Tak tohle je ta nejlepší zmrzlina, respektive nanuk, jaký jsme kdy měli. Jestli vám voní květy černého bezu, tak tuhle zmrzlinu budete milovat. Prvně jsem ji pro děti vyrobila v roce 2016 a od té doby, když zavoní bez, připomínají mi, že je čas nachystat se na parné léto a dát ji do mrazáku.

Ingredience
pro cca 18 kusů
  • 4 velká květenství černého bezu
  • 0,5 litru vody
  • 1 hrnek ječného sladu (bezlepkáři použijí bezlepkový sirup)
  • 1/2 citrónu

Postup

  1. Ve vodě svaříme slad. Stačí přivést k varu a rozpustit slad.
  2. Vodu se sladem necháme vychladnout na cca 40°C.
  3. Květy opatrně opláchneme studenou vodou, aby nám neopadaly.
  4. Květy zalijeme vodou se sladem a necháme do druhého dne louhovat. Vhodná je chladná místnost.
  5. Druhý den výluh přecedíme, vymačkáme šťávu z citrónů a společně mírně zahřejeme, aby se šťáva, slad a citrónová šťáva spojili. Nevaříme, zničili bychom jemné esence z květů!
  6. Po zahřátí nalijeme do formiček.
  7. Necháme zmrazit a podáváme podle potřeby.

Jak udělat domácí zmrzlinu bez cukru

  • Pro RAW verzi použijeme agáve sirup, který se nemusí svařit.
  • Pokud se budete pouštět do výroby bezinkové šťávy, rovnou ji část nalijte do formiček – uděláte dvě dobroty jednou ranou.

Děti

Pro nikoho není vhodné konzumovat ledové pokrmy, tím spíš ne pro malinké děti. S podáváním ledové zmrzliny počkáme až do doby, kdy už nechtějí děti jíst variantu s agarem. I tak dětem dáváme zmrzlinu trochu odstátou a učíme je ohřívat sousto v ústech.

Mám se víc ráda a jsem usměvavější (Alena)

Alena: Nejen, že jsem objevila spoustu nových potravin, kombinací...

Raňajky papkáme spolu s manželom a velmi nám chutia (Marta)

Marta: Ďakujem Evička za všetky recepty. Ume ocot, tamari, shoyu,...

Konečně po všech nezdarech našla (Veronika)

Veronika: Na luštěniny jsem si zvykla téměř hned, ty...

Po letech mi nebylo na Vánoce zle (Jaroslav)

Jaroslav: V rádiu hrají Everybody hurts od R.E.M. a...

Musím se u jídla brzdit, jak je to dobré (Jaroslav)

Jaroslav: Černá čočka s batáty je zajímavá kombinace, opět...

Manžel si ani nevšiml, že jíme jinak

Alena.brunova: Před pár dny mne manžel načapal u monitoru, odkud...

Díky Klubu jsem za měsíc zhubla 6 kilo a cítím se skvěle

Hana a Olda: chci Vám moc poděkovat za úžasné recepty,...

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

Po 5 dnech 3,5 kg dole (Mirka)

Mirka: Krásný den všem:-)...tak po pěti dnech v kurzu...

Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

Hubnu, nemám hlad a jídla chutnají i manželovi (Vlaďka)

Vlaďka: Ahoj Evo, vaření je super. Pro mě je...

Věřím, že to půjde (Olga)

Olga: Zdravím a připojuji se ke všem, co děkují,...

2kg dole, bez hladovění a s výbornými recepty (Lidka)

Lidka: Ahoj holky, dnes mám 14. den. Nevydržela jsem...

Jde z vás nakažlivá energie

Iveta: Jde z Vás ohromná energie, která je krásně...

Je to skvělé a jednoduché vaření (Veronika)

Veronika: Ahoj Evi, dnes poslední den vaření kurzu Hubneme...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRooibos Yogi panna cotta s jahodami (bez lepku, bez cukru, bez mléka)
Další článekKrása začíná zevnitř: Nejlepší potraviny pro krásnou pleť