Tak tohle je ta nejlepší zmrzlina, respektive nanuk, jaký jsme kdy měli. Jestli vám voní květy černého bezu, tak tuhle zmrzlinu budete milovat. Prvně jsem ji pro děti vyrobila v roce 2016 a od té doby, když zavoní bez, připomínají mi, že je čas nachystat se na parné léto a dát ji do mrazáku.
Ingredience
pro cca 18 kusů
  • 4 velká květenství černého bezu
  • 0,5 litru vody
  • 1 hrnek ječného sladu (bezlepkáři použijí bezlepkový sirup)
  • 1/2 citrónu

Postup

  1. Ve vodě svaříme slad. Stačí přivést k varu a rozpustit slad. Pro RAW verzi použijeme agáve sirup, který se nemusí svařit.
  2. Vodu se sladem necháme vychladnout na cca 40°C.
  3. Květy opatrně opláchneme studenou vodou, aby nám neopadaly.
  4. Květy zalijeme vodou se sladem a necháme do druhého dne louhovat. Vhodná je chladná místnost.
  5. Druhý den výluh přecedíme, vymačkáme šťávu z citrónů a společně mírně zahřejeme, aby se šťáva, slad a citrónová šťáva spojili. Nevaříme, zničili bychom jemné esence z květů!
  6. Po zahřátí nalijeme do formiček.
  7. Necháme zmrazit a podáváme podle potřeby.

Praktické

Pokud se budete pouštět do výroby bezinkové šťávy, rovnou ji část nalijte do formiček – uděláte dvě dobroty jednou ranou.

Děti

Pro nikoho není vhodné konzumovat ledové pokrmy, tím spíš ne pro malinké děti. S podáváním ledové zmrzliny počkáme až do doby, kdy už nechtějí děti jíst variantu s agarem. I tak dětem dáváme zmrzlinu trochu odstátou a učíme je ohřívat sousto v ústech.

Z vašich článků jde cítit tolik pozitivní energie! Čtu je každý den.

Dagstr: Z Vašich článků a rozhovorů jde tolik pozitivní energie....

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Největší hubnutí nastalo po vysazení cukru a bílého pečiva

Mrask: Dobrý den, začala jsem asi 14 dní před...

Nějak mi zmizelo 6 kg

Dagmar: mám výbornou náladu, protože jsem ze skříně vytáhla oblečení,...

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

Své porce musím bránit před rodinou:-)

Adad: Dobrý den, děkuji za krásný a hlavně srozumitelný...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...

Díky kurzu jsem získala nové návyky a cítím se skvěle

Maradamc: Dobry den pani Evo a Heleno, nejdrive jsem...

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno...

Úklid podle vás je super: kuchyň takový vítr dlouho nezažila

Radka: Jsem nadšená ze spousty skvělých receptů a rad....

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMenstruační a jiné ženské potřeby
Další článekSezónní jídelníček: Co jíst v červnu?