Rychlé a vynikající. To jsou většinou dvě kritéria, které musí jídlo, které připravuji, splňovat. Než se uvaří těstoviny, máte hotovou jak omáčku, tak křupavé sypání. Pak už stačí jen smíchat, naservírovat a nechat si chutnat :).

Ingredience
na 2 porce

  • 2 hrnky suchých celozrnných těstovin
  • 3/4 hrnku hrášku (spařeného) + troška na posypání
  • 100 g rostlinné ricotty
  • sůl
  • pepř
  • pár lístků bazalky
  • stroužek česneku
  • 100 ml vývaru/vody nebo vody z těstovin
  • 100 g uzeného tofu nastrouhaného najemno
  • hrstka nasekaných kešu ořechů
  • lahůdkové droždí
  • olej

 

Jak připravit těstoviny s hráškovou omáčkou a křupavou posypkou

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu
  2. Mezitím do mixéru dáme hrášek, ricottu, sůl, pepř, bazalku, pokrájený česnek a vývar nebo vodu. Omáčku rozmixujeme dohladka.
  3. Posypku připravím etak, že na oleji orestujeme dozlatova najemno nastrouhané tofu, poté přidáme kešu ořechy a lehce osolíme. Nakonec promícháme s lahůdkovým droždím.
  4. Těstoviny smícháme s omáčkou a podáváme s křupavou posypkou, hráškem a lístky bazalky.

 

Praktické

  • Ricottu můžeme vyrobit i pár dní předem, v lednici vydrží a má široké uplatnění.
  • Pokud chceme omáčku výraznější, přidáme ještě stroužek česneku.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).

Obměna

  • Místo uzeného tofu můžeme použít dle chuti předem namarinované bílé tofu.
  • Kešu skvěle nahradí vlašské ořechy či mandle.

Děti

Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření a vynecháme česnek.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

    • Recept ra ricottu jsem posílala zvlášť, ale ještě není zveřejněn, každopádně na webu je recept na ricottu z mandlí, ta by šla klidně také použít, nebo klidně i domácí kešu smetanu :-)

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSalát z daikonu, okurky a kysaného zelí
Další článekOkurkové kanapky