Tento recept vymyslela moje pětiletá dcera :-)
Je to super alternativa k párkům v rohlíku. Vhodné k večeři nebo jako svačina do školky. Lze uchovávat v lednici, případně brát na cesty.

Ingredience
  • Uzený tempeh
  • Zbylé obilí (rýže, jáhly, nejrůznější kombinace dle chuti nebo toho, co zbylo v lednici)
  • Pohanková mouka
  • Česnek (čerstvý rozdrcený nebo sušený granulovaný – co máte po ruce)
  • Majoránka
  • Kvašené zelí
  • Horká voda (pokud jsou obiloviny již vychladlé)

Postup

  1. I. Roztopíme troubu na 210°C.
  2. II. Uzený tempeh nakrájíme na tlustší plátky (podél kratší strany).
  3. III. Ze zbylého obilí, kvašeného zelí, pohankové mouky, trochy horké vody, česneku a majoránky uděláme hustší těsto na placky.
  4. IV. Vytvoříme vždy dvě placky, mezi které vložíme plátek tempehu tak, aby na koncích vyčníval ven. Po stranách pak placky upravíme tak, aby se těsto spojilo.
  5. V. Na plech dáme pečící papír, potřeme olejem, naskládáme na něj placky s tempehem, které z horní strany opět potřeme olejem.
  6. VI. Pečeme 25 minut, otočíme a dopečeme ještě dalších 15 minut. Placky budou na povrchu příjemně křupavé a uvnitř měkké.
  7. Podáváme se zeleninou (vařenou, restovanou, napařenou, čerstvou) a případně s tofunézou. Můžeme v mezičase uvařit i nějakou smetanovou nebo zeleninovou omáčku a vhodně do ní zakomponovat semínka nebo tahini, případně posypat gomasiem. Fantazii se meze nekladou. Takto je možno vytvořit i kompletní jídlo.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekAdzuki pikantní karbanátky
Další článekCo jsem dnes celý den jedla (29.9.2018)