Ingredience
  • 500 g zeleného chřestu
  • 1 -2 kusy bílé ředkve
  • 1 kus cibule
  • 3 PL oleje
  • 3 stroužky česneku
  • litr vývaru nebo horké vody
  • půl lžičky mletého koriandru
  • čtvrt lžičky římského kmínu
  • Na zahuštění: obilí nebo cizrna
  • Na zdobení: bylinky ze zahrady a trochu kokosového jogurtu nebo krému

Postup

  1. Umyjeme si chřest, odlomíme z něj konce (asi 1/3 ), odlomíme hlavičky, ponecháme je stranou ke zdobení hotové polévky.
  2. Nakrájíme si chřest i bílou ředkev na kostičky.
  3. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme římský kmín a koriandr. Poté přihodíme bílou ředkev a zalijeme vývarem nebo horkou vodou a osolíme.
  4. Vaříme přibližně 10 minut, poté přidáme nakrájený chřest a prolisovaný česnek dle chuti.
  5. Společně povaříme asi 10 minut, poté rozmixujeme v hladký krém. Když je krém řídký, můžeme přidat uvařené obilí nebo cizrnu.
  6. Ozdobíme jarními bylinkami a dle chuti kokosovým jogurtem nebo krémem.

Dobrou chuť 🙂

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMeduňkový čaj
Další článekVíte, co kupujete?