Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Krémová polévka z chřestu a bílé ředkve

Uvařeno
bez sóji
Ingredience
  • 500 g zeleného chřestu
  • 1 -2 kusy bílé ředkve
  • 1 kus cibule
  • 3 PL oleje
  • 3 stroužky česneku
  • litr vývaru nebo horké vody
  • půl lžičky mletého koriandru
  • čtvrt lžičky římského kmínu
  • Na zahuštění: obilí nebo cizrna
  • Na zdobení: bylinky ze zahrady a trochu kokosového jogurtu nebo krému

Principy Jíme Jinak znám už více než rok a postupně si je „zapracovávám“ pod kůži. ...

Postup

  1. Umyjeme si chřest, odlomíme z něj konce (asi 1/3 ), odlomíme hlavičky, ponecháme je stranou ke zdobení hotové polévky.
  2. Nakrájíme si chřest i bílou ředkev na kostičky.
  3. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme římský kmín a koriandr. Poté přihodíme bílou ředkev a zalijeme vývarem nebo horkou vodou a osolíme.
  4. Vaříme přibližně 10 minut, poté přidáme nakrájený chřest a prolisovaný česnek dle chuti.
  5. Společně povaříme asi 10 minut, poté rozmixujeme v hladký krém. Když je krém řídký, můžeme přidat uvařené obilí nebo cizrnu.
  6. Ozdobíme jarními bylinkami a dle chuti kokosovým jogurtem nebo krémem.

Dobrou chuť :)

PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!

🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Polévka z bílého chřestu jinak

Tradiční chřestová polévka ve zdravé verzi.

Česnekovo-koprový krém z kedlubnu s kvítky šalvěje

Máte velkou úrodu kedlubnů a nestíháte je jíst? Začínají dřevnatět? Honem si z nich udělejte tenhle luxusní česnekovo-koprový krém, který i bez použití mlé...

Kokosová polévka s bazalkou

Perfektní osvěžení pro horké dny je tahle kokosová polévka s bazalkou. Ačkoli chutná po kokosu, její základ tvoří zelenina.
2

Krémová polévka z fazolek mungo a brokolice

Jednoduchá a velmi chutná polévka bez smažení na cibuli.

Cizrnový krém s houbami

Jednoduchý zahřívací krém vhodný pro podzimní a zimní období. Kořenění i pikantní, sladký i kyselý.

Krém z topinamburu a celeru

Tento krém můžete použít jako omáčku nebo i jako hustou polévku, záleží jen na vás, jak moc ho naředíte. Servírujte ho nejlépe s něčím křupavým, skvěle se ...