- 500 g zeleného chřestu
- 1 -2 kusy bílé ředkve
- 1 kus cibule
- 3 PL oleje
- 3 stroužky česneku
- litr vývaru nebo horké vody
- půl lžičky mletého koriandru
- čtvrt lžičky římského kmínu
- Na zahuštění: obilí nebo cizrna
- Na zdobení: bylinky ze zahrady a trochu kokosového jogurtu nebo krému
Postup
- Umyjeme si chřest, odlomíme z něj konce (asi 1/3 ), odlomíme hlavičky, ponecháme je stranou ke zdobení hotové polévky.
- Nakrájíme si chřest i bílou ředkev na kostičky.
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme římský kmín a koriandr. Poté přihodíme bílou ředkev a zalijeme vývarem nebo horkou vodou a osolíme.
- Vaříme přibližně 10 minut, poté přidáme nakrájený chřest a prolisovaný česnek dle chuti.
- Společně povaříme asi 10 minut, poté rozmixujeme v hladký krém. Když je krém řídký, můžeme přidat uvařené obilí nebo cizrnu.
- Ozdobíme jarními bylinkami a dle chuti kokosovým jogurtem nebo krémem.
Dobrou chuť :)
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Buďte první, kdo napíše komentář