Jak připravit hedvábný krém z mrkve s řepovými kytičkami
- Řepu nakrájejte na plátky, vykrojte květiny a ponořte je do umeocta na dvě hodiny. Odřezky využijete do sametového krému.
- Uvařte celozrnné farfalle a pokapejte je olivovým olejem, posypte pažitkou, bazalkou a petrželkou.
- Nalijte olej do hrnce, rozpalte ho, přidejte cibuli nakrájenou na plátky a jemně ji osmažte. Přidejte pár stroužků česneku, znovu orestujte. Poté do restovaných kousků vložte mrkev, odřezky z řepy, zalijte vodou a vařte.
- Když mrkev začne měknout, můžete přidat červenou čočku. Osolte a pokračujte ve vaření, dokud není vše měkké.
- Nyní tuto směs rozmixujte, abyste získali jemný a sametový krém. Nakonec nastrouhejte zázvor a vymačkejte ho mezi prsty abyste získali šťávu a přidejte také citrónovou šťávu. Vmíchejte šťávy do hotového krému a ochutnejte, dolaďte si krém podle vaší chuti.
- Servírujte krém: povrch ozdobte připravenými řepovými kytičkami, přidejte vařené těstoviny, lístky bazalky a petrželky. Nakonec přidejte sev.
Praktické
- V tomto receptu nemusíte nic vážit, řiďte se počtem strávníků a podle toho použijte jednotlivé suroviny.
- Výsledný krém má být hustý, proto než začnete mixovat, dejte pozor kolik vám při vaření zůstalo tekutiny. Pokud je tekutiny moc, odeberte jí a přidávejte postupně. Lepší je rozmixovat do husta, než mít místo hustého krému řídkou vodu.
- Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (např. rýžové nebo kukuřičné).
Obměna
- Můžete použít i jinou těstovinu.
- Místo červeno bílé řepy můžete použít vodnici.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
Komentáře
Miluju jídla, která jsou potěchou i pro oči. Takové zdobné pokrmy nejsou jen pro děti, ale i pro nás dospělé. 😊
Mnam ❤️