Krásné a chutné jídlo, při jehož servírování hraje talíř všemi možnými kontrasty. Sladké a kyselé, teplé a chladné, hedvábné a křupavé. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Ingredience
  • mrkev
  • cibule
  • česnek
  • loupaná červená čočka
  • řepa červeno bílá
  • umeocet
  • celozrnné farfalle
  • bazalka
  • pažitka
  • petržel
  • sůl
  • olej
  • sev (není nutné)
  • citrónová šťáva
  • šťáva z čerstvého zázvoru

Jak připravit hedvábný krém z mrkve s řepovými kytičkami

  1. Řepu nakrájejte na plátky, vykrojte květiny a ponořte je do umeocta na dvě hodiny. Odřezky využijete do sametového krému.
  2. Uvařte celozrnné farfalle a pokapejte je olivovým olejem, posypte pažitkou, bazalkou a petrželkou.
  3. Nalijte olej do hrnce, rozpalte ho, přidejte cibuli nakrájenou na plátky a jemně ji osmažte. Přidejte pár stroužků česneku, znovu orestujte. Poté do restovaných kousků vložte mrkev, odřezky z řepy, zalijte vodou a vařte.
  4. Když mrkev začne měknout, můžete přidat červenou čočku. Osolte a pokračujte ve vaření, dokud není vše měkké.
  5. Nyní tuto směs rozmixujte, abyste získali jemný a sametový krém. Nakonec nastrouhejte zázvor a vymačkejte ho  mezi prsty abyste získali šťávu a přidejte také citrónovou šťávu. Vmíchejte šťávy do hotového krému a ochutnejte, dolaďte si krém podle vaší chuti.
  6. Servírujte krém: povrch ozdobte připravenými řepovými kytičkami, přidejte vařené těstoviny, lístky bazalky a petrželky. Nakonec přidejte sev.

Praktické

  • V tomto receptu nemusíte nic vážit, řiďte se počtem strávníků a podle toho použijte jednotlivé suroviny.
  • Výsledný krém má být hustý, proto než začnete mixovat, dejte pozor kolik vám při vaření zůstalo tekutiny. Pokud je tekutiny moc, odeberte jí a přidávejte postupně. Lepší je rozmixovat do husta, než mít místo hustého krému řídkou vodu.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (např. rýžové nebo kukuřičné).

Obměna

  • Můžete použít i jinou těstovinu.
  • Místo červeno bílé řepy můžete použít vodnici.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Potěšilo mě, že jste to vzali za správný konec

Štěpánka: Holky, mate to krasne. Daly jste si hodne...

Zbavila jsem se závislosti na kávě (Dana)

Dana: Ahoj všem. Tak se mi zdá, že se...

Přítel zhubnul 18 kg, oba se cítíme skvěle (Paní M.)

Paní M.: Investice do klubu Jíme Jinak a Jarní...

Krásně vedený kurz (Michaela)

Michaela: Evi a spol, i já se přidávám s...

Dva týdny jsou pryč a s nimi i 3,2 kg (Jana)

Jana: Zdravím, dva týdny Hubneme do plavek jsou pryč...

Díky změně stravy se mi podařilo otěhotnět (Lucka)

Lucka: Já se přidávám s díkem i za dnešní...

Díky JJ se mi běhá lehčeji a déle vydržím – je to tak jednoduché!

Hanka: Dobrý den, hlásím, že po dvou týdnech na...

Vaříte super

Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné, vaříte...

Jsem ráda, že jsem se do klubu JJ přihlásila

Katka: moc, moc děkuji za klub JJ, jsem z toho...

Jíme Jinak mě baví (Olga, 76 let)

Olga: Ahoj Evičko, chci tímto moc poděkovat a popřát...

Po pár dnech v kurzu mám energie na rozdávání (Aneta)

Aneta: Ještě před Covidem jsem byli párkrát v Asii...

Mínus 5kg a 5cm v pase (Liana)

Liana: Ahoj Eva, u mňa je to -5 kg...

4 kg a 8 cm přes břicho pryč (Marketa)

Markéta: Chtěla bych s vámi posdílet moje dnešní překvapení,...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Zhubla jsem 10 kg a zbavila se chuti na sladké (Eva)

Eva: Ahoj Evi. Stravuji se přes dva roky vegetariánsky...
  1. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek7 důvodů, proč tropické ovoce patří do tropů, ne na náš stůl
Další článekStojíte blízko grilu? Vaše zdraví může být v ohrožení