Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Velikonoční knedlíky alá vajíčko naruby

Uvařeno

Po dvou nedonošených dětech jsem byla vyřízená. Ukázalo se, že mám alergii na lepek a mléko a učila jsem se vařit bez...

Základní informace

Při včerejším uspáváním dcery jsem si tak přemýšlela jak alespoň trochu letos “držet” Velikonoce (dítko 8 týdnů a pořád ještě tak nějak nestíhám :-D) a napadnul mě tenhle veselý knedlík. Babička chvíli podrndala a mě se povedlo zrealizovat :-D

Ingredience a pomůcky
  • 1 hrnek kukuřičné polenty
  • kulatozrnná rýže
  • lněné semínko
  • řasa kombu
  • sůl
  • podlouhlá nádoba, hrneček, srnčí hřbet…atd (my použili formu na podkovu)
  • potravinová fólie
Postup
  1. Rýži uvaří společně s řasou a lněným semínkem doměkka.
  2. V druhém kastrůlku si dáme vařit 3 hrnky vody, při varu osolíme a vmícháme hrnek polenty.
  3. Minutku provaříme, mícháme aby se nepřipálila.
  4. Zvolenou formu vyložíme potravinovou fólií a vrstvíme polentu, rýží se semínkem a opět navrch polentu.
  5. Necháme chvíli ztuhnout.
  6. Opatrně vyndáme i s fólií a krájíme :-)
Praktické rady

My měli společně s čínou z červené čočky, polníčkem, pažitkou a zelno-řepným pickles.

PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!

Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář