Základní informace

Při včerejším uspáváním dcery jsem si tak přemýšlela jak alespoň trochu letos „držet“ Velikonoce (dítko 8 týdnů a pořád ještě tak nějak nestíhám :-D) a napadnul mě tenhle veselý knedlík. Babička chvíli podrndala a mě se povedlo zrealizovat :-D

Ingredience a pomůcky
  • 1 hrnek kukuřičné polenty
  • kulatozrnná rýže
  • lněné semínko
  • řasa kombu
  • sůl
  • podlouhlá nádoba, hrneček, srnčí hřbet…atd (my použili formu na podkovu)
  • potravinová fólie
Postup
  1. Rýži uvaří společně s řasou a lněným semínkem doměkka.
  2. V druhém kastrůlku si dáme vařit 3 hrnky vody, při varu osolíme a vmícháme hrnek polenty.
  3. Minutku provaříme, mícháme aby se nepřipálila.
  4. Zvolenou formu vyložíme potravinovou fólií a vrstvíme polentu, rýží se semínkem a opět navrch polentu.
  5. Necháme chvíli ztuhnout.
  6. Opatrně vyndáme i s fólií a krájíme :-)
Praktické rady

My měli společně s čínou z červené čočky, polníčkem, pažitkou a zelno-řepným pickles.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPřidala se ke mně i kolegyně z práce
Další článekSladová vánočka