Ingredience
  • Rýžový olej
  • Žlutá a červená mrkev
  • Tuřín
  • Květák
  • Zelená (nebo žlutá) čočka
  • Majoránka
  • Sladké kari koření
  • Kurkuma
  • Kokosové mléko
  • Arrowroot
  • Basmati rýže
  • Lněné semínko
  • Zelená cibulka na ozdobu

Postup

  1. 1. Namočíme zelenou čočku (alespoň 4 h, žlutou není potřeba namáčet), poté uvaříme se lžící majoránky.
  2. 2. Zeleninu nakrájíme, květák rozebereme na růžičky. Dáme na chvíli na rozpálený rýžový olej, přidáme kari koření, ještě zvlášť i kurkumu pro barvu, sůl,zamícháme, po chvilce podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.
  3. 3. Na závěr přidáme kokosové mléko. Pokud chceme trochu zahustit, rozmícháme ve skleničce 2 lžičky arrowroot (místo něj může být kukuřičný škrob) s trochou kokosového mléka, a vmícháme do pánve.
  4. 4.Mezitím uvaříme basmati rýži se 2 lžícemi lněného semínka.
  5. 5. Dozdobíme nakrájenou zelenou cibulkou.

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKoledy to jistí
Další článekVaječný koňak bez vajec