Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Čockové kari s kokosovým mlékem a basnati rýží se lněným semínkem

Uvařeno
Ingredience
  • Rýžový olej
  • Žlutá a červená mrkev
  • Tuřín
  • Květák
  • Zelená (nebo žlutá) čočka
  • Majoránka
  • Sladké kari koření
  • Kurkuma
  • Kokosové mléko
  • Arrowroot
  • Basmati rýže
  • Lněné semínko
  • Zelená cibulka na ozdobu

Jarda se pustil do změny životního stylu a říká: “Jíme Jinak změnilo můj život”. A právě proto jsme ho v ...

Postup

  1. 1. Namočíme zelenou čočku (alespoň 4 h, žlutou není potřeba namáčet), poté uvaříme se lžící majoránky.
  2. 2. Zeleninu nakrájíme, květák rozebereme na růžičky. Dáme na chvíli na rozpálený rýžový olej, přidáme kari koření, ještě zvlášť i kurkumu pro barvu, sůl,zamícháme, po chvilce podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.
  3. 3. Na závěr přidáme kokosové mléko. Pokud chceme trochu zahustit, rozmícháme ve skleničce 2 lžičky arrowroot (místo něj může být kukuřičný škrob) s trochou kokosového mléka, a vmícháme do pánve.
  4. 4.Mezitím uvaříme basmati rýži se 2 lžícemi lněného semínka.
  5. 5. Dozdobíme nakrájenou zelenou cibulkou.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Překvapivě doba kombinace kari a majoranky 😊👍

Andrea K.
7. 1. 2022

Veľmi dobré jemné kari, už som ho 2x varila, namiesto kokosového mlieka som dala domáce mandľové mlieko a cca 1 pl kešu smotany.

Ukázat další komentáře