Tento recept je z jimejinak.cz, kde najdete tisíce zdravých receptů, videa a online kurzy vaření.
Jíme Jinak v Sama doma
Přidat do
Zadejte název skupiny
Zítra, v úterý 21.10. ve 12:30, budeme mít tu čest vás pozdravit z televizních obrazovek. Přijaly jsme totiž opět pozvání do České Televize, do pořadu Sama doma. Protože se jedná o přímý přenos, je součástí pořadu i online chat, takže se nám můžete ozvat s případnými dotazy na téma Nedostatky ve stravě dospělých a jejich dopad na zdraví.
Držte nám palce, budeme mít trému :-)
3denní “Podzimní detox výzva” Imunita + Jídelníček + Antistres Tři nabité dny pro vitální podzim! Rezervovat místo zdarma
PS: Vstáváš s pocitem, že bys nejraději zůstala v posteli?
Co si dobít baterky a postarat se konečně i o sebe? Je čas na podzimní detox. Mrkni jak opět získat energii.
Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh
S chutí si prohlížím Váš web a napadá mne milion otázek, na které neznám odpovědi. Od března letošního roku jsme s manželem přešli na klasické paleo. Takže jíme maso, vejce, živočišné tuky, zeleninu, ovoce, oříšky … Manžel zhubnul 20 kg, v pase 25cm. I já jsem zhubla (z 58 na 51 při výšce 164cm). Cítíme se úžasně, asi tak, jak popisujete na Vašich stránkách i Vy. Přemýšlím proto, co máme společného a napadá mne pouze: vyloučení cukru, pšeničné mouky, mléka, průmyslově zpracovaných potravin. Zdá se, že to jsou hlavní škůdci! Zajímavé.
Dobrý den, dívala jsem se na onen pořad a našla jsem tam názory, které ve mně vyvolávají pochyby, jak u paní magistry, tak u paní, co vařila to mléko. Vy jste tam měly bohužel celkem malý prostor k prezentaci, tak vyloženě k vašemu projevu nic nemám, ale slušelo vám to :-)
U paní magistry se mi nelíbilo to jednoznačné doporučení používání některých výživových doplňků v těhotenství. Jistě to jde nějak nahradit stravou u zdravé mladé ženy. Jak by tedy jinak mohly ženy v minulosti rodit zdravé děti? U dementních seniorů chápu, že ta pitíčka, co doporučovala, mohou být prospěšná. Není jinak asi lehké do nich nacpat potřebnou zdravou stravu.
Také mě udivilo, že vůbec neví o tom trendu zařazovat nyní příkrmy, jak u nekojených, tak kojených dětí, podstatně dříve jak v šesti měsících, kvůli eliminování alergií(neříkám, že se mi tento trend zdá správný, nám se spíše osvědčilo zavádět jídlo velice opatrně a pomalu a hodně kojit).
U vařící maminky mě udivilo, že dává dítěti do mléka nenamočené fazole azuki, i se slupkami, které jsou celkem dost nadýmavé. Vařím je doma také s řasou, namáčím je přes noc, vodu různě slévám, abych nadýmavost eliminovala, ale stejně tento efekt zcela nevymizí. Co teprve miminko, mající tendenci ke kolikám? Sama maminka ho odzkoušeno nemá, jak říkala, tak nechápu, proč ho prezentovala zrovna ona, když sama kojí. To, že to tak dělají nějaké její kamarádky, není zrovna důvěryhodné, bohužel. Občas se stane, že se někdo určitým způsobem prezentuje a skutečnost je pak jiná. Na takto malinkých dětech bych teda raději neexperimentovala a rozhodně párměsíčním nedávala fazole, nebo vývar z nich. Pokud se vyjádříte k tomu, co jsem napsala, budu moc ráda. Zdravím a ať se daří :-)
Já odpovídám laicky za sebe – já si myslím, že každá změna se počítá. Já se teď moc těším na Podzimní detox, protože jsem zas hodně spadla do klasického stravování, vařím málo, mám málo energie.. takže se těším na to nakopnutí. Ale obecně si myslím, že 70% stravování podle JJ je skvělé, protože do sebe dostanete spoustu živin, které tělo potřebuje a přitom nepůjdete proti tomu, že si chcete dát bez výčitek občas něco jiného. Někde jsem dokonce slyšela, že i když jde vyloženě o 70% dobrého oproti 30% toho ne tak moc dobrého (a to netvrdím, že by to tak ve vašem případě bylo), je to stále skvělá cesta. Já jsem třeba naučila rodiče na umeboši švestičky, ume ocet, shoyu sojovku.. stravují se konvenčně, ale některé věci upravili a i to se počítá 😊
Dobrý den.
Píši ze své vlastní zkušenosti, kdy mě nemoc donutila změnit životní styl a hlavně jídelníček. Maso sice od té doby, co jsem prošla kurzem “Do plavek” v r. 2022, nejím, ale ostatní jsem cca po půl roce opět zařadila. Sice zase jen asi na necelý rok, jelikož nyní jsem už jen na veganské stravě. Maso, vejce, brambory, při jídelníčku Jíme jinak prostě nechybí. Je tolik pestrý a velmi chutný…jo má to i svá úskalí-čas na přípravu, vaření, správné kombinace, ale za ozdravení těla, vlastně i duše, prostě stojí.
I kdybyste šli jen 3 měsíce striktně podle kurzu. U dětí nevím, já vařila pro sebe jinak a ostatním klasiku. Manžel občas ochutnal. Mé děti to nechtěly. Takže záleží na Vás, jak se rozhodnete. Držím Vám palečky, ať se vše daří!
Moni, jak píšete, důležité je si říct, že je potřeba to vzít do vlastních rukou, to vám dá sílu, motor pro tělo, které pak půjde v souladu s nastavením vaší mysli. No a těší nás, že my můžeme být u toho jako vaše opora a vědomí, jak se o sebe začít starat, aby ty potíže začaly mizet ❤️ Přesně tak, chce to krok po kroku, ale vytrvale dělat změny podle vlastních možností 🙏 Držíme moc palce! 🍀
Komentáře
S chutí si prohlížím Váš web a napadá mne milion otázek, na které neznám odpovědi. Od března letošního roku jsme s manželem přešli na klasické paleo. Takže jíme maso, vejce, živočišné tuky, zeleninu, ovoce, oříšky … Manžel zhubnul 20 kg, v pase 25cm. I já jsem zhubla (z 58 na 51 při výšce 164cm). Cítíme se úžasně, asi tak, jak popisujete na Vašich stránkách i Vy. Přemýšlím proto, co máme společného a napadá mne pouze: vyloučení cukru, pšeničné mouky, mléka, průmyslově zpracovaných potravin. Zdá se, že to jsou hlavní škůdci! Zajímavé.
Dobrý den, dívala jsem se na onen pořad a našla jsem tam názory, které ve mně vyvolávají pochyby, jak u paní magistry, tak u paní, co vařila to mléko. Vy jste tam měly bohužel celkem malý prostor k prezentaci, tak vyloženě k vašemu projevu nic nemám, ale slušelo vám to :-)
U paní magistry se mi nelíbilo to jednoznačné doporučení používání některých výživových doplňků v těhotenství. Jistě to jde nějak nahradit stravou u zdravé mladé ženy. Jak by tedy jinak mohly ženy v minulosti rodit zdravé děti? U dementních seniorů chápu, že ta pitíčka, co doporučovala, mohou být prospěšná. Není jinak asi lehké do nich nacpat potřebnou zdravou stravu.
Také mě udivilo, že vůbec neví o tom trendu zařazovat nyní příkrmy, jak u nekojených, tak kojených dětí, podstatně dříve jak v šesti měsících, kvůli eliminování alergií(neříkám, že se mi tento trend zdá správný, nám se spíše osvědčilo zavádět jídlo velice opatrně a pomalu a hodně kojit).
U vařící maminky mě udivilo, že dává dítěti do mléka nenamočené fazole azuki, i se slupkami, které jsou celkem dost nadýmavé. Vařím je doma také s řasou, namáčím je přes noc, vodu různě slévám, abych nadýmavost eliminovala, ale stejně tento efekt zcela nevymizí. Co teprve miminko, mající tendenci ke kolikám? Sama maminka ho odzkoušeno nemá, jak říkala, tak nechápu, proč ho prezentovala zrovna ona, když sama kojí. To, že to tak dělají nějaké její kamarádky, není zrovna důvěryhodné, bohužel. Občas se stane, že se někdo určitým způsobem prezentuje a skutečnost je pak jiná. Na takto malinkých dětech bych teda raději neexperimentovala a rozhodně párměsíčním nedávala fazole, nebo vývar z nich. Pokud se vyjádříte k tomu, co jsem napsala, budu moc ráda. Zdravím a ať se daří :-)