Velké bílé fazole udělají kousavý karbanánek s opečeným obilím.
Z této dávky bylo 5 karbanátků.
Pokud máme již uvařené obilí a řepu,
hotovo je za hodinku, je to komletní jídlo.
Na karbanátek:
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

- asi půl hrnku vařených velkých bílých fazolí
- hrnek, nebo víc vařeného ovsa s celozrnnou rýží a lněným semínkem
- asi půl hrnku pohankových vloček
- trochu kukuřičné strouhanky
- česnek
- kozí roh, nebo něco pikantního- kdo má rád
- cibule
- olej
- troška horké vody
- majoránka
- sojovka
- umeocet
- podle chuti gomasio, nemusí být
Na omáčku:
- půlka uvařené řepy
- menší petržel
- stonek řapíkatého celeru
- 1 bobkový list
- 2 kul.nového koření
- 2 kul. pepře
- cibule, sůl
- olej
- horká voda
- umeocet
- jabl. ocet
- na dosolení gomasio, nebo sojovku dle chuti
Salát:
- půlka vařené řepy
- půlka okurky
- kvašená zelenina, dala jsem mrkev
- lžíce tofunézy
- pár kapek umeocta, jabl. octa
- Zapneme troubu na 180′
- Do mísy dáme obilí, fazole, nasypeme pohankové vločky a zalejeme trochou horké vody, aby se vlocky nasákly.
- Zatím osmahneme cibuli se solí.Také se může místo vloček přidat jen poh. mouka.
- Do mísy přidáme nadrobno nasekaný kozí roh. Kdo má děti, raději vynechá.
- Dáme osm. cibulku, protlačíme česnek, já dala 2 stroužky, majoránku, sojovou omáčku, umeocet, nebo gomasio na dochucení, nebo jen sojovku.
- Zahustíme ještě kukuřičnou strouhankou.
- Mokrýma rukama děláme silnější karbanátky či placičky a dáme na pečící papír.Potřeme olivovým olejem a dáme péci do zlatova.
- Také můžeme pustit horký vzduch, aby se upekly, než se uvaří omáčka.
Omáčka:
- dáme restovat malou cibulku se solí, přidáme nakrájenou petržel, řapíkatý celer.
- Chvilku restujeme.
- Přidáme nakrájenou uvařenou půlku řepy, bobkový list, nové koření a celý pepř, ještě minutku zarestujeme a zalejeme jen trochou horké vody.
- Dusíme asi 15 min.
- Než se nám upečou karbanátky a uvaří omáčka, připravíme si salát.
Salát:
- Druhou půlku řepy nastrouháme nahrubo s okurkou, přidáme kvašenou zeleninu, kapku umeocta, jabl. octa, tofunézu dle chuti.
- Zamícháme.
Z omáčky vyndáme bobek a kuličky koření a pepře, rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme umeoctem, jabl. octem.
Na talíř naservírujeme obilné karbanátky, omáčku, salát a posypeme petrželkou, nebo lahůdkovou cibulkou.
Pokud jsme nedávali gomasio do jídla, můžeme posypat navrch.
Nemusíme vůbec, semínka jsou již vařená v obilí.
Kdyby se nám zdálo moc řepy najednou – omáčka a ještě salát, necháme si salát k večeři a jen napaříme zeleninu a přidáme kopeček kvašené.
Salátu je i tak více.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Buďte první, kdo napíše komentář