Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Azuki s cuketou a koprem

Uvařeno
bez sóji

Další čtenářský recept z cuket a kopru nám poslala Jitka. Kopr a cukety letos rostou hojně a Jitka si myslí, že se dají nacpat všude. A má pravdu :-).

Ingredience
pro čtyři osoby
  • 1 hrnek azuki, namočit den předem
  • 1 větší cibule
  • 0,5 pórku
  • 1 hrnek cukety
  • kopr
  • kombu
  • slunečnicový olej
  • kukuřičný škrob
  • sůl
  • umeocet
  • jablečný ocet

“Jsem v koncích, vyzkoušel jsem úplně všechno”. Takto Zdeněk popsal svých 20 kg nadváhy, špatné trávení, ...

  1. V hrnci uvaříme v namáčecí vodě fazole azuki s řasou kombu.
  2. Do jiného hrnce dáme slunečnicový olej, špetku soli a vrstvíme cibuli nadrobno, pórek na kolečka a cuketu na kostičky. Zalijeme uvařenými horkými azuki i s vodou, přivedeme k varu a vaříme 15min na mírném plameni pod pokličkou.
  3. Přidáme nakrájený kopr a kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě. Necháme přejít varem.
  4. Dochutíme umeoctem a jablečným octem, necháme 2 min pod pokličkou rozvinout chutě.
  5. Podáváme s obilovinou a zeleninou.

PS: Jde vařit, jíst a hubnout? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrknni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...

Jednoduchá smetanová omáčka ze zelí a celeru (bez smetany)

Lahodná jemná omáčka, která nepotřebuje zahušťovat ani extra dochucovat. Bez mouky, bez mléka, bez smetany a přesto smetanová.

Slavnostní velikonoční nádivka (bez lepku)

Chuťově vyladěná luxusní slavnostní velikonoční nádivka pro celou rodinu!