Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Azuki s cuketou a koprem

Uvařeno
bez sóji

Další čtenářský recept z cuket a kopru nám poslala Jitka. Kopr a cukety letos rostou hojně a Jitka si myslí, že se dají nacpat všude. A má pravdu :-).

Ingredience
pro čtyři osoby
  • 1 hrnek azuki, namočit den předem
  • 1 větší cibule
  • 0,5 pórku
  • 1 hrnek cukety
  • kopr
  • kombu
  • slunečnicový olej
  • kukuřičný škrob
  • sůl
  • umeocet
  • jablečný ocet

Lukáše jsem potkala na kurzu JJ. Přivedl svoji manželku a byl to právě on, kdo v jejich rodině změnu jídelnič...

  1. V hrnci uvaříme v namáčecí vodě fazole azuki s řasou kombu.
  2. Do jiného hrnce dáme slunečnicový olej, špetku soli a vrstvíme cibuli nadrobno, pórek na kolečka a cuketu na kostičky. Zalijeme uvařenými horkými azuki i s vodou, přivedeme k varu a vaříme 15min na mírném plameni pod pokličkou.
  3. Přidáme nakrájený kopr a kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě. Necháme přejít varem.
  4. Dochutíme umeoctem a jablečným octem, necháme 2 min pod pokličkou rozvinout chutě.
  5. Podáváme s obilovinou a zeleninou.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Mohlo by se vám líbit

12
41

Startujeme online kurz Podzimní detox

Čtěte více na toho téma