- 1 hrnek azuki, namočit den předem
- 1 větší cibule
- 0,5 pórku
- 1 hrnek cukety
- kopr
- kombu
- slunečnicový olej
- kukuřičný škrob
- sůl
- umeocet
- jablečný ocet
- V hrnci uvaříme v namáčecí vodě fazole azuki s řasou kombu.
- Do jiného hrnce dáme slunečnicový olej, špetku soli a vrstvíme cibuli nadrobno, pórek na kolečka a cuketu na kostičky. Zalijeme uvařenými horkými azuki i s vodou, přivedeme k varu a vaříme 15min na mírném plameni pod pokličkou.
- Přidáme nakrájený kopr a kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě. Necháme přejít varem.
- Dochutíme umeoctem a jablečným octem, necháme 2 min pod pokličkou rozvinout chutě.
- Podáváme s obilovinou a zeleninou.
Buďte první, kdo napíše komentář