Na kakaovou vrstvu:
- 100 g mandlové mouky
- 50 g mouky ze slunečnicových semínek
- 50 g kokosové mouky
- 2 lžíce kvalitního kakaa/karobu
- 4-6 lžic rýžového sirupu
Na kokosovou vrstvu:
- 200 g kokosový krém (já použila Amaizin Organic Creamed Coconut)
- 1-2 lžíce citronové šťávy
- podle chuti rýžový sirup
- 2 vrchovaté lžíce kokosu
- špetka vanilky
Jak připravit kokosovou roládu bez pečení
- Nejdříve dáme kokosový krém do horké vody než povolí.
- Mezitím vytvoříme kakaovou vrstvu – smícháme všechny ingredience a těsto pořádně propracujeme.
- Kakaové těsto vyválíme na potravinové fólii do tenké vrstvy.
- Povolený kokosový krém vyšleháme, přidáme ostatní ingredience a pořádně promícháme.
- Kokosovou hmotu rozetřeme na vyválené kakaové “těsto” a za pomoci fólie zatočíme (jako u rolády).
- Necháme chvilinku ztuhnout v lednici a poté sundáme fólii a nakrájíme na plátky.
- Roládu skladujeme v uzavřené nádobě v pokojové teplotě.
Děti
- Tento dezert je vhodný pro děti od 2 let.
PS: Jdete s námi letos do Jarní očisty? Zavíráme vstup - poslední šance
Rozhoupejte se a pojďte udělat něco sebe 😊. Pojďte skoncovat s únavou, kily navíc a špatnou náladou. Už za pár týdnů uvidíte výsledky. Pročistíme tělo podle připraveného zdravého jídelníčku. Mrkněte na 8 týdenní Jarní očistu a naskočte!
Komentáře
Výborná roláda, děkuji za recept. Kokosový krém jsem neměla, tak jsem udělala kokosové máslo a tím se asi vyhnula i potížím s konzistencí bílé vrstvy. Kokos jsem umixovala v termomixu (jde i v dobrém mixéru) na příjemnou hustotu pro natírání, příště nebudu ani přidávat strouhaný kokos. Chuť kokosového másla je vynikajcí, jsem ráda za inspiraci, kde ho využít.
Dobrý den, roláda vypadá skvěle… ale chtěla bych se prosím zeptat, dá se něčím nahradit mouka ze slunečnicových semínek? Třeba větším množstvím kokosové mouky? :-) Děkuju.