Šťavnatá, extra kokosová dvoubarevná zdravá roláda bez pečení. Luxusní dezert bez cukru, který potěší každou návštěvu.

Ingredience

Na kakaovou vrstvu:

  • 100 g mandlové mouky
  • 50 g mouky ze slunečnicových semínek
  • 50 g kokosové mouky
  • 2 lžíce kvalitního kakaa/karobu
  • 4-6 lžic rýžového sirupu

Na kokosovou vrstvu:

  • 200 g kokosový krém (já použila Amaizin Organic Creamed Coconut)
  • 1-2 lžíce citronové šťávy
  • podle chuti rýžový sirup
  • 2 vrchovaté lžíce kokosu
  • špetka vanilky

Jak připravit kokosovou roládu bez pečení

  1. Nejdříve dáme kokosový krém do horké vody než povolí.
  2. Mezitím vytvoříme kakaovou vrstvu – smícháme všechny ingredience a těsto pořádně propracujeme.
  3. Kakaové těsto vyválíme na potravinové fólii do tenké vrstvy.
  4. Povolený kokosový krém vyšleháme, přidáme ostatní ingredience a pořádně promícháme.
  5. Kokosovou hmotu rozetřeme na vyválené kakaové „těsto“ a za pomoci fólie zatočíme (jako u rolády).
  6. Necháme chvilinku ztuhnout v lednici a poté sundáme fólii a nakrájíme na plátky.
  7. Roládu skladujeme v uzavřené nádobě v pokojové teplotě.

Děti

  • Tento dezert je vhodný pro děti od 2 let.

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

Moc nám chutná. I můj masožravec je nadšený (Lebell)

Lebell: Vaše recepty jsou Super! Super! Super! Nečekala jsem,...

Díky Vám jsem našla správnou cestu (Monika)

Monika: Je mi 51 let :-)...Díky Vám jsem našla...

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

Zánět močového měchýře je pryč bez ATB

Mona: Abych se taky pochlubila úspěchy, tak musím říct,...

Zhubla jsem 20 kg (Jitkanec)

Jitkanec: Ahojte všichni, začala jsem vařit podle Jíme Jinak...

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

Díky Klubu JJ se ze mně stává jiný člověk

Maca.stej: Jsem v Klubu JJ druhým rokem a téměř...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Čtvrtý týden a čtyři a půl kila dole (Hanka)

Hanka: Hezký den, mám za sebou čtvrtý týden, krásně...

Manžel je ze stravy nadšený. Řekl, že už končí se slaninou!

Bára: Dala jsem na stůl polévku a najednou dcery...

Cítím se lépe, kila mizí a manžel si pochutnává se mnou (Jarmila)

Jarmila: Ahoj všichni, chtěla bych touto cestou moc poděkovat...

I má 84letá maminka si na JJ jídle pochutnává

Hana O.: Konečně jsem dostala odvahu se ozvat, jsem...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...
  1. Prosím o opravu tohoto receptu, sypké těsto tmavé a rozlevany krém. To se vážně nepovedlo, drahé ingredience, hlavně nemám čas na experimenty. Zkouším to nějak zachránit. Dík.

    • Bůh ví proč chceme experimentovat právě o Vánocích.. Také ráda zkouším, ale už jsem se ponaučila že je lepší zkoušet v „nenáročném “ období. Na Vánoce dělám už jen osvědčené kusy aby mě případné nezdary nevyváděly z rovnováhy :-) buďte v klidu, stalo se to určitě každé z nás :-) příští rok se tomu zasmějete

    • Autorka receptu, čtenářka Jindra, která je fakt borec na dezerty, dole píše v komentářích své zkušenosti. Já jsem tenhle recept nedělala, tak nemohu sloužit. Všechny moje oblíbené a oveřené recepty na zdravé sladkosti jsme natočili na video a dali do kurzu https://www.jimejinak.cz/online-kurzy/dezerty/ , aby byla jistota, že se to každému povede.

    • Zdravá výživa a v supermarketech sekce s bio výrobky nebo sekce s vietnamskou kuchyní.

  2. Čokoládová vrstva vyšla super, ale proč se mi nevyšlehal ten kokosový krém? Šlehala jsem asi 10 minut, ale stejně to bylo jen napěněné „mlíko“. Měla jsem představu, že by to mělo být trochu jako šlehačka, tak nevím, prosím poradte, děkuji :)

      • Dobrý den, taky jsem recept vyzkoušela a teda moc nedopadl, i když chuťově dobrý. Jednak těsto mi nešlo propracovat – pořád se drolilo a mělo trhliny. Může to být tím, že jsem neměla mouku ze sluneč., ale jenom jsem rozmixovala sluneč. semínka na co nejvíc to šlo, ale úplně jemná mouka z toho nebyla. A jednak by mě zajímalo, jak se ten krém šlehá. Vůbec to nešlo, spíš se pak sráželo. Dobrý by byl třeba videorecept, nebo alespoň fotorecept, nebo třeba přidat video alespoň toho šlehání. Těšila jsem se na to, teď se to v lednici chladí, ale bude to jen asi taková drťka :D…

    • Krém se mi povedl, když jsem pracovala pouze s tuhou částí obsahu plechovky. Napoprvé s celým obsahem jsem také šlehala „mléko“.

  3. Zobrazit všech 14 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTofu koláč s meruňkami a drobenkou
Další článekKořeněná červená čočka po Marocku