Šťavnatá, extra kokosová dvoubarevná zdravá roláda bez pečení. Luxusní dezert bez cukru, který potěší každou návštěvu.

Ingredience

Na kakaovou vrstvu:

  • 100 g mandlové mouky
  • 50 g mouky ze slunečnicových semínek
  • 50 g kokosové mouky
  • 2 lžíce kvalitního kakaa/karobu
  • 4-6 lžic rýžového sirupu

Na kokosovou vrstvu:

  • 200 g kokosový krém (já použila Amaizin Organic Creamed Coconut)
  • 1-2 lžíce citronové šťávy
  • podle chuti rýžový sirup
  • 2 vrchovaté lžíce kokosu
  • špetka vanilky

Jak připravit kokosovou roládu bez pečení

  1. Nejdříve dáme kokosový krém do horké vody než povolí.
  2. Mezitím vytvoříme kakaovou vrstvu – smícháme všechny ingredience a těsto pořádně propracujeme.
  3. Kakaové těsto vyválíme na potravinové fólii do tenké vrstvy.
  4. Povolený kokosový krém vyšleháme, přidáme ostatní ingredience a pořádně promícháme.
  5. Kokosovou hmotu rozetřeme na vyválené kakaové „těsto“ a za pomoci fólie zatočíme (jako u rolády).
  6. Necháme chvilinku ztuhnout v lednici a poté sundáme fólii a nakrájíme na plátky.
  7. Roládu skladujeme v uzavřené nádobě v pokojové teplotě.

Děti

  • Tento dezert je vhodný pro děti od 2 let.

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Óda na jara a jarní očistu (Marek)

Postit se dá i s radostí a humorem, jak...

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Díky Klubu JJ se ze mně stává jiný člověk

Maca.stej: Jsem v Klubu JJ druhým rokem a téměř...

Zamilovala jsem se do česnekové pomazánky

Vendtechman: Prave jsem se zamilovala do dnesni cesnekove pomazánky...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

Nemohu se od tohoto webu odtrhnout

Kateřina: Dobrý den, ráda bych Vám touto cestou poděkovala...

Jeden z nejsilnějších zážitků…

Kateřina: Milá Evi, také jsem chtěla poděkovat za celý kurz....

Vždyť budu po Vánocích zase štíhlejší!

Magda: Je mi tu s Vámi móóóóc krásně. A...

Mám víc energie a čistší hlavu

Neli: S úklidy řádím od úterka, pěkně využívám dynamickou...

Syn začal dobrovolně jíst dušenou zeleninu

Alena.brunova: Teda ty kapustičky na zádíčka! To je mňamkošinka!...
    • Zdravá výživa a v supermarketech sekce s bio výrobky nebo sekce s vietnamskou kuchyní.

  1. Čokoládová vrstva vyšla super, ale proč se mi nevyšlehal ten kokosový krém? Šlehala jsem asi 10 minut, ale stejně to bylo jen napěněné „mlíko“. Měla jsem představu, že by to mělo být trochu jako šlehačka, tak nevím, prosím poradte, děkuji 🙂

  2. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTofu koláč s meruňkami a drobenkou
Další článekKořeněná červená čočka po Marocku