Šťavnatá, extra kokosová dvoubarevná zdravá roláda bez pečení. Luxusní dezert bez cukru, který potěší každou návštěvu.

Ingredience

Na kakaovou vrstvu:

  • 100 g mandlové mouky
  • 50 g mouky ze slunečnicových semínek
  • 50 g kokosové mouky
  • 2 lžíce kvalitního kakaa/karobu
  • 4-6 lžic rýžového sirupu

Na kokosovou vrstvu:

  • 200 g kokosový krém (já použila Amaizin Organic Creamed Coconut)
  • 1-2 lžíce citronové šťávy
  • podle chuti rýžový sirup
  • 2 vrchovaté lžíce kokosu
  • špetka vanilky

Jak připravit kokosovou roládu bez pečení

  1. Nejdříve dáme kokosový krém do horké vody než povolí.
  2. Mezitím vytvoříme kakaovou vrstvu – smícháme všechny ingredience a těsto pořádně propracujeme.
  3. Kakaové těsto vyválíme na potravinové fólii do tenké vrstvy.
  4. Povolený kokosový krém vyšleháme, přidáme ostatní ingredience a pořádně promícháme.
  5. Kokosovou hmotu rozetřeme na vyválené kakaové „těsto“ a za pomoci fólie zatočíme (jako u rolády).
  6. Necháme chvilinku ztuhnout v lednici a poté sundáme fólii a nakrájíme na plátky.
  7. Roládu skladujeme v uzavřené nádobě v pokojové teplotě.

Děti

  • Tento dezert je vhodný pro děti od 2 let.

Zbavila jsem se závislosti na kávě (Dana)

Dana: Ahoj všem. Tak se mi zdá, že se...

2/3 dávky antidepresiva jsou pryč a půjde i zbytek (Dagmar)

Dagmar: Milá Evičko, čtu si všechny Tvé odpovědi, některé...

Po kurzu mě vyřadili z diabetologie

Lentilka: Já se minulý rok přihlásila do Vánočního kurzu...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

Konec nudným salátům (Jaroslav)

Jaroslav: Můj první salát z tohoto kurzu. Jednou větou:...

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Trávenie sa postupne lepší a mám dolu 5 kg (Monika)

Monika: Aj ja mávam problém so zápchou a nafukovaním,...

5 kg dole a klouby už ani nevím, že mám (Andrea)

Andrea: Milá Evo, milý celý týme Jíme Jinak! Chci...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Jíst jinak si užívám společně s celou rodinou (Evka)

Evka: Ahoj Evi. Tento kurz som si kúpila pre...

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Jsem nadšená fantazií a pestrostí receptů (Marie)

Marie: Vařím podle Evičky a všechna jídla jsou skvělá....

Díky Jíme Jinak se cítím rok od roku lépe (Ivana)

Ivana: Uvědomila jsem si, že si sem pro ten...

Zpomalila jsem a je mi velice dobře (Vladimíra)

Vladimíra: Milá Evi, i když ne všechno se mně...
  1. Ani som sa nepokúsila o „tvar“ rolády(trauma z minulosti😀),takže spodná vrstva upackaná_krém(stuhnutú časť kok.mlieka som po zmäknutí iba zmiešala s ostatnými)_vrchná vrstva rozvaľkaná..chuťovo fantastické👌

    • Slavomíro, děkuji za tip. Už dlouho se tuto roládu odhodlávám udělat a zatím to stále oddaluji, právě kvůli tomu rolování. Ty vaše kostky jsou fajn nápad. Tak když mi to nepůjde, udělám to jako Vy. Díky za inspiraci. Jana

      • Mne sa nikdy rolády nedarili spraviť(ani tie pečené )🙃Určite si čoskoro recept zopakujem a skúsim cesto natlačiť do kosičkových formičiek..

  2. dobrý deň, kde sa dá kúpiť múka zo slnečnicových semien. Hľadala som ju v obchodoch aj na nete, ale márne. Keď rozmixujem slnečnicové semienka nie je to ono. Ďakujem

  3. Taky se mi to moc nepovedlo. Dala jsem mokry kokos po precezenem mleku… tak jsem prisladila a prisypala suchy kokos, abych to zahustila a nakonec to slo. Akorat te bile casti je tam hodne a spatne se to kraji, protoze se to trha. Jinak je to moc dobre. Manzel si na to teda jeste lije javorovy sirup…
    A nejak jsem nepochopila pokyn vyslehat kokosovy krem. Slehala jsem slehacem s metlickou, ale nic to neudelalo…

  4. Prosím o opravu tohoto receptu, sypké těsto tmavé a rozlevany krém. To se vážně nepovedlo, drahé ingredience, hlavně nemám čas na experimenty. Zkouším to nějak zachránit. Dík.

    • Bůh ví proč chceme experimentovat právě o Vánocích.. Také ráda zkouším, ale už jsem se ponaučila že je lepší zkoušet v „nenáročném “ období. Na Vánoce dělám už jen osvědčené kusy aby mě případné nezdary nevyváděly z rovnováhy :-) buďte v klidu, stalo se to určitě každé z nás :-) příští rok se tomu zasmějete

    • Autorka receptu, čtenářka Jindra, která je fakt borec na dezerty, dole píše v komentářích své zkušenosti. Já jsem tenhle recept nedělala, tak nemohu sloužit. Všechny moje oblíbené a oveřené recepty na zdravé sladkosti jsme natočili na video a dali do kurzu https://www.jimejinak.cz/online-kurzy/dezerty/ , aby byla jistota, že se to každému povede.

    • Zdravá výživa a v supermarketech sekce s bio výrobky nebo sekce s vietnamskou kuchyní.

  5. Čokoládová vrstva vyšla super, ale proč se mi nevyšlehal ten kokosový krém? Šlehala jsem asi 10 minut, ale stejně to bylo jen napěněné „mlíko“. Měla jsem představu, že by to mělo být trochu jako šlehačka, tak nevím, prosím poradte, děkuji :)

      • Dobrý den, taky jsem recept vyzkoušela a teda moc nedopadl, i když chuťově dobrý. Jednak těsto mi nešlo propracovat – pořád se drolilo a mělo trhliny. Může to být tím, že jsem neměla mouku ze sluneč., ale jenom jsem rozmixovala sluneč. semínka na co nejvíc to šlo, ale úplně jemná mouka z toho nebyla. A jednak by mě zajímalo, jak se ten krém šlehá. Vůbec to nešlo, spíš se pak sráželo. Dobrý by byl třeba videorecept, nebo alespoň fotorecept, nebo třeba přidat video alespoň toho šlehání. Těšila jsem se na to, teď se to v lednici chladí, ale bude to jen asi taková drťka :D…

    • Krém se mi povedl, když jsem pracovala pouze s tuhou částí obsahu plechovky. Napoprvé s celým obsahem jsem také šlehala „mléko“.

  6. Zobrazit všech 19 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTofu koláč s meruňkami a drobenkou
Další článekKořeněná červená čočka po Marocku