Rychlý a výborný dortík na oslavu (i dětskou) nebo jen tak jako sladké osvěžení na svačinku.
Ingredience

Na korpus:

  • 50 g mletých ovesných vloček
  • 50 g mletých mandlí/mandlové mouky
  • 1 lžíce karobu
  • 30 g rýžového oleje
  • rýžový sirup podle chuti

Kokosovo-vanilkový krém:

  • 400 ml domácího kokosového mléka/400 ml plechovka
  • 1/2 lžičky mleté vanilky
  • rýžový sirup podle chuti
  • 4 g řasy agar agar

Jablečno-rakytníkový agar:

  • 400 ml moštu jablko-rakytník
  • 4 g řasy agar agar

Jak připravit nepečený dortík

  1. Nejdříve si připravíme dortový korpus – smícháme všechny ingredience a rukama vypracujeme těsto.
  2. Pokud je těsto hodně sypké, přidáme ještě olej nebo rýžový sirup.
  3. Těsto natlačíme do malé dortové formy vyložené pečícím papírem.
  4. Vytvoříme první kokosovou vrstvu – do hrnce nalijeme 200 ml kokosového mléka, rýžový sirup a polovinu vanilky a přivedeme k varu.
  5. Do kokosové směsi postupně vmícháme 2 g agaru a ještě chvíli povaříme.
  6. Kokosovou směs necháme chvilku vychladnout, nalijeme na dortový korpus a dáme do lednice ztuhnout.
  7. Když je dort vychladlý, připravíme si druhou vrstvu z jablečno-rakytníkového moštu.
  8. Mošt přivedeme k varu a postupně do něj vmícháme 2 g agaru.
  9. S agarem směs ještě chvíli povaříme a pak dáme na chvíli vychladnout.
  10. Trochu vychladlý agar nalijeme na kokosový krém a necháme ztuhnout v lednici.
  11. Druhou kokosovou vrstvu uděláme stejně jako tu první, necháme vystydnout a nalijeme na jablečno-rakytníkový agar.
  12. Třetí vrstvu necháme opět ztuhnout v lednici a nalijeme na ní poslední jablečno-rakytníkovou vrstvu, kterou vytvoříme stejně jako tu první.
  13. Dort necháme pořádně ztuhnout v lednici, kde ho také skladujeme.

4 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Bláhově jsem myslela, že se u tohoto dezertu nedá nic zkazit. Všechny ingredience byly moc dobré a ve výsledku mi to chutná jako vršek ovocného dortu z levné cukrárny. Asi jsem dala moc agaru (2 kávové lžičky na cca 300 ml). Pro mě je výsledek zklamání, ale vypadá tak pěkně! Zkusím ho v malém množství ještě jednou a s naprostým minimem agaru. Chtěla jsem původně udělat vnučce ke 4.narozkám, ještěže jsem zkusila předem.

    • Já dávám agaru minimálně, také ho někdy cítím.. a tady jsou s ním 4 vrstvy. Nám osobně chutnal mnohem více ten jahodový (https://www.jimejinak.cz/nepeceny-kokosovo-jahodovy-dortik/).. jahody jsou mnohem výraznější a v kombinaci s karobovým korpusem je to opravdu dobrota 🙂

    • My chuť agaru také cítíme, pokud ho je víc než trošku;)
      Ovocnou šťávu radši rozváříme se zdravým pudinkovým práškem (kukuřičný škrob) – není to potom sice zcela čiré, ale chuť je mnohem lepší. Můžete zkusit.
      U nás prostě vítězí chuť nad vzhledem 🙂

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTradiční velikonoční menu: den po dni
Další článekTopinambura s cuketou alá německý bramborový salát