Rychlý a výborný dortík na oslavu (i dětskou) nebo jen tak jako sladké osvěžení na svačinku.

Ingredience

Na korpus:

  • 50 g mletých ovesných vloček
  • 50 g mletých mandlí/mandlové mouky
  • 1 lžíce karobu
  • 30 g rýžového oleje
  • rýžový sirup podle chuti

Kokosovo-vanilkový krém:

  • 400 ml domácího kokosového mléka/400 ml plechovka
  • 1/2 lžičky mleté vanilky
  • rýžový sirup podle chuti
  • 4 g řasy agar agar

Jablečno-rakytníkový agar:

  • 400 ml moštu jablko-rakytník
  • 4 g řasy agar agar

Jak připravit nepečený dortík

  1. Nejdříve si připravíme dortový korpus – smícháme všechny ingredience a rukama vypracujeme těsto.
  2. Pokud je těsto hodně sypké, přidáme ještě olej nebo rýžový sirup.
  3. Těsto natlačíme do malé dortové formy vyložené pečícím papírem.
  4. Vytvoříme první kokosovou vrstvu – do hrnce nalijeme 200 ml kokosového mléka, rýžový sirup a polovinu vanilky a přivedeme k varu.
  5. Do kokosové směsi postupně vmícháme 2 g agaru a ještě chvíli povaříme.
  6. Kokosovou směs necháme chvilku vychladnout, nalijeme na dortový korpus a dáme do lednice ztuhnout.
  7. Když je dort vychladlý, připravíme si druhou vrstvu z jablečno-rakytníkového moštu.
  8. Mošt přivedeme k varu a postupně do něj vmícháme 2 g agaru.
  9. S agarem směs ještě chvíli povaříme a pak dáme na chvíli vychladnout.
  10. Trochu vychladlý agar nalijeme na kokosový krém a necháme ztuhnout v lednici.
  11. Druhou kokosovou vrstvu uděláme stejně jako tu první, necháme vystydnout a nalijeme na jablečno-rakytníkový agar.
  12. Třetí vrstvu necháme opět ztuhnout v lednici a nalijeme na ní poslední jablečno-rakytníkovou vrstvu, kterou vytvoříme stejně jako tu první.
  13. Dort necháme pořádně ztuhnout v lednici, kde ho také skladujeme.

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Nemám chuť na sladké a už mi nechutná ani káva!

Petra: Tak pro dnešek jedno velké AHA! Nemám chutě...

Nejsem už nafouklá, nemám ani pálení žáhy a śhodila jsem 6 kg v 62 letech

Dana P.: vaše stránky jsem začala sledovat již koncem...

Jste pro mě životní inspirací

Alena: moc děkuji za super stránky a za to,...

V lednici máme týden starou šunku: nikdo už ji nechce!

Veronika: Ja mám rôzne stravovacie omedzenia, takže pre mňa bol...

Behám ako rybička, kila idú dole (Marta)

Marta: Milá Evička, deň po dni varím podľa Jíme...

Je mi skvěle na duši i po těle (Jana)

Jana: V článcích a komentářích na webu Jíme Jinak...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

Bez cukru, vajíček, bílé mouky… a takhle výtečné

Magda: Tak, a vánoční cukroví mám dodělané, jupííííííííííííííííííííí. Linecké...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem :)

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Mám takovou radost a takový příval energie, že si to nemohu nechat pro sebe (Jana)

Jana: Ahoj Evi, mám takovou radost a takový příval...
  1. Tak jsem dnes zkusila poloviční dortík, taky před hlavním dortem na víkendovou oslavu. A teda nám moc chutná :) Místo moštu jsem použila jablkovo-hruškový koncentrát s trochou 100% rakytníkové šťávy a vodou, a dobrý :) Oslazeno asi víc, než byste udělali vy, ale bála jsem se, aby nám to chutnalo :) Akorát ten agar – na chuti to necítím, ale mám tam, i po 5timinutovém povaření dle návodu na pytlíku, kusy nerozvařených vloček. Dá se to úplně rozvařit, nebo to tam takhle zůstává vždycky?

  2. Bláhově jsem myslela, že se u tohoto dezertu nedá nic zkazit. Všechny ingredience byly moc dobré a ve výsledku mi to chutná jako vršek ovocného dortu z levné cukrárny. Asi jsem dala moc agaru (2 kávové lžičky na cca 300 ml). Pro mě je výsledek zklamání, ale vypadá tak pěkně! Zkusím ho v malém množství ještě jednou a s naprostým minimem agaru. Chtěla jsem původně udělat vnučce ke 4.narozkám, ještěže jsem zkusila předem.

  3. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBezinková marmeláda bez cukru
Další článekMléčné špaldové frappé (bez mléka, bez cukru a bez kofeinu)