- 1 větší cuketa
- 1/2 dýně hokkaido
- olej
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- zeleninový vývar
- kopr/medvědí česnek
- kokosové mléko
- umeocet
Postup
- Cuketu i dýni nakrájím na kostičky, osmahnu na oleji spolu se solí.
- Přidám bobkový list a nové koření, zaleji horkým vývarem a nechám dusit do změknutí zeleniny.
- Vytáhnu koření, přidám nasekaný kopr/medvědí česnek, kokosové mléko a dochutím umeoctem.
Obměna
- Místo dýně můžete dát batát, místo kopru mangold nebo i se zelenýma fazolkama toto jídlo chutná dobře (kdo by nemiloval kombinaci fazolek a kopru).
Kombinujeme
- Kompletní talíř vznikne přidáním uzeného tempehu.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Jednoduché a výborné :-)