Základní informace

I když tento koláč není nijak extra vzhledný (aspoň v mém podání), co se chuti týče, nebála bych se ho podávat při slavnostních příležitostech i pro normální jedlíky. Já přemýšlím, že ho udělám znovu na křtiny našeho druhorozeného.

Ingredience

Těsto:

  • mouka špaldová
  • mleté mandle (cca v poměru 1:1 k mouce)
  • olej – přidávala jsem, dokud se mi konzistence nelíbila
  • špetka soli
  • rebarbora
  • mletá skořice

Tofu krém:

  • tofu natural
  • rozinky
  • ovocný koncentrát (měla jsem hruškový) + voda, nebo ovocný mošt
  • práškový agar

Postup

  1. Všechny ingredience na těsto smíchat, část si odložit na posypání a zbytek natlačit do dortové formy.
  2. Na to nasypat pořádnou vrstvu rebarbory a posypat mletou skořicí.
  3. Tofu nakrájíme na kostky a povaříme 10 min v ovocném moštu s rozinkami.
  4. Rozmixujeme, přidáme agar, ještě lehce zamixujeme a nalijeme na rebarboru.
  5. Navrch ještě posypeme zbylým těstem.
Praktické rady

Vzhledem k tomu, že jsem pekla v peci vytápěné dřevem, nebyla teplota stálá, ale snažila jsem se udržovat kolem 180°C cca 30 min. Rebarbora zůstala trošku křupavá, takže možná by chtěl dýl. Ale nám to takto celkem chutnalo.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDýňová šťouchanice
Další článekTeplý těstovinový salát s pařenou zeleninou a cizrnou