Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Rebarborový koláč

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec
Ingredience
Těsto:
  • mouka špaldová
  • mleté mandle (cca v poměru 1:1 k mouce)
  • olej - přidávala jsem, dokud se mi konzistence nelíbila
  • špetka soli
  • rebarbora
  • mletá skořice
Tofu krém:
  • tofu natural
  • rozinky
  • ovocný koncentrát (měla jsem hruškový) + voda, nebo ovocný mošt
  • práškový agar

Fasovali jsme jednu mastičku za druhou. Jednou to byla seborea, jindy plíseň. Nikdo mi neuměl poradit a já chtěla zná...

Základní informace

I když tento koláč není nijak extra vzhledný (aspoň v mém podání), co se chuti týče, nebála bych se ho podávat při slavnostních příležitostech i pro normální jedlíky. Já přemýšlím, že ho udělám znovu na křtiny našeho druhorozeného.

Postup

  1. Všechny ingredience na těsto smíchat, část si odložit na posypání a zbytek natlačit do dortové formy.
  2. Na to nasypat pořádnou vrstvu rebarbory a posypat mletou skořicí.
  3. Tofu nakrájíme na kostky a povaříme 10 min v ovocném moštu s rozinkami.
  4. Rozmixujeme, přidáme agar, ještě lehce zamixujeme a nalijeme na rebarboru.
  5. Navrch ještě posypeme zbylým těstem.
Praktické rady

Vzhledem k tomu, že jsem pekla v peci vytápěné dřevem, nebyla teplota stálá, ale snažila jsem se udržovat kolem 180°C cca 30 min. Rebarbora zůstala trošku křupavá, takže možná by chtěl dýl. Ale nám to takto celkem chutnalo.

PS: Vstup do Podzimního detoxu zavřeme rychleji než ledničku s čokoládou! 🍫

Rezervovali jsme vám místečko v naší 8týdenní oáze pohody, kde společně vykouzlíme postavu snů, pošleme stres na dovolenou a nastartujeme energii na plný plyn - prostě balíček sebelásky se vším všudy! 🌟 Beru to i s mašlí! →

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář