I když tento koláč není nijak extra vzhledný (aspoň v mém podání), co se chuti týče, nebála bych se ho podávat při slavnostních příležitostech i pro normální jedlíky. Já přemýšlím, že ho udělám znovu na křtiny našeho druhorozeného.
Těsto:
- mouka špaldová
- mleté mandle (cca v poměru 1:1 k mouce)
- olej – přidávala jsem, dokud se mi konzistence nelíbila
- špetka soli
- rebarbora
- mletá skořice
Tofu krém:
- tofu natural
- rozinky
- ovocný koncentrát (měla jsem hruškový) + voda, nebo ovocný mošt
- práškový agar
Postup
- Všechny ingredience na těsto smíchat, část si odložit na posypání a zbytek natlačit do dortové formy.
- Na to nasypat pořádnou vrstvu rebarbory a posypat mletou skořicí.
- Tofu nakrájíme na kostky a povaříme 10 min v ovocném moštu s rozinkami.
- Rozmixujeme, přidáme agar, ještě lehce zamixujeme a nalijeme na rebarboru.
- Navrch ještě posypeme zbylým těstem.
Vzhledem k tomu, že jsem pekla v peci vytápěné dřevem, nebyla teplota stálá, ale snažila jsem se udržovat kolem 180°C cca 30 min. Rebarbora zůstala trošku křupavá, takže možná by chtěl dýl. Ale nám to takto celkem chutnalo.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář