Ingredience
  • 200 g mouky (používám kombinaci bezlepkových mouk)
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 100 g mandlí
  • 40 g rýžového sirupu
  • špetka soli
  • olej dle potřeby
  • 1 vanilkový pudink (nebo 35g kukuřičného škrobu)
  • 350 ml amasake mléka (konzistence smetany)
  • 350 g malin

Postup

  1. Semínka a mandle umeleme na co nejjemněji, přidáme mouku, špetku soli a sirup. Oleje použijeme tolik, aby bylo těsto sypké, ale přesto se jemně lepilo k sobě a dalo se s ním tvarovat.
  2. Pomocí prstů vytvoříme nejdříve okraje dortové formy, zbytek těsta přitlačíme dlaněmi ke dnu.
  3. Do amasake mléka vmícháme vanilkový pudink, nalijemne na těsto a posypeme malinama.

Pečeme na 180°C cca 20 min dokud nebudou okraje nazlátlé.

Praktické

Amasake mléko vyrobíme tak, že do amasake (dělám bezlepkovou variantu z rýže) přidáme vodu, rozmixujeme na řídkou kaši a poté přepasírujeme přes cedník.

Po vyndání z trouby bude krém nejspíše řídký, ale netřeba se bát, po zchladnutí koláče krém ztuhne.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKapustový mozeček
Další článekČím potírat perníčky, závin či vánočku (místo vejce)