- 200 g mouky (používám kombinaci bezlepkových mouk)
- 100 g slunečnicových semínek
- 100 g mandlí
- 40 g rýžového sirupu
- špetka soli
- olej dle potřeby
- 1 vanilkový pudink (nebo 35g kukuřičného škrobu)
- 350 ml amasake mléka (konzistence smetany)
- 350 g malin
Postup
- Semínka a mandle umeleme na co nejjemněji, přidáme mouku, špetku soli a sirup. Oleje použijeme tolik, aby bylo těsto sypké, ale přesto se jemně lepilo k sobě a dalo se s ním tvarovat.
- Pomocí prstů vytvoříme nejdříve okraje dortové formy, zbytek těsta přitlačíme dlaněmi ke dnu.
- Do amasake mléka vmícháme vanilkový pudink, nalijemne na těsto a posypeme malinama.
Pečeme na 180°C cca 20 min dokud nebudou okraje nazlátlé.
Praktické
Amasake mléko vyrobíme tak, že do amasake (dělám bezlepkovou variantu z rýže) přidáme vodu, rozmixujeme na řídkou kaši a poté přepasírujeme přes cedník.
Po vyndání z trouby bude krém nejspíše řídký, ale netřeba se bát, po zchladnutí koláče krém ztuhne.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Dá se prosím něčím nahradit amasake mléko?