Domů Téma Vaření

vaření

Jak upravit stravu na jaře

Jaro je výborné období pro očistu našeho trávení. Máme šanci se zbavit všeho starého a nepotřebného, zároveň máme dost síly postavit se čelem k novým...

Prožívám období života, kdy vlastně nic nemusím (Lída)

Lída: Přeji všem krásné dny. Neuměla jsem si představit, že dokážu být nadšena tím, že si každý den vařím a mám z toho neskutečnou...

Co vzít s sebou na cesty – dovolenková KáPéZetka

Moje krabička poslední záchrany obsahovala v pionýrských letech hlavně šitíčko, v dospělosti náplasti a první pomoc na příznaky nachlazení, zánětu močového měchýře apod. Dnes...

Tabulka poměrů vody a časů pro vaření obilovin

Když jsem začínala Jíst jinak, pamatuji si, že jsem nevěděla, jak dlouho a zda-li namáčet luštěniny, jak dlouho luštěniny a obiloviny vařit a v...

Paleo nebo raw food? (Michael Pollan)

Některé z vás znepokojují dva stravovací směry, které jsou v poslední době velmi módní. Paleo dieta a raw food. Byli tu v různých obměnách...

Jak ze stravy vytěžit maximum

Přirozená a celistvá strava je alfou a omegou. Studie dokazují, že konzumace zpracované stravy s sebou přináší rizika v podobě civilizačních onemocnění. Ale jak...

Jak vařit a připravovat zeleninu pokaždé jinak (9 způsobů)

Vaříte zeleninu pořád na ten stejný způsob? Inspirujte se některým z těchto 9 způsobů vaření a úpravy zeleniny a jídlo na talíři už nikdy...

Kde ve stravě bereme vitamín C

Většina naší stravy je vařená. Kde pak bereme vitamín C, který se vařením ničí? Stačí do stravy zařadit tyto potraviny a denní dávku vitamínu...

Proč je nutné mít jídlo čerstvé?

Je nutné mít každý pokrm čerstvě uvařený nebo lze ohřát pokrm i druhý den? Co se v těle děje po konzumaci ohřátého pokrmu a...

22 tipů, jak si ušetřit čas v kuchyni + recepty

Také jste už slyšeli, že zdravé vaření stojí spoustu času a peněz? Nevěřte tomu. Díky našim osvědčeným tipům zvládnete hravě zdravé jídlo během pár...

7 praktických vychytávek, jak si usnadnit vaření

Naučíme vás naše oblíbené a osvděčené zkratky, díky kterým ušetříte nejen nádobí, ale také čas. Proč si to v kuchyni neusnadnit, když to jde,...

Byla jsem totálně psychicky a fyzicky vyčerpaná (Lucie, 37 let)

Byla jsem na tom byla opravdu moc špatně, Nevím jestli více fyzicky nebo po psychické stránce. Čekala jsem, kdy to se mnou sekne. Často...

5 tipů, jak u dětí vybudovat zdravé stravovací návyky

Před dnešními rodiči stojí nelehký úkol. Naučit děti vybírat si ty správné potraviny ze současné široké nabídky. Chápat, co je kvalita a co jen...

Jak si uspořádat čas na mateřské

  S příchodem miminka i nanicovatý život dostává smysl. Od této chvíle už nikdo nemůže říci, že žil zbytečně. Jenomže jak to všechno stíhat, když se...

Jak ošetřit konvenční ovoce a zeleninu, abychom se zbavili škodlivin

Větu: "Nejez to! Není to umyté," jsme jako malí slyšeli nejspíše všichni. Ale je vodou omyté ovoce nebo zelenina bezpečnější? Zbavíme se pesticidů? Není...

Jak solit?

Obecně platí, že solíme méně, než jsme byli zvyklí v konvenční kuchyni, a používáme kvalitní mořskou sůl obsahující řadu cenných minerálů. Sůl nepoužíváme za...

Byl to vážně masakr (Michal, 34 let)

Když Šárka dávala dohromady příběh jejich rodiny, poprosila o vyjádření i svého manžela. Zařazuji je s velkou radostí jako pokračování jejích příběhu. Podívejte se...

Jan Londzin: Nikdo vám to brčkem do zadku nenafouká (2.část)

V pokračování rozhovoru Honza vypráví o svých začátcích, kdy uměl tak akorát rozmrazit pizzu nebo uvařit těstoviny. Dnes vaří tak, že v jeho jídelně potkáte denně...

Jan Londzin: Pan Pohanka boxuje (1. část)

Honza se dostal ke zdravé výživě v 14 letech, kdy měl zažívací potíže a klasická medicína ani léčitelé mu neuměli zcela pomoci. Až po letech...

Když dělám správné věci, funguje to

S Mercedes León jsem se seznámila na letní konferenci v Holandsku, když jsme společně krájely v kuchyni mrkev. Usměvavá Afroameričanka původem z Kuby nevypadá na svých 45 let...

Oheň v kuchyni II.

Na jakém ohni vařit? Jsou některé zdroje jídlu a zdraví škodlivé? Oheň, plyn, elektřina, nebo něco jiného? Odpovědi hledáme v článku z aktuálního Zrnění, jehož zkrácenou...

Oheň v kuchyni I.

Na jakém ohni vařit? Jsou některé zdroje jídlu a zdraví škodlivé? Oheň, plyn, elektřina, nebo něco jiného? Odpovědi hledáme v článku z aktuálního Zrnění, jehož zkrácenou...

Největší kuchař

Postava Ježíše Krista nebývá většinou spojována s vařením. Možná tím o dost přicházíme.

Srdce domova

Hřejivým, oblíbeným a často obývaným místem v naší domácnosti je kuchyň. V tomto článku se na ni podíváme z hlediska čínského učení feng-šuej.

Tanec kolem plotny

V kuchyni tráví našinec značnou část svého času a že je záhodno, aby to bylo místo zařízené příjemně i prakticky.

Strava a civilizační choroby – 2. díl

V další části přednášky mluví MUDr. Strnadelová a Jan Zerzán o kaloriích a tom, co znamenají. Objasňují, jak má vypadat jídelníček s ohledem na...
Téma: sotýrování, jarní cibulka, do práce, dovolená, oves, zdravé stravovací návyky, strava podle ročního období, ohřívání, kvašená zelenina, jídelníček jaro, přírodní lékárna, výhonky, životní energie, praktické, recepty žlučník, tempura, způsoby vaření, vlasy, hubnutí bez cvičení, dušení, zdravý životní styl, co vzít na dovolenou, jak zdravě vařit, lokální potraviny, vaření, jak vařit zeleninu, problémy s trávením, kvašení, sůl, strava v létě, změna jídelníčku, byliny, stravování dětí, raw food, roční období, citrónová kůra, očista, žaludek, Vladimíra Strnadelová, zažívací potíže, chřipka, kopřivy, rakovina, online kurz Jak začít, bolesti žaludku, tuky, příprava jídla, sezóna jaro, střeva, citronová šťáva, trávení, pálení žáhy, zdravé jídlo, klíčky, jitrocel, nemoci, jak vyléčit žlučník, blanšírování, vařená zelenina, kořeněná jídla, kalorie, jídlo pro celou rodinu, řeřicha, žabinec, rychlovky, pitný režim, hněv, druhy vaření, jablka, živočišné produkty, celozrnná rýže, zelené posypky, strava na jaře, popenec, čas v kuchyni, čekanka, voda, štítná žláza, akné, zásaditost, čerstvá strava, ohřívané jídlo, vitarián, naklíčení semena, jak vařit podle ročních období, obědy, smažení, vaření na cestách, potraviny žlučník, energie, nadýmání, Vánoce jinak, dezerty, rodina, podzimní detoxikace, zdravý jídelníček, měsíček lékařský, jarní recepty, zažívací problémy, strava pro rodinu, ptačinec, napařování, co vzít na cesty, polévka, zdravá strava, co pít na jaře, roční období a strava, mateřství, potíže se zažíváním, skladování potravin, ohřívání jídla, ječmen, termosky, plánování, strava, polníček, křesťanství, jablečný ocet, jaro jídelníček, slinivka, jarní jídelníček, obiloviny, jak se zbavit únavy, ohřívání pokrmů, jarní zelenina, Klub Jíme Jinak, eliminace, vaření zeleniny, práce, rychlé vaření, žlučník, recepty jaro, klíčení, jarní bylinky, dritování, Jan Londzin, ptačinek, amarant, záněty, výživa pro sportovce, strava na podzim, citron, detoxikace, pšenice, děti v kuchyni, vitamín C, oběd do práce, pickles, výživa dětí, z jednoho hrnce

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?