Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky > Vaše recepty

Zeláky z čeveného kysaného zelí

Uvařeno
Ingredience
  • ho červeného zelí
  • 1 marinované / uzené tofu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrnek jemných ovesných vloček nebo hrašky (možno i půl na půl)
  • majoránka
  • kmín
  • sojová omáčka / sůl

Začátkem roku 2020 jsem natrefila na stránky Jíme Jinak, posléze jsem si zaplatila členství v

500g kysané

Vymačkané zelí nakrájíme na drobno, přidáme strouhané tofu a všechny ostatní ingredience, dobře promícháme, necháme chvíli uležet, ať vlhkost vsákne do vloček. Mokrýma rukama tvoříme placky, pečeme v troubě na pečícím papíru zastříknuté olejem cca 20 minut na 200°C (dle tloušťky placek).
Na talíři jsou k nim batatové hranolky, rukola, kimchi a kopecek rýže s hráškem. Pickles.

Maminka dvou chlapců na prahu puberty, manželka skvělého muže, majitelka dvou kocourů, začínající pěstitelka domácí zeleniny, nadšená kuchařka a pekařka, co ráda běhá, čte a pěstuje růže..

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Klub

Výborné!!! Asi by mne nenapadlo péct kysané zelí, ale stojí to za to 😁 dělala jsem z bílého, červené nemám 🙂

Ukázat další komentáře

Čtěte více na toho téma