Ingredience
pro 3-4 porce
  • 2ks Avokáda
  • 1ks bylinkové Tofu
  • křen (podle chuti – nemusí být)
  • jeden stroužek česneku (podle chuti – nemusí být)
  • 2 lžičky umoocta
  • 2 lžičky Tamari
  • 2 lžíce Tahini (dle konzistence)
  • půlka citrónu
  • půlka cibule (já jsem dal šalotku)
  • bylinky dle chuti

Postup

  1. Avokádo rozřízneme a vyjmeme pecku, vydlabeme vnitřek a dáme do mísy – rozmačkáme vidličkou.
  2. Nastrouháme si Tofu na jemno a přidáme k Avokádu.
  3. Cibuli nakrájíme na kostičky a přidáme do směsi.
  4. Vymačkáme půlku citrónu a společně s nastrouhaným křenem přidáme do směsi.
  5. Dle konzistence pomazánky přidáme Tahini
  6. Dochutíme Tamari, Umooctem a bylinkami, dle chuti osolíme.

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Ahoj,
    už jsem pomazánku dělala někdy v září, byla výborná. Teď koukám na recept znova a paměť mi šeptá, že tam snad cibule nebyla. A váhám ještě víc, protože není zmíněna v postupu. (Jen šeptem – pozor, je tam vYdlička)

    • No jo, ale to nám bude muset říct Pajhnedr, protože ten nebo ta jsou autoři receptu a já to ještě nezkoušela :-))Tak až to prověříš, tak dej vědět, prosím a já to tam upravím i s tou vydličkou :-)))

    • Tak je to Pavel, kdo recept přidal. Je skvělý, hned se ozval a už doplnil info k cibuli a vydlička změkla taky 🙂

  2. Vyzkoušeno. Je jemná a výborná. I syn řekl, že mu můžu trochu dát ke svačince. Jen bez křenu či česneku.

    • je to opravdu zajímavá chuť a pokud si to dochutíte podle svých představ tak je to velice zajímavé, dokonce i můj syn a manželka řekli “DOBRÝ”
      nicméně ještě nemám takové zkušenosti s přípravou pokrmů v dané kategorii, ale na první pokus …

      • Mně nejvíc chutnala avokádová pikantní pomazánka s kysanou smetanou(dělá se nějaká veganská?), takže věřím, že když se tofu dobře ochutí, dá tomu novej směr chuti.

        • Myslím, že ve zdravé výživě už se dnes najde nějaká alternativa pro kysanou smetanu, já když chci takovou nějakou chuť docílit, tak míchám rostlinnou smetanu a kyselé (ocet, citron, ume ocet apod.) nebo tatarku apod.

  3. Zobrazit všech 16 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRestovaný natural tempeh po indicku
Další článekKynuté sladké hřebeny z kvásku