Ingredience
pro 3-4 porce

- 2ks Avokáda
- 1ks bylinkové Tofu
- křen (podle chuti – nemusí být)
- jeden stroužek česneku (podle chuti – nemusí být)
- 2 lžičky umoocta
- 2 lžičky Tamari
- 2 lžíce Tahini (dle konzistence)
- půlka citrónu
- půlka cibule (já jsem dal šalotku)
- bylinky dle chuti
Postup
- Avokádo rozřízneme a vyjmeme pecku, vydlabeme vnitřek a dáme do mísy – rozmačkáme vidličkou.
- Nastrouháme si Tofu na jemno a přidáme k Avokádu.
- Cibuli nakrájíme na kostičky a přidáme do směsi.
- Vymačkáme půlku citrónu a společně s nastrouhaným křenem přidáme do směsi.
- Dle konzistence pomazánky přidáme Tahini
- Dochutíme Tamari, Umooctem a bylinkami, dle chuti osolíme.
Ahoj,
už jsem pomazánku dělala někdy v září, byla výborná. Teď koukám na recept znova a paměť mi šeptá, že tam snad cibule nebyla. A váhám ještě víc, protože není zmíněna v postupu. (Jen šeptem – pozor, je tam vYdlička)
No jo, ale to nám bude muset říct Pajhnedr, protože ten nebo ta jsou autoři receptu a já to ještě nezkoušela :-))Tak až to prověříš, tak dej vědět, prosím a já to tam upravím i s tou vydličkou :-)))
Tak je to Pavel, kdo recept přidal. Je skvělý, hned se ozval a už doplnil info k cibuli a vydlička změkla taky :-)
S chutí jsem pomazánku snědla, ale nikdo mě za ni nepochválil :-(
Tak tě pochválím já, ju? Jsi hvězda! :-)
Moc děkuji :-) ……….Ty jsi taky hvězda :-) …….tak budeme zářit obě :-) , schválně, jestli si toho doma všimnou.
???
Vyzkoušeno. Je jemná a výborná. I syn řekl, že mu můžu trochu dát ke svačince. Jen bez křenu či česneku.
Děti většinou pálivé neradi. Ale jsou i výjimky :-)
…a ještě doplněná o nakládaná rajčata a papričky z vlastní zahrady jako ozdoba
Vlastní zahrada, která plodí, to je poklad!
Avokádo miluju.. ale přijde mi do něj škoda dávat tofu. Ale s tahini to může být fajn.
je to opravdu zajímavá chuť a pokud si to dochutíte podle svých představ tak je to velice zajímavé, dokonce i můj syn a manželka řekli „DOBRÝ“
nicméně ještě nemám takové zkušenosti s přípravou pokrmů v dané kategorii, ale na první pokus …
Mně nejvíc chutnala avokádová pikantní pomazánka s kysanou smetanou(dělá se nějaká veganská?), takže věřím, že když se tofu dobře ochutí, dá tomu novej směr chuti.
Myslím, že ve zdravé výživě už se dnes najde nějaká alternativa pro kysanou smetanu, já když chci takovou nějakou chuť docílit, tak míchám rostlinnou smetanu a kyselé (ocet, citron, ume ocet apod.) nebo tatarku apod.
Takže úspěch! A od nás pochvala za odvahu :-)