Ingredience
pro 3-4 porce
  • 2ks Avokáda
  • 1ks bylinkové Tofu
  • křen (podle chuti – nemusí být)
  • jeden stroužek česneku (podle chuti – nemusí být)
  • 2 lžičky umoocta
  • 2 lžičky Tamari
  • 2 lžíce Tahini (dle konzistence)
  • půlka citrónu
  • půlka cibule (já jsem dal šalotku)
  • bylinky dle chuti

Postup

  1. Avokádo rozřízneme a vyjmeme pecku, vydlabeme vnitřek a dáme do mísy – rozmačkáme vydličkou.
  2. Nastrouháme si Tofu na jemno a přidáme k Avokádu.
  3. Vymačkáme půlku citrónu a společně s nastrouhaným křenem přidáme do směsi.
  4. Dle konzistence pomazánky přidáme Tahini
  5. Dochutíme Tamari, Umooctem a bylinkami, dle chuti osolíme.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

13 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Vyzkoušeno. Je jemná a výborná. I syn řekl, že mu můžu trochu dát ke svačince. Jen bez křenu či česneku.

    • je to opravdu zajímavá chuť a pokud si to dochutíte podle svých představ tak je to velice zajímavé, dokonce i můj syn a manželka řekli “DOBRÝ”
      nicméně ještě nemám takové zkušenosti s přípravou pokrmů v dané kategorii, ale na první pokus …

      • Mně nejvíc chutnala avokádová pikantní pomazánka s kysanou smetanou(dělá se nějaká veganská?), takže věřím, že když se tofu dobře ochutí, dá tomu novej směr chuti.

        • Myslím, že ve zdravé výživě už se dnes najde nějaká alternativa pro kysanou smetanu, já když chci takovou nějakou chuť docílit, tak míchám rostlinnou smetanu a kyselé (ocet, citron, ume ocet apod.) nebo tatarku apod.

  2. Zobrazit všech 13 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRestovaný natural tempeh po indicku
Další článekKynuté sladké hřebeny z kvásku