Domů > Jak začít > Inspirace

Červená čočka na zelenině

Inspirace na kompletní oběd – sladká chuť čočky a zeleniny a slaný kondiment.

Červená čočka

Červenou čočku propláchnout a vařit s kombu a bobkovým listem v hrnci do změknutí. Na oleji orestovat cibulku se solí, přidat mrkev a petržel tvaru “ostrouhané tužky”, osolit, podlít vodou nebo vývarem a dusit do změknutí. Poté přidat čočku, majoránku a dochutit umeoctem.

Knedlíky

Uvařené kroupy a další zbylé obiloviny (zde ještě rýže s jáhlami) smíchat s namočenými jemnými ovesnými vločkami, solí, nakrájenou petrželkou a burizony. Tvarovat knedlíky (těsto musí být hutné) a vařit v osolené vodě do vyplavání.

Kondiment z řasy Nori

Řasu Nori nastříhat na čtverečky. Do hrnce dát vodu, shoyu a mirin (množství jednotlivých ingrediencí dle Vašich chutí – zálivku ochutnejte), přidat Nori a vařit do vyvaření tekutiny, zasypat sezamovými semínky.

K tomu byla ještě napařená brokolice a list čínského zelí. Čočka posypána pažitkou, knedlíky smaženou cibulkou.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Dobrý den, kolik te kombu se má dávat, nemám váhu a než se da k čočce má se s ní předtím něco udělat?Děkuji

Silvushe
7. 4. 2017

můžu se zeptat, jak to může být poměrově kroupy vs. vločky?

Ukázat další komentáře