Ingredience

Korpus:

  • 130 g mletých ovesných vloček
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 120 g kokosové/mandlové mouky
  • 1 lžíce kešu
  • 50 g rýžového oleje
  • 2lžíce karobu
  • rýžový sirup podle chuti

Pudink:

  • 2 zralá jablíčka
  • 4 lžíce maizeny/kukuřičného škrobu
  • voda/rostlinné mléko
  • rýžový sirup podle chuti

Postup

  1. Nejdřive si vytvoříme korpus – smícháme všechny ingredience a pořádně propracujeme v těsto.
  2. Těsto natlačíme do pečícím papírem vyložené formy a část si necháme na „drobenku“.
  3. Pokud je těsto příliš sypké, přidáme ještě trochu oleje nebo rýžový sirup.
  4. Na pudink nastrouháme jablíčka a ty krátce povaříme ve vodě nebo v rostlinném mléce.
  5. Přidáme maizenu rozmíchanou v troše vody, případně sladidlo (já nic nepřidala, protože jsem měla sladká jablíčka).
  6. Hotový pudink nalejeme na korpus, posypeme drobenkou a pečeme 20 minut na 180°C.

4 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. no, hrozně dlouho jsem se k tomu nemohla odhodlat. První pokusy byly kalamita.Ale po prvním zdařeném pokusu brownis, jsem se jaksi rozpekla. A šup, svačinky jsou na světě.

  2. Tak vyzkoušeno a upečeno. Je moc dobrý.Dělala jsem si ho jen pro sebe, takže z poloviční dávky. No, to byl problém, v čem tu trošku upéct. Šupla jsem to na dno bábovkové formy a vyšlo to. Druhý den, ještě lepší. Vláčný. Děkuji

  3. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKokosová bábovka
Další článekKrupicová kaše bez lepku (vegan)