Ingredience

Korpus:

  • 130 g mletých ovesných vloček
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 120 g kokosové/mandlové mouky
  • 1 lžíce kešu
  • 50 g rýžového oleje
  • 2lžíce karobu
  • rýžový sirup podle chuti

Pudink:

  • 2 zralá jablíčka
  • 4 lžíce maizeny/kukuřičného škrobu
  • voda/rostlinné mléko
  • rýžový sirup podle chuti

Postup

  1. Nejdřive si vytvoříme korpus – smícháme všechny ingredience a pořádně propracujeme v těsto.
  2. Těsto natlačíme do pečícím papírem vyložené formy a část si necháme na „drobenku“.
  3. Pokud je těsto příliš sypké, přidáme ještě trochu oleje nebo rýžový sirup.
  4. Na pudink nastrouháme jablíčka a ty krátce povaříme ve vodě nebo v rostlinném mléce.
  5. Přidáme maizenu rozmíchanou v troše vody, případně sladidlo (já nic nepřidala, protože jsem měla sladká jablíčka).
  6. Hotový pudink nalejeme na korpus, posypeme drobenkou a pečeme 20 minut na 180°C.

  1. Ahoj Evi, chtěli jsme se podívat na snídaňové videa…zejména Jak to dělat když musí být člověk brzy v práci nebo Jak si vzít snídani s sebou a nejde nám to pustit. Jak to prosím spustit? Nebo v čem je problém?
    Děkujeme a přejeme krásný den

  2. Prosím o radu – co se dá použít u všech receptů tohoto typu místo semínek a ořechů? Manžel má alergii na semínka a ořechy, ta se bohužel vyskytují ve většině receptů na dezerty. Prosím o radu, čím by se daly nahradit? Tento recept vypadá nádherně, ale nic mne nenapadá, čím je zasuplovat. 🙁 Moc děkuji

    • Dejte trochu vic ovesnych vlocek a misto mandlove mouky trochu pohankove. Bez slunecnicovych seminek se to obejde a misto masla pridejte trosku vic sirupu a oleje.. Myslim, ze i takto bude kolac dobry 🙂

      • Moc děkuji! Bála jsem se, že by to mohlo být takové suché a nevýrazné :). Hned dneska vyzkouším! 🙂

    • Jedině ta vločky, jak radily holky už dřív. Nebo vybírat recepty, kde semínka ani ořechy nejsou. I tenhle pudink se dá se udělat bez nich! Stačí je vynechat 😉

  3. Jednoduchý a dobrý (a to i bez karobu/kakaa, které jsem zapomněla přidat 🙂 ). I manžel, který jí klasicky, si dal ke kafi s námi a ještě si přidal. :))

  4. no, hrozně dlouho jsem se k tomu nemohla odhodlat. První pokusy byly kalamita.Ale po prvním zdařeném pokusu brownis, jsem se jaksi rozpekla. A šup, svačinky jsou na světě.

  5. Tak vyzkoušeno a upečeno. Je moc dobrý.Dělala jsem si ho jen pro sebe, takže z poloviční dávky. No, to byl problém, v čem tu trošku upéct. Šupla jsem to na dno bábovkové formy a vyšlo to. Druhý den, ještě lepší. Vláčný. Děkuji

  6. Zobrazit všech 19 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKokosová bábovka
Další článekKrupicová kaše bez lepku (vegan)