Korpus:
- 130 g mletých ovesných vloček
- 50 g slunečnicových semínek
- 120 g kokosové/mandlové mouky
- 1 lžíce kešu
- 50 g rýžového oleje
- 2lžíce karobu
- rýžový sirup podle chuti
Pudink:
- 2 zralá jablíčka
- 4 lžíce maizeny/kukuřičného škrobu
- voda/rostlinné mléko
- rýžový sirup podle chuti
Postup
- Nejdřive si vytvoříme korpus – smícháme všechny ingredience a pořádně propracujeme v těsto.
- Těsto natlačíme do pečícím papírem vyložené formy a část si necháme na „drobenku“.
- Pokud je těsto příliš sypké, přidáme ještě trochu oleje nebo rýžový sirup.
- Na pudink nastrouháme jablíčka a ty krátce povaříme ve vodě nebo v rostlinném mléce.
- Přidáme maizenu rozmíchanou v troše vody, případně sladidlo (já nic nepřidala, protože jsem měla sladká jablíčka).
- Hotový pudink nalejeme na korpus, posypeme drobenkou a pečeme 20 minut na 180°C.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Ahoj Evi, chtěli jsme se podívat na snídaňové videa…zejména Jak to dělat když musí být člověk brzy v práci nebo Jak si vzít snídani s sebou a nejde nám to pustit. Jak to prosím spustit? Nebo v čem je problém?
Děkujeme a přejeme krásný den
Prosím o radu – co se dá použít u všech receptů tohoto typu místo semínek a ořechů? Manžel má alergii na semínka a ořechy, ta se bohužel vyskytují ve většině receptů na dezerty. Prosím o radu, čím by se daly nahradit? Tento recept vypadá nádherně, ale nic mne nenapadá, čím je zasuplovat. :( Moc děkuji