Rychlá pikantní a velmi jedlá večeře. Určitě tím potěšíte i mužské osazenstvo.

Uvařit celozrnné (v mém případě žitné) těstoviny. Scedit.

Zelenina

Škrabkou na brambory naškrábat delší tenké plátky mrkve, petržele a nakrájet na kousky kapustu. Rozpálit olej, vsypat zeleninu, osolit a míchat. Postříkat shoyu, až se to začne připalovat, vlít trošičku vody (vývaru) a dusit do poloměkka. Ochutit shoyu a rýžovým octem.P5050094

Fazolová omáčka

Do mixéru dát fazole (černé oko nebo jakékoliv jiné), 2 stroužky česneku, sůl, pepř, petrželku, nakrájenou cibuli, špetku drceného koriandru a rozmixovat.

Na talíř dát těstoviny, zeleninu a fazolovou omáčku a vše pořádně promíchat. Posypat něčím zeleným.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

  1. Neskutecna dobrota!!! Sice jsem nemela kapustu, ale i tak to bylo VY-NI-KA-JI-CI!!! :D Naskrabana mrkev a petrzel proste NEJVIC! ;) (porad jen krajim a skrabat by me vubec nenapadlo.. skvela inspirace – MOC DIKY, Ajko!! :) )

  2. Moc povedená kombinace, do omáčky jsme přidali lžíci mandloveho másla a lžíci tahini a vážně skvostné :-) všichni si velice pochutnali a dožadovali se přídavků :-0

  3. Zbyla mi dnes cizrna a tak jsem udělala trošku modifikovaný dip á la hummus. Do mixéru jsem dala uvařenou cizrnu a vlašské ořechy, 2 stroužky česneku, osolila, dala trošku mletého pepře, koriandru, pár kapek umeocta a citronové šťávy. Pustila mixér, rozmixovala na kousky, pak postupně mixovala a přilívala trošku vody, aby to mělo tužší konzistenci. Je moc dobré v tom nechat kousky ořechů. Určitě by to bylo super i na chléb, palačinky nebo k syrové zelenině ;-) Když dáte víc vody, bude to chutná omáčka na těstoviny.

  4. měli jsme dnes k obědu. A moc jsme si pochutnali. Musím však vyzdvihnout úpravu té zeleniny, to neskutečný chuťový zážitek. Mňam

  5. Dneska jsem tuto omáčku dělala z bílých velkých fazolí a místo petrželky dala kopr a taky je vynikající! Zkuste :-) Já ji měla jako takový výrazný kondiment ke kroupům a kinpiře ;-)

  6. Zobrazit všech 5 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

SDÍLEJTE PŘÍSPĚVKY - získejte členství v Klubu JJ nebo jeho prodloužení. Jak to funguje?
Ajka
Autorem článku je Ajka
Strava pro mne vždy byla a bude středem zájmu. Dává mi možnost žít, poznávat lépe sama sebe, učit se, rozvíjet se a růst. Mou vášní je studium, jak strava ovlivňuje, mění a uzdravuje mé tělo a následné tvoření v kuchyni. To vše budu s vámi ráda sdílet.
Předchozí článekKedlubnové zelí a adzuki prejt
Další článekNapařovaná rýžová bábovka (bezlepková)