Tofu_knedle2Zdravím do Jíme jinak,
inspirovala jsem se jáhlovoovesnými knedlíky a zkusila ty z tofu. Nikdy jsem tofu na sladkou nejela ani z něj v této konzistenci nevařila a výsledek mile překvapil všechny strávníky u stolu:)

Ingrediece: 2x balíček tofu natural, 3/4 hrnku pohankové mouky, 1/2 hrnku instatní kukuřičné polenty, trochu šťávy z domácího ovocného kompotu dle potřeby.

Postup

Tofu jsem rozmačkala vidličkou, a trochu experintovala s množsvám mouky, nakonec to vyšlo cca dle popisu výše. Uhnětla jsem těsto, které se hodně lepí a když to vypadá, že už jste v koncích, stačí si namočit ruce do vody a vymodelovat malé knedlíčky (které jsem ovocem neplnila). Knedlíčky jsem vložila do vroucí vody a vařila asi 5 minut, než byly po rozkrojení bez zjevného nedovařeného vnitřku.
Dokončení: Podávala jsem s domácím rebarborovým žahourem (rebarbora uvařená se stévií) a ozdobila čerstvou jahodou a mátou.
Dobrou chuť a těším se na vaše obměny a kombinace!
Kateřina

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekLetní dětský tábor se zdravou stravou
Další článekStrava pro léto