Máte zbytek fazolí a rýže? Pak není nic jednoduššího, než je zkombinovat do těchto skvělých placek. Praktická a rychlá svačinka s sebou.
Ingredience
  • 2 hrnky uvařených adzuki fazolí
  • 2 hrnky uvařené jasmínové rýže (popřípadě jiná obilovina)
  • 2 mrkve
  • cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 hrnku kukuřičné krupice
  • vývar
  • sojová omáčka
  • majoránka
  • sůl

Jak vytvořit placky z fazolí adzuki

  1. Troubu si předehřejeme na 180°C a vetší plech vyložíme pečícím papírem.
  2. Mrkve nastrouháme a cibuli nakrájíme na jemno.
  3. Cibuli osolíme a osmahneme na trošce oleje dosklovata, přidáme mrkev, prolisovaný česnek, zasypeme majoránkou a ještě chvíli smažíme.
  4. Podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka.
  5. Ve větší míse si smícháme uvařenou rýži, adzuki fazole a směs cibule a mrkve.
  6. Zakápneme trochou sojové omáčky a rukama pořádně promícháme. Uvařené fazole by se měly rozpadnout a vytvořit spolu s rýží lepivou směs.
  7. Směs zahustíme kukuřičnou krupicí.
  8. Vložíme ji do pekáče, rozprostřeme do tenké vrstvy a potřeme trochou oleje.
  9. Pečeme cca 20-30 minut, dokud nejsou okraje zlaté.

Praktické

  • Místo placky se dají udělat i karbanátky. Ty tvoříme vlhkýma rukama, naskládáme na plech, potřeme olejem a pečeme.

Obměna

  • Místo adzuki se dá použít i jiná luštěnina. Výborné jsou placky čočkové, hrachové, ale i cizrnové. U větších a tvrdších luštěnin jako je cizrna je však nutné (před tím než dáte kukuřičnou krupici) směs rozmixovat, aby se vytvořila lepivá směs.

Děti

  • Pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, pokud už dítě běžně jí luštěniny. Šetříme se solí, tukem a kořením. Jídlo můžete vařit společně, ale solit malinko, pro dítě odebrat porci a pro sebe teprve dochutit.

Pomohli jste mi zachránit maminku

Pátik: Pomohli jste mi zachránit maminku. Měla deprese a...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

I po 3 letech na vege stravě mě JJ posunulo mnohem dál

Pavlivlmaeorua: Již jsem prošla kurzem jarní očista, naprosto mě...

Je mi mnohem líp ve vlastním těle

Hanka: Dobrý den, děkuji za kurz. Zhubla v pase...

Zhubla jsem 5 kg za 3 týdny a 9 cm v pase

Lenka: vaše recepty okukuju již dlouho, až letos jsem vyzkoušela...

Děkuji za perfektní kurz a cenné rady

Kateřina: Ahoj, zdravím všechny účastníky kurzu ? Děkuji celému...

Martina: Výborné! A muž pochválil: “Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Zánět močového měchýře je pryč bez ATB

Mona: Abych se taky pochlubila úspěchy, tak musím říct,...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Všechny informace, které jsem si musela přečíst v knížkách, jste shrnuli

Pavlína M.: Ten článek o müsli je prostě, nejde...

Zamilovala jsem se do česnekové pomazánky

Vendtechman: Prave jsem se zamilovala do dnesni cesnekove pomazánky...

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...
  1. Ahoj Jindro,
    dnes jsem vyzkoušela i s koprovou a pochutnala jsem si. Místo adzuki jsem dala mungo fazolky, ty jsem měla uvařené a bylo to také výborné, jen krupici bych příště namočila pár hodin předem, křoupala mi tam zrníčka.
    Jinak :):):) takový bramboráček:)

    • Tak to asi mame jinou krupici 🙂 pokud by smes drzela pohromade, zkusila bych ji dat mene.. nebo s kukuricnou moukou to take funguje 🙂

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSleva 1 000 Kč na podzimní program
Další článekHoubařská sezóna v plném proudu