Máte zbytek fazolí a rýže? Pak není nic jednoduššího, než je zkombinovat do těchto skvělých placek. Praktická a rychlá svačinka s sebou.

Ingredience
  • 2 hrnky uvařených adzuki fazolí
  • 2 hrnky uvařené jasmínové rýže (popřípadě jiná obilovina)
  • 2 mrkve
  • cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 hrnku kukuřičné krupice
  • vývar
  • sojová omáčka
  • majoránka
  • sůl

Jak vytvořit placky z fazolí adzuki

  1. Troubu si předehřejeme na 180°C a vetší plech vyložíme pečícím papírem.
  2. Mrkve nastrouháme a cibuli nakrájíme na jemno.
  3. Cibuli osolíme a osmahneme na trošce oleje dosklovata, přidáme mrkev, prolisovaný česnek, zasypeme majoránkou a ještě chvíli smažíme.
  4. Podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka.
  5. Ve větší míse si smícháme uvařenou rýži, adzuki fazole a směs cibule a mrkve.
  6. Zakápneme trochou sojové omáčky a rukama pořádně promícháme. Uvařené fazole by se měly rozpadnout a vytvořit spolu s rýží lepivou směs.
  7. Směs zahustíme kukuřičnou krupicí.
  8. Vložíme ji do pekáče, rozprostřeme do tenké vrstvy a potřeme trochou oleje.
  9. Pečeme cca 20-30 minut, dokud nejsou okraje zlaté.

Praktické

  • Místo placky se dají udělat i karbanátky. Ty tvoříme vlhkýma rukama, naskládáme na plech, potřeme olejem a pečeme.

Obměna

  • Místo adzuki se dá použít i jiná luštěnina. Výborné jsou placky čočkové, hrachové, ale i cizrnové. U větších a tvrdších luštěnin jako je cizrna je však nutné (před tím než dáte kukuřičnou krupici) směs rozmixovat, aby se vytvořila lepivá směs.

Děti

  • Pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, pokud už dítě běžně jí luštěniny. Šetříme se solí, tukem a kořením. Jídlo můžete vařit společně, ale solit malinko, pro dítě odebrat porci a pro sebe teprve dochutit.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Nemohu se od tohoto webu odtrhnout

Kateřina: Dobrý den, ráda bych Vám touto cestou poděkovala...

Po letech mi nebylo na Vánoce zle (Jaroslav)

Jaroslav: V rádiu hrají Everybody hurts od R.E.M. a...

Nádherně jsem si pošmákla a ještě jsem zhubla (Eva)

Eva: Děkuji, Evi, za krásný a velmi výživný rozhovor....

Nejdřív jsem byla za exota, ale teď se ke mně přidávají další (Zuzana, 57 let)

Zuzana: Když jsem před lety přestala jíst maso, protože...

Po 14 dnech mám úbytek 5 kg a cítím spoustu nové energie (Alena)

Alena: Ahoj všem, mám za sebou 14 denní kurz...

Dole 2 kg a spoustu cm a pokračuji dál

Ivana L.: Mám dole 2 kg. Ale zato těch...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Manžel, velký masožravec, vidí, že mu omezení masa prospívá

Stramis: Já vařím podle JJ od listopadu, teď mám...

Nemusím brát léky, bez kterých už jsem nemohla fungovat. Po 2 měsících. (Kája)

Kaja: Ja som skúsila zo zdravotných dôvodov (niektoré aj vážnejšie)...

Synovi se zlepšilo dýchání a je mu líp (Ingrid)

Ingrid: Synovi se zlepšilo dýchání, začal se víc pohybovat...

Věřím, že to půjde (Olga)

Olga: Zdravím a připojuji se ke všem, co děkují,...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Už si nedovedu představit talíř bez zeleniny

Marie: Jídla mi moc a moc chutnají! Dole 2...

Jíme Jinak mi otevřelo oči (Janysek)

Janysek: Dobrý den,v loňském roce mi vygradovaly bolesti břicha,...
  1. Tak dnešní verze placek s bulgurem, čočkou, restovanou cibulí a mrkví. Výborné!! Došlo i na uznání od masožravce. Ten česnek a majoránka tomu dává říz. Jak jsem mixovala bulgur s trochou vody, bylo to nakonec děsně tekuté, takže došlo na dost zahušťování (mix kuku krupice a pohankové mouky).Na výsledky ale nic nezměnilo.

  2. Ahoj Jindro,
    dnes jsem vyzkoušela i s koprovou a pochutnala jsem si. Místo adzuki jsem dala mungo fazolky, ty jsem měla uvařené a bylo to také výborné, jen krupici bych příště namočila pár hodin předem, křoupala mi tam zrníčka.
    Jinak :):):) takový bramboráček:)

  3. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSleva 1 000 Kč na podzimní program
Další článekHoubařská sezóna v plném proudu