Máte zbytek fazolí a rýže? Pak není nic jednoduššího, než je zkombinovat do těchto skvělých placek. Praktická a rychlá svačinka s sebou.
Ingredience
  • 2 hrnky uvařených adzuki fazolí
  • 2 hrnky uvařené jasmínové rýže (popřípadě jiná obilovina)
  • 2 mrkve
  • cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 hrnku kukuřičné krupice
  • vývar
  • sojová omáčka
  • majoránka
  • sůl

Jak vytvořit placky z fazolí adzuki

  1. Troubu si předehřejeme na 180°C a vetší plech vyložíme pečícím papírem.
  2. Mrkve nastrouháme a cibuli nakrájíme na jemno.
  3. Cibuli osolíme a osmahneme na trošce oleje dosklovata, přidáme mrkev, prolisovaný česnek, zasypeme majoránkou a ještě chvíli smažíme.
  4. Podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka.
  5. Ve větší míse si smícháme uvařenou rýži, adzuki fazole a směs cibule a mrkve.
  6. Zakápneme trochou sojové omáčky a rukama pořádně promícháme. Uvařené fazole by se měly rozpadnout a vytvořit spolu s rýží lepivou směs.
  7. Směs zahustíme kukuřičnou krupicí.
  8. Vložíme ji do pekáče, rozprostřeme do tenké vrstvy a potřeme trochou oleje.
  9. Pečeme cca 20-30 minut, dokud nejsou okraje zlaté.

Praktické

  • Místo placky se dají udělat i karbanátky. Ty tvoříme vlhkýma rukama, naskládáme na plech, potřeme olejem a pečeme.

Obměna

  • Místo adzuki se dá použít i jiná luštěnina. Výborné jsou placky čočkové, hrachové, ale i cizrnové. U větších a tvrdších luštěnin jako je cizrna je však nutné (před tím než dáte kukuřičnou krupici) směs rozmixovat, aby se vytvořila lepivá směs.

Děti

  • Pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, pokud už dítě běžně jí luštěniny. Šetříme se solí, tukem a kořením. Jídlo můžete vařit společně, ale solit malinko, pro dítě odebrat porci a pro sebe teprve dochutit.

Chtěla jsem se naučit vařit z dravě a kila dolů jsou příjemnou odměnou

Žaneta: Hlásím 3kg dole :). Pravda je, že jsem...

Jídlo je výborné, rychlé a léčí a navíc ušetřím na nákupech

Vherm: Ahoj všem, jsem 12. den v hubnutí do...

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Díky vám jsem se odnaučila pít kávu a vůbec mi nechybí

Pzajickova: Dobrý den, já jsem se s vámi holky...

Neuvěřitelných 13 cm v pase dole!

Iveta: Od začátku ledna mám 5 kg dole, díky...

Překvapilo mě, jak je jídlo rychle hotové

Pavlína: Velice příjemně mě překvapilo, jak je jídlo rychle...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

Faldy na břiše jsou pryč, zálibně se dívám do zrcadla

Lucka: Tak činím nyní bilancování mé  Jarní očisty. Jelikož...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Těším se na každé nové jídlo

Tlamiisek: Když jde o hubnutí, mám většinou krizi hned...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky 🙂 ), líbí se...

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Je to fakt supééér! Tři týdny, tři kila. (Hana, 50 let)

Milá Evi, jsem ve Vašem klubu JJ a v kurzu...

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

2 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Ahoj Jindro,
    dnes jsem vyzkoušela i s koprovou a pochutnala jsem si. Místo adzuki jsem dala mungo fazolky, ty jsem měla uvařené a bylo to také výborné, jen krupici bych příště namočila pár hodin předem, křoupala mi tam zrníčka.
    Jinak :):):) takový bramboráček:)

    • Tak to asi mame jinou krupici 🙂 pokud by smes drzela pohromade, zkusila bych ji dat mene.. nebo s kukuricnou moukou to take funguje 🙂

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSleva 1 000 Kč na podzimní program
Další článekHoubařská sezóna v plném proudu