Máte zbytek fazolí a rýže? Pak není nic jednoduššího, než je zkombinovat do těchto skvělých placek. Praktická a rychlá svačinka s sebou.

Ingredience
  • 2 hrnky uvařených adzuki fazolí
  • 2 hrnky uvařené jasmínové rýže (popřípadě jiná obilovina)
  • 2 mrkve
  • cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 hrnku kukuřičné krupice
  • vývar
  • sojová omáčka
  • majoránka
  • sůl

Jak vytvořit placky z fazolí adzuki

  1. Troubu si předehřejeme na 180°C a vetší plech vyložíme pečícím papírem.
  2. Mrkve nastrouháme a cibuli nakrájíme na jemno.
  3. Cibuli osolíme a osmahneme na trošce oleje dosklovata, přidáme mrkev, prolisovaný česnek, zasypeme majoránkou a ještě chvíli smažíme.
  4. Podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka.
  5. Ve větší míse si smícháme uvařenou rýži, adzuki fazole a směs cibule a mrkve.
  6. Zakápneme trochou sojové omáčky a rukama pořádně promícháme. Uvařené fazole by se měly rozpadnout a vytvořit spolu s rýží lepivou směs.
  7. Směs zahustíme kukuřičnou krupicí.
  8. Vložíme ji do pekáče, rozprostřeme do tenké vrstvy a potřeme trochou oleje.
  9. Pečeme cca 20-30 minut, dokud nejsou okraje zlaté.

Praktické

  • Místo placky se dají udělat i karbanátky. Ty tvoříme vlhkýma rukama, naskládáme na plech, potřeme olejem a pečeme.

Obměna

  • Místo adzuki se dá použít i jiná luštěnina. Výborné jsou placky čočkové, hrachové, ale i cizrnové. U větších a tvrdších luštěnin jako je cizrna je však nutné (před tím než dáte kukuřičnou krupici) směs rozmixovat, aby se vytvořila lepivá směs.

Děti

  • Pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, pokud už dítě běžně jí luštěniny. Šetříme se solí, tukem a kořením. Jídlo můžete vařit společně, ale solit malinko, pro dítě odebrat porci a pro sebe teprve dochutit.

MŇÁM! Zatím nejlepší polévka! I manžel profík kuchař chválil

Gitaberangb: MŇÁÁÁM!!!! Zatím pro mě nejlepší polévka - JJ...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Dáváte mi pocit, že jsem doma

Tammy: Pocit, že jsem doma. Nebo u kámošky na...

Obleču šaty, které jsem X let neoblékla

Ilona L.: Mám jednu naprosto luxusní zprávu! Moje 69letá...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Já sladkoholik potvrzuji: Když má člověk všechny živiny, nepotřebuje sladkosti

Jana: Přesně tak jak tu píšou holky! Když člověk...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Netušila jsem, že se dají uvařit takové mňamky, jaké jsou tady na JJ

Spenito: Ahojky Eví a holky, jsem tady taky poprvé...

Moc děkuji za recepty

Dana: Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné,...

Jíme jinak mi dává smysl

Palmate: Děkuji za váš kurz. Studuji čínskou medicínu a...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Vaření je rychlé, jednoduché a velmi chutné! Jsem vděčná, že jsem do toho šla.

Ivanavaokabu: Tolik nových chutí a tolik zeleniny jsem nesnědla...

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

  1. Ahoj Jindro,
    dnes jsem vyzkoušela i s koprovou a pochutnala jsem si. Místo adzuki jsem dala mungo fazolky, ty jsem měla uvařené a bylo to také výborné, jen krupici bych příště namočila pár hodin předem, křoupala mi tam zrníčka.
    Jinak :):):) takový bramboráček:)

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSleva 1 000 Kč na podzimní program
Další článekHoubařská sezóna v plném proudu