Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Datlový dortík bez lepku

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec
Ingredience
  • 150g sušených datlí
  • 150g sušených hrozinek
  • asi hrnek rýžového mléka (lze použít jakékoli co máte rádi nebo zrovna po ruce)
  • hrnek bezlepkové mouky ( použila jsem pohankovou na půl s rýžovou, ale je to na Vaší fantazii, určitě lze použít i lepkové mouky)
  • půl hrnku oleje (někomu bude stačit i méně)
  • 3 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů

Když je člověk připravený, tak přijdou další AHA momenty. Mě došly některé věci teď v květnu a i když to byly zdánliv...

Postup

  1. 1.Datle a hrozinky namočíme přes noc do vody aby nabobtaly a šly hezky rozmixovat i méně výkonným mixérem
  2. 2.Druhý den vodu slijeme a rozmixujeme s hrnkem mléka (množství bude potřeba podle toho jak budou sát mouky)
  3. 3.Přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a zamícháme
  4. 4. Pečeme na 180 st. asi 35min. Použila jsem dortovou formu,ale určitě by šla jakákoli i hranatá chlebíčková
  5. 5.Povrch můžeme potřít buď marmeládou nebo ještě lepší čokoládovou polevou (3 lžíce kokosového oleje+ 3 lžíce karobu + 3 lžíce datlového sirupu – moje nejoblíbenější :-)) ) A posypeme třeba kokosem.

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Miluji jídlo a miluji vaření. Od začátku to tak nebylo. Do puberty bylo jídlo nutným zlem. Pak přišla chuť jíst a vzápětí i tvořit. Ke zdravému jídlu jsem měla vždycky blízko, ale až s Jíme Jinak dostává vše úplně jiný rozměr a smysl.

20 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Veronika Květinová
8. 5. 2024

Můj oblíbený recept! použila jsem datle a švestky, mouku jáhlovou a čirokovou.
Zdobeno jedlými květy macešky, rozrazilu, sedmikrásky, kozlíčku polníčku a listy maliníku.

Tenhle dortík určitě zopakuji 😋Jen je hooodne sladký, tak bych příště dala víc mouky i tekutiny. Poleva se povedla, jen jsem místo karobu dala kakao. A místo datlí datlovou pastu, doporučuji v tomto případě ředit těsto teplou tekutinou, aby se pasta dala dobře rozmíchat. Já použila tekutinu z namocenych rozinek. A určitě udělám dvojnásobnou dávku, pekla jsem ve formě na biskupský chlebíček a je to nízké a navíc rychle snědené 🤣Dekuji za výborný recept 💕

Ukázat další komentáře