Ingredience
  • 500 ml kokosového mléka
  • 100 g vlašských ořechů
  • 150 ml javorového sirupu
  • 170 ml nálevu z cizrny
  • 50 g vanilkové hrašky

Postup

  1. Nejprve si připravíme máslo z vlašských ořechů. Ořechy opražíme v troubě nebo na pánvičce, přendáme do mixéru a rozmixujeme na máslo. Z vlašských ořechů to jde celkem dobře, nejsou tak tvrdé, jako třeba mandle.
  2. V hrnci promícháme kokosové mléko s hraškou a za občasného míchání vaříme 20 minut přikryté poklicí. Pak směs smícháme s ořechovým máslem a javorovým sirupem. Necháme vychladnout.
  3. Z nálevu z cizrny vyšleháme tuhý sníh. Cizrnu vařte v malém množství vody, aby byl nálev opravdu “hustý” a šlo to pěkně vyšlehat. Pokud dáte vody více, nepůjde to tak hezky vyšlehat a pořád bude sníh řídký. Pak sníh opatrně smíchejte s ořechovou směsí a vše přelijte do vhodné nádoby. Nejlepší je asi silikonová, ze které je pak možné semifreddo hezky vyklopit. Jinou formu je lepší vyložit potravinářskou fólií. Nechte vychladit několik hodin, nejlépe přes noc. Před krájením nechce semifreddo 15 – 20 minut povolit při pokojové teplotě. Je možné ho ozdobit rozpuštěnou kvalitní čokoládou a sekanými ořechy.

4 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCo jsem dnes celý den jedla (29.9.2018)
Další článekŘepové vošouchy bez mouky