Slunečnicová semínka zakápnutá trochou umeocta je výborné zobání na stůl pro hosty.
Ingredience
miska semínek
  • hrnek slunečnicových semínek
  • 3 lžíce umeocta

Postup

  1. Semínka propláchneme na sítku pod tekoucí vodou a necháme chvíli okapat.
  2. Vyklopíme je na suchou, rozpálenou pánev a za stálého míchání opražíme.
  3. Když semínka začnou vonět a zlátnout, jsou hotová. Neměla by být příliš tmavá nebo spálená.
  4. Jakmile zezlátnou, přidáme asi 3 lžíce umeocta a promícháme.
  5. Pražíme ještě chvilku, dokud neuschnou a můžeme podávat.

Praktické

  • Směs se hodí jako netradiční občerstvení pro návštěvy, ale také na silvestra nebo jiné oslavy.
  • Hezky vypadá, když si vyrobíte různé kombinace směsí a hosté si mohou vybrat, na co mají chuť.
  • Krabička s jakoukoliv směsí se hodí na cesty nebo jako svačina.

Obměna

Můžete si vytvářet vlastní směsi a kombinovat jakákoliv semínka nebo ořechy.

Skvělé jsou také ve směsi hrozinky nebo jiné sušené ovoce.

Děti

Opražená semínka nebo ořechy dáváme dětem od 1,5 roku raději v rozdrcené formě kvůli nebezpečí vdechnutí.

2 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

    • Jo tohle má vždycky úspěch, tím začínáme vždycky u kamarádů, když přijdou na návštěvu 😉

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTvoření – strašák Dýňák a dýně zápich
Další článekPřesnídávka nebo smoothie z ostružin