Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Vánoční polévka od Babičky

Uvařeno
Ingredience
  • adzuki fazole
  • houby (sušené, čerstvé nebo mražené)
  • sušené švestky
  • rostlinná smetana (nejlépe domácí z kešu)
  • koření: bobkový list, nové koření, pepř černý celý
  • na ochucení: ume ocet, citronová šťáva nebo ocet, obilný sirup
  • zelená posypka na ozdobení

Od první menstruace mi bylo už pár dní před začátkem špatně. První dva dny jsem trávila v posteli a na práškách. Bole...

Postup

  1. Dáme si vařit přes noc namočené adzuki fazole s bobkovým listem. Mezitím, pokud máme sušené houby, tak si je namočíme do vody. Jakmile jsou adzuki měkčí, přidáme namočené houby i s vodou a zbylé koření. Vaříme do změknutí hub. Ke konci vaření přidáme sušené švestky. Jestli jsou švestky moc tvrdé, tak je necháme také namočené ve vodě, než je přidáme do polévky. Rozmixujeme kešu oříšky s vodou (možno přidat oblíbenou obilnou smetanu, ale doporučuji z kešu, protože polévku i zahustí) a nalejeme do polévky. Chvilku necháme povařit, aby se ingredience spojili a polévka zahustila. Odstavíme a dochutíme ume octem, citrónovou šťávou nebo octem a osladíme. Polévka by měla být sladkokyselá a jemná, nejlepší na druhý den.
  2. Jelikož polévka neobsahuje žádnou zeleninu ani obiloviny, doporučuji je nahradit v druhém jídle.

PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!

Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
22. 11. 2023

Mnam ♥️překvapila , ještě nikdy jsem nejedla švestky v polevce , mnam

Ukázat další komentáře