Ingredience
  • adzuki fazole
  • houby (sušené, čerstvé nebo mražené)
  • sušené švestky
  • rostlinná smetana (nejlépe domácí z kešu)
  • koření: bobkový list, nové koření, pepř černý celý
  • na ochucení: ume ocet, citronová šťáva nebo ocet, obilný sirup
  • zelená posypka na ozdobení

Postup

  1. Dáme si vařit přes noc namočené adzuki fazole s bobkovým listem. Mezitím, pokud máme sušené houby, tak si je namočíme do vody. Jakmile jsou adzuki měkčí, přidáme namočené houby i s vodou a zbylé koření. Vaříme do změknutí hub. Ke konci vaření přidáme sušené švestky. Jestli jsou švestky moc tvrdé, tak je necháme také namočené ve vodě, než je přidáme do polévky. Rozmixujeme kešu oříšky s vodou (možno přidat oblíbenou obilnou smetanu, ale doporučuji z kešu, protože polévku i zahustí) a nalejeme do polévky. Chvilku necháme povařit, aby se ingredience spojili a polévka zahustila. Odstavíme a dochutíme ume octem, citrónovou šťávou nebo octem a osladíme. Polévka by měla být sladkokyselá a jemná, nejlepší na druhý den.
  2. Jelikož polévka neobsahuje žádnou zeleninu ani obiloviny, doporučuji je nahradit v druhém jídle.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekUpečte si cukroví bez lepku! 28 receptů na výborné bezlepkové cukroví
Další článekJak správně skladovat vánoční cukroví, aby vydrželo až do Vánoc