Ingredience

Těsto:

  • 100g pohankové mouky
  • 50g rýžové mouky
  • 2 lžíce rýžového kvásku
  • 3 lžic rýžového sirupu
  • 1 lžíce rýžového oleje
  • lžička perníkového koření
  • špetka soli

Jahodová poleva:

  • hrnek čerstvých/mražených jahod
  • rýžový sirup podle chuti
  • trocha citronové šťávy
  • voda na podlití
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • špetka soli

Postup

  1. Smícháme ingredience na těsto a přidáme vlažnou vodu tak, aby nám vznikla hustší kaše.
  2. Těsto vlijeme do vymazaných forem na koblížky a necháme 3.5h kvasit.
  3. Koblížky pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 15-20minut (kontrolujeme špejlí).
  4. Připravíme si jahodovou – jahody rozvaříme v troše vody, přidáme rýžový sirup a citronovou šťávu a pomixujeme.
  5. V troše vody rozmícháme maizenu a přidáme k rozmixovaným jahodám.
  6. Směs mícháme ještě pár minut po zhoustnutí.
  7. Vychladlé koblížky vyndáme z formy a vrchní stranou máčíme v jahodové polevě.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBezlepkové brownies
Další článekJahodovo-tvarohový koláč