Těsto:
- 100g pohankové mouky
- 50g rýžové mouky
- 2 lžíce rýžového kvásku
- 3 lžic rýžového sirupu
- 1 lžíce rýžového oleje
- lžička perníkového koření
- špetka soli
Jahodová poleva:
- hrnek čerstvých/mražených jahod
- rýžový sirup podle chuti
- trocha citronové šťávy
- voda na podlití
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- špetka soli
Postup
- Smícháme ingredience na těsto a přidáme vlažnou vodu tak, aby nám vznikla hustší kaše.
- Těsto vlijeme do vymazaných forem na koblížky a necháme 3.5h kvasit.
- Koblížky pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 15-20minut (kontrolujeme špejlí).
- Připravíme si jahodovou – jahody rozvaříme v troše vody, přidáme rýžový sirup a citronovou šťávu a pomixujeme.
- V troše vody rozmícháme maizenu a přidáme k rozmixovaným jahodám.
- Směs mícháme ještě pár minut po zhoustnutí.
- Vychladlé koblížky vyndáme z formy a vrchní stranou máčíme v jahodové polevě.
Komentáře
moc krasny recept👌