Máte rádi mexickou kuchyni a přitom se chcete s námi postit? Udělejte si veganskou verzi. Pochutnáte si a nebude vám po jídle těžko.

Ingredience
pro 4 porce
  • 4 ks tortilly (na obrázku pšeničné)
  • 200 g uzeného tempehu
  • 1 červená cibule
  • 1 mrkev
  • 2 listy čínského zelí
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • olej
  • sůl
  • sojová omáčka
  • koření: sladká paprika, mletý koriandr
  • 1,5 hrnku vařené rýže
  • 4 lžíce tofunézy

Postup

  1. Cibuli, mrkev, zelí a tempeh nakrájíme na proužky, celer na malé půlměsíčky.
  2. Vše orestujeme spolu se solí a kořením ve woku, podle potřeby podlijeme trochou vody, přidáme trochu sojové omáčky a podusíme do změknutí zeleniny. Ale jen krátce, aby byla zelenina křupavá.
  3. Přidáme rýži, necháme prohřát.
  4. Nahřejeme v troubě nebo na pánvi tortilly.
  5. Do vypnuté směsi přidáme tofunézu a pomažeme tortilly.
  6. Tortillu na obou koncích zahneme, pak teprve zarolujeme – tak zůstane obsah burrita teplý.

Kombinujeme

  • Podáváme s kvašenou zeleninou či s nějakým osvěžujícím salátem.

Praktické

  • Když tortillu před naplněním ohřejete na sucho na pánvi nebo přímo na plotýnce, bude se vám dobře balit.
  • Nedávejte náplně až na konec tortilly, špatně by se vám ohýbaly okraje a nešla by dobře zabalit.
  • Pokud nemáte domácí tortillu (ideální je palačinka z kukuřičné nebo pšeničné mouky), můžete ji koupit ve zdravé výživě nebo v obchodě.

Obměna

  • Podle sezóny můžeme měnit vařenou zeleninu za syrovou apod.
  • Místo tempehu můžete dát fazole nebo obojí zkombinovat – v mexických burrito také bývá maso a fazole.
  • Kdo má rád ostřejší mexické chutě, může přidat trochu chilli.

Obměna

  • Vhodné pro děti od 2 let, kdy šetříme s dochucovadly.

 

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Úklid podle vás je super: kuchyň takový vítr dlouho nezažila

Radka: Jsem nadšená ze spousty skvělých receptů a rad....

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

Jeden z nejsilnějších zážitků…

Kateřina: Milá Evi, také jsem chtěla poděkovat za celý kurz....

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

Nevěřila jsem, že dokážu být bez čokolády

Marcella H.: Březen byl můj první měsíc, kdy jsem se...

Jíme jinak mi dává smysl

Palmate: Děkuji za váš kurz. Studuji čínskou medicínu a...

Díky JJ mám více energie a 5 kg dole

Libenk: Hlavně chci moc poděkovat za Váš přístup, pořád...

Netušila jsem, že se dají uvařit takové mňamky, jaké jsou tady na JJ

Spenito: Ahojky Eví a holky, jsem tady taky poprvé...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Doslova hltám všechny nové články!

Zdenka N.: Poslední dobou hltám vaše nové články, jsou super!...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekStaročeská čočková polévka s kváskem
Další článekMiso polévka s žampiony a zeleninou