Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Krémová quinoa

Uvařeno
bez lepku

Krásné krémové jídlo, které neurazí ani jako vlažný salát. Pro jarní atmosféru můžete přidat několik lístečků měsíčku.

Ingredience
  • quinoa
  • bílé fazole
  • mrkev
  • pórek
  • extra panenský olivový olej
  • sušené kari listy
  • černá hořčičná semínka
  • sójový jogurt řeckého typu
  • gochugaru (chilli na kimchi)
  • citrónová šťáva
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • sůl
  • čerstvá petrželka
  • slunečnicová semínka
  • okvětní lístky měsíčku

Přestože nejsem nováček a jsem tu s vámi už dva roky, mám se pořád co učit a letos jsem se naučila naprosto zásadní v...

Jak připravit krémovou quinou

  1. Fazole uvařte a dejte stranou.
  2. Uvařte quinou a dejte stranou.
  3. V pánvi rozpalte olej, přidejte nasekaný pórek a mrkev, kari listy, hořčičná a slunečnicová semínka, gochugaru a lehce orestujte.
  4. Zalijte vodou a vařte, dokud pórek a mrkev nezměknou. Nevyvařte všechnu tekutinu. Přidejte sůl, fazole, quinou a promíchejte.
  5. Ke konci varu přidejte pár lžic jogurtu, citrónovou šťávu a kůru, promíchejte, ale už nevařte.
  6. Podávejte posypané petrželkou a pro jarnější verzi okvětní lístky měsíčku.

Praktické

  • Množství ingrediencí přizpůsobte množství strávníků.
  • Pro verzi bez sóji použijte jiný rostlinný jogurt.

Obměna

  • Používám gochugaru, protože mi vyhovuje stupeň pikantnosti a chuť. Pokud ho nemáte nebo vám nevyhovuje, přidejte místo něj jakoukoliv chilli papričku.

Děti

  • Kořeněné a pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

15 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mária Chrapeková
24. 10. 2023

Úžasné jedlo. Rýchle, veľmi chutné. Mám veľmi rada jedlá “z jedného hrnca” , ktoré sú hotové do 20 min. A stačí na ne jedna esbitka 😊 a ide sa do práce. Vierka veľmi ďakujem za Tvoje inšpiratívne recepty. Vždy sa na ne teším a žasnem ako úžasne vieš kombinovať suroviny. Ďalší recept medzi moje obľúbené…

Slavomíra
17. 9. 2023

Pred quinou v hlavnom jedle som mala “rešpekt”,dlho som ju miešala napr.s ryžou,ale dnes som si ju užila na obed,večeru aj v sladkosti😀miesto fazulí šošovica beluga

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Sladkokyselá quinoa

Rychlé a lahodné, přirozeně bezlepkové jídlo plné kontrastních chutí, o které se postará dýně, umeocet a kysané zelí.

Zimní Kung Pao (vegan)

Pikantní voňavé jídlo, které vás zahřeje, taková je tato variace na oblíbené Kung Pao. Dejte vědět, jak vám chutnalo.

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Rýžový salát

Lehký a rychlý letní salát, který si můžete velmi snadno upravit dle vaší chuti a dostupnosti zeleniny.

Červené fazole s čekankou

Vyzkoušejte tuto výbornou směs fazolí a čekanky, kterou skvěle doplňuje pečená dýně a pohanka. Určitě si pochutnáte.

Houbové bezlepkové kuličky

Tyto chutné bezlepkové kuličky můžete použít k těstovinám, k salátu nebo třeba jen tak na zobání.