- 3 hrnky nahrubo nasekaného květáku
- 2-3 stroužky česneku
- 1/4 hrnku rostlinného mléka (výborné je mandlové bez cukru)
- 2 polévkové lžíce lahůdkového droždí
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky mletého pepře
- hrst kešu oříšků
- nať z petržele (není podmínka)
- 2-3 středně velké žampiony
- (další) 2 stroužky česneku
- olivový olej
Postup
- Nachystáme si kastrol s osolenou vodou, ve které později uvaříme špagety
- Dáme vařit, nebo napaříme květák.
- Jakmile je uvařený, dejte vařit špagety dle obvyklého postupu.
- V kuchyňském robotu rozmixujte na jemné kousky kešu a dejte stranou.
- Náslédně do hladka mixujte květák (bez vody, ve kterém se vařil, tu si nechte třeba na polévku), citronovou šťávu a mléko. Pokud chcete krémovější konzistenci, dejte více mléka.
- Přidejte nasekaný česnek, lahůdkové droždí, sůl, pepř a dříve rozmixované kešu ořechy. Mixujte, dokud nedocílíte opravdu krémové konzistence.
- Na pánvi lehce (asi 2min) osmahněte na plátky nakrájené žampiony a česnek (také na plátky). Přidejte krémovou směs, promíchejte.
- Po chvíli smíchejte se špagetami.
- Před podáváním posypejte zelenou natí, nebo zamíchejte přímo do špaget.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Velmi dobré, jen jsem přidala sušenou feferonku.