Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Malinové pohlazení bez lepku

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec
Ingredience
Na těsto:
  • 100g mleých slunečnicových semínek
  • 100g pohankové mouky
  • 70g kukuřičné mouky
  • 50g rýžové mouky
  • špetka soli
  • vanilka
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 100g rýžového sirupu
  • 80g kokosového oleje
  • 50g namočených a rozmixovaných hrozinek
  • 20g hrašky
Ovoce:
  • 300g malin (měla jsem domácí mražené)
Na krém:
  • 1 bílé tofu (nebo Silken tofu)
  • 1 vanilkový pudink
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 100g pšeničného sirupu
  • 20g hrašky
  • asi 200ml vody

S příchodem podzimu jsem se vždycky potýkala s atopickým ekzémem, ale tentokrát to bylo díky změně jídelníčku jinak. ...

Postup

  1. Suroviny na těsto smícháme (hrozinky namáčíme předem asi hodinu a pak rozmixujeme s trochou vody)
  2. Těsto vtlačíme do dortové vymazané formy, mělo by být měkké a hezky se s ním pracovat, uděláme vyšší okraj
  3. Zasypeme malinami nebo jiným ovocem
  4. Potřeme krémem, který jsme vytvořili z ingrediencí na krém. Vody dejte asi 200 ml, krém nebude uprostřed úplně tuhý, při krájení stéká, viz.foto.Pokud chcete aby držel tvar, tak dejte méně vody nebo přidejte ještě jedno tofu. Je pravda, že i mražené maliny můžou způsobit že je hmota tekutější.
  5. Pečeme na 160st. asi 45 min, radši kontrolujte, jestli se uprostřed krém moc třepe, nechte déle.
  6. Dobrou chuť

PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Miluji jídlo a miluji vaření. Od začátku to tak nebylo. Do puberty bylo jídlo nutným zlem. Pak přišla chuť jíst a vzápětí i tvořit. Ke zdravému jídlu jsem měla vždycky blízko, ale až s Jíme Jinak dostává vše úplně jiný rozměr a smysl.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Dobře, moc děkuji za odpověď. Včera jsem koláč zkoušela, ale vymazala kokosovým olejem a vysypala kukuřičnou moukou. Příště jen vymažu. Jen mi těsto přišlo dost suché – myslím po dopečení :(. Je možné pohankovou mouku nahradit jinou? Mohla bych přidat více rýžové a kukuřičné? Nevadí to? Je v těstě nutná hraška? Musím jím něčím nahradit? Moc děkuji předem za odpověď. Pěkný den.

Ráda bych recept vyzkoušela. Prosím, jen mi napište, čím vymazáváte formu a zda ji něčím vysypáváte. Mohu použít i malý plech? Moc děkuji.

Ukázat další komentáře