Na těsto:
- 100g mleých slunečnicových semínek
- 100g pohankové mouky
- 70g kukuřičné mouky
- 50g rýžové mouky
- špetka soli
- vanilka
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 100g rýžového sirupu
- 80g kokosového oleje
- 50g namočených a rozmixovaných hrozinek
- 20g hrašky
Ovoce:
- 300g malin (měla jsem domácí mražené)
Na krém:
- 1 bílé tofu (nebo Silken tofu)
- 1 vanilkový pudink
- šťáva z jednoho citrónu
- 100g pšeničného sirupu
- 20g hrašky
- asi 200ml vody
Postup
- Suroviny na těsto smícháme (hrozinky namáčíme předem asi hodinu a pak rozmixujeme s trochou vody)
- Těsto vtlačíme do dortové vymazané formy, mělo by být měkké a hezky se s ním pracovat, uděláme vyšší okraj
- Zasypeme malinami nebo jiným ovocem
- Potřeme krémem, který jsme vytvořili z ingrediencí na krém. Vody dejte asi 200 ml, krém nebude uprostřed úplně tuhý, při krájení stéká, viz.foto.Pokud chcete aby držel tvar, tak dejte méně vody nebo přidejte ještě jedno tofu. Je pravda, že i mražené maliny můžou způsobit že je hmota tekutější.
- Pečeme na 160st. asi 45 min, radši kontrolujte, jestli se uprostřed krém moc třepe, nechte déle.
- Dobrou chuť
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Dobře, moc děkuji za odpověď. Včera jsem koláč zkoušela, ale vymazala kokosovým olejem a vysypala kukuřičnou moukou. Příště jen vymažu. Jen mi těsto přišlo dost suché – myslím po dopečení :(. Je možné pohankovou mouku nahradit jinou? Mohla bych přidat více rýžové a kukuřičné? Nevadí to? Je v těstě nutná hraška? Musím jím něčím nahradit? Moc děkuji předem za odpověď. Pěkný den.
Ráda bych recept vyzkoušela. Prosím, jen mi napište, čím vymazáváte formu a zda ji něčím vysypáváte. Mohu použít i malý plech? Moc děkuji.