Ingredience

  • 1 velká cibule
  • 1 hrnek najemno strouhané mrkve
  • 1 hrnek najemno strouhané cukety
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrnek červené čočky
  • Zeleninový vývar
  • Slunečnicový olej
  • Sůl, koriandr mletý, koriandr nať
  • Na posyp pórek, pažitku nebo cibulovou nať a pražená semínka

Postup

  1. Na rozpálený olej dáme nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme a necháme zesklovatět. Přidáme 1 lžičku mletého koriandru a 1 lžičku koriandrové drhnuté natě, promícháme, necháme minutu na cibulce.
  2. Přidáme po vrstvách mrkev, cuketu a opranou čočku.
    Zalijeme horkým vývarem, přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut.
  3. Přidáme nastrouhaný česnek a vaříme ještě 2 minuty.
  4. V případě potřeby dochutíme umeoctem nebo Shoyu.
  5. Podáváme s posypem.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTěstoviny s velkou bílou fazolí a provensálským kořením
Další článek4 magické rituály k přizvání Morany – symbolu zimy a smrti