Domů Téma Glukóza

glukóza

Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?

Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Praktický průvodce moderními přírodními sladidly

Že cukr není zdravý, to se obecně ví. Jak ho ale zdravě nahradit? Jsou lepší sladidla bez kalorií s vysokou sladivostí nebo melasa? A...

Inzulínová rezistence nás chrání před … inzulínem!

Dnešní tělo produkuje 2-3x více inzulínu než před 35 lety. To vede k inzulínové rezistenci, a za pár let i k obezitě, cukrovce, hypertenzi, metabolickému syndromu...

Nenápadná droga jménem glukózo-fruktózový sirup. Máte ji také v jídelníčku?

Čím dál tím více potravin se sladí místo klasického cukru glukózo-fruktózovým sirupem. Leckomu to možná bude znít zdravěji a zajásá, že výrobci konečně přestali...

Jak na dnu, bolestivé onemocnění kloubů

Dna je bolestivá nemoc a stává se stále běžnějším onemocněním. Často se objevuje společně s metabolickým syndromem (vysoký krevní tlak, cholesterol a hladina cukru...
Téma: vánoční cukroví, probiotika, dnový záchvat, dezert, HFCS, jogurt, sacharóza, cukrovinky, sladkosti, sladidla, jak nahradit cukr, těstoviny, čím sladit, prebiotika, semolina, cukrovka, gliadin, zánět, inzulín, Klub Jíme Jinak, šunky, kváskové pečivo, klíček, polysacharidy, chemie, sladká chuť, obezita, cereálie, klouby, jak sladit, diabetes, namáčení, zvýšený krevní tlak, vícezrnný, zdravá sladidla, jak začít, diabetes mellitus, puriny, vysoký cholesterol, kamut, inzulínová resistence, triglyceridy, oves, tloušťka, pečivo, kardiovaskulární nemoci, cholestertol, monosacharidy, hypertenze, cukroví, tuk, rakovina, civilizační nemoci, andosperm, obilné zrno, sladkost, glykemický index, játra, antinutrienty, masné výrobky, vysoký krevní tlak, javorový sirup, obilný slad, ovoce, pesticidy, cereální, kyselina fytová, vegetariánství, kokosový cukr, srdce, celozrnné obiloviny, sladké nápoje, Vánoce, kyselina močová, stévie, hypoglykémie, jednoduché sacharidy, bílá mouka, bílý cukr, agáve, závislost, mouka, agávový sirup, GI, jed, cukr v krvi, krevní cukr, sladěnka, umělá sladidla, inzulínová rezistence, dezerty, kvašení, bolesti kloubů, sirup, dna, vegan, sacharidy, grahamový, ledviny, palec na noze, salámy, pšenice, dnavé tofy, žito, melasa, metabolity, obilné slady, vlčí hlad, fytáty, obilí, GMO, nadváha, lepek, cholesterol, kukuřice, špalda, klíčení, veganství, pakostnice, vegetariánské recepty, fruktózový sirup, střeva, hubnutí, disacharidy, cévy, bílkoviny, sladidlo, fruktóza, glutenin, obilné sirupy, zmrzlina, vláknina, glukóza, jednozrnka, drogy, fermentace, cukr, leptin, obiloviny, müsli, metabolický syndrom, celozrnné pečivo, složité sacharidy, slad, akutní zánět, ječmen, třtinový cukr, hlad, srdeční choroby, slazené nápoje

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?