Inzulín

30
1

Bez sladkého nemáte den: Může za to hypoglykémie?

Bažíte často po sladkém a zvlášť odpoledne se to nedá vydržet? Bez kousku sladkého pociťujete únavu, podráždění a nespokojenost? Pojďte se podívat, co se z...
87
35

Večeříte pozdě? Studie zjistila, co to dělá s vaším tělem

V kolik hodin je ideální čas na večeři? Dokdy naše trávení je schopno přijímat potravu? Co se stane, budeme-li jíst pravidelně na noc? Na to se nás ptáte č...
75
10

Šokující výsledky: Pouhá změna struktury potravin změní naše chutě k jídlu

Celý oves, ovesné vločky, instantní ovesná kaše nebo ovesné polštářky. Která potravina způsobí brzký hlad? Jedná se pořád o jednu a tu samou potravinu R...
47
23

10 důvodů, proč se vyhnout cukru i na Vánoce

Důvodů, proč se vyhnout bílému cukru a všem jeho průmyslovým kamarádům, je mnohem víc. Těchto 10 však už i lékaři a vědci považují za evidentní a dokáží v ...
8
4

Způsobuje čokoláda akné? Odpověď vědců po mnoha studiích je …

Čokoláda způsobuje akné. Také jste to už někdy slyšeli? Jak to teda je? Vědci provedli mnoho a mnoho studií na toto téma a jejich odpověď je …

Snížili jsme svou hmotnost i dávky inzulínu (Jarka, 63 let)

Moje hmotnost se stále zvyšovala, tím se i vytrácela schopnost hrát si s vnoučaty na zemi, natož se pak zvednout. No to byla fuška! Ráno jsem se probouzela...
29

Nejlepší strava proti cukrovce. Podloženo studiemi

Cukrovka patří mezi nejrozšířenější choroby na světě. Trpí jí každý 11. dospělý člověk a ročně na její následky zemře více než 5 milionů lidí. V ČR počet d...
26
4

Kolikrát za den bychom měli jíst? Teď už v tom budete mít jasno

Názory odborníků na množství jídel denně se značně rozcházejí. Někdo striktně doporučuje jíst 5x denně, jiný až 7x. Někdo dokonce radí jíst jen 2x denně. J...
12
2

Tyto běžné emulgátory v potravinách poškozují naše střevo

Možná to znáte. Trpíte nadýmáním, plynatostí a dalšími nepříjemnými střevními problémy a nevíte proč. Vyřadili jste mléčné výrobky, lepek a další dráždivé ...
klub
9
5

Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?

Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný pocit n...
37
23

Praktický průvodce moderními přírodními sladidly

Že cukr není zdravý, to se obecně ví. Jak ho ale zdravě nahradit? Jsou lepší sladidla bez kalorií s vysokou sladivostí nebo melasa? A co sladit medem? Prov...
6

Inzulínová rezistence nás chrání před … inzulínem!

Dnešní tělo produkuje 2-3x více inzulínu než před 35 lety. To vede k inzulínové rezistenci, a za pár let i k obezitě, cukrovce, hypertenzi, metabolickému s...