inzulín
Snížili jsme svou hmotnost i dávky inzulínu (Jarka, 63 let)
Moje hmotnost se stále zvyšovala, tím se i vytrácela schopnost hrát si s vnoučaty na zemi, natož se pak zvednout. No to byla fuška!...
Šokující výsledky: Pouhá změna struktury potravin změní naše chutě k jídlu
Celý oves, ovesné vločky, instantní ovesná kaše nebo ovesné polštářky. Která potravina způsobí brzký hlad? Jedná se pořád o jednu a tu samou potravinu...
Způsobuje čokoláda akné? Odpověď vědců po mnoha studiích je …
Čokoláda způsobuje akné. Také jste to už někdy slyšeli? Jak to teda je? Vědci provedli mnoho a mnoho studií na toto téma a jejich odpověď...
Večeříte pozdě? Studie zjistila, co to dělá s vaším tělem
V kolik hodin je ideální čas na večeři? Dokdy naše trávení je schopno přijímat potravu? Co se stane, budeme-li jíst pravidelně na noc? Na...
Nejlepší strava proti cukrovce. Podloženo studiemi
Cukrovka patří mezi nejrozšířenější choroby na světě. Trpí jí každý 11. dospělý člověk a ročně na její následky zemře více než 5 milionů lidí....
Kolikrát za den bychom měli jíst? Teď už v tom budete...
Názory odborníků na množství jídel denně se značně rozcházejí. Někdo striktně doporučuje jíst 5x denně, jiný až 7x. Někdo dokonce radí jíst jen 2x...
10 důvodů, proč se vyhnout cukru
Důvodů, proč se vyhnout bílému cukru a všem jeho průmyslovým kamarádům, je mnohem víc. Těchto 10 však už i lékaři a vědci považují za...
Tyto běžné emulgátory v potravinách poškozují naše střevo
Možná to znáte. Trpíte nadýmáním, plynatostí a dalšími nepříjemnými střevními problémy a nevíte proč. Vyřadili jste mléčné výrobky, lepek a další dráždivé látky, ale...
Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?
Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný...
Praktický průvodce moderními přírodními sladidly
Že cukr není zdravý, to se obecně ví. Jak ho ale zdravě nahradit? Jsou lepší sladidla bez kalorií s vysokou sladivostí nebo melasa? A...
Inzulínová rezistence nás chrání před … inzulínem!
Dnešní tělo produkuje 2-3x více inzulínu než před 35 lety. To vede k inzulínové rezistenci, a za pár let i k obezitě, cukrovce, hypertenzi, metabolickému syndromu...
3 důvody, proč za vaši únavu může jídlo
Cítíte se vyčerpaní, i když jste dobře spali? Máte málo energie na práci a rodinu? Kdybyste mohli, tak byste usnuli kdekoliv a kdykoliv během...
Lepek v těhotenství způsobuje u dětí cukrovku
Dánští vědci prokázali, že těhotné ženy, které jedí ve větším množství lepek z bílé mouky, rodí častěji děti s diabetem. Tedy závažnou formou cukrovky...
Účtenky z obchodu: zdroj toxického BPA, které vstoupí do těla do...
Také se snažíte všemožně vyhýbat plastovým dózám na potraviny a plastovým láhvím na pití, které obsahují hormonální disruptor BPA? A vše, co kupujete je...
Toto jídlo zmenšuje mozek a dělá nás hloupými
To co jíme, neovlivňuje pouze náš zdravotní stav, ale také náš mozek. Vědci potvrdili, že nevhodná strava zmenšuje část mozku, která je odpovědná za...
Strach z inzulinu mě dohnal k tomu, že jím jinak
Jmenuji se Alena, je mi 59 let a zažívám zázrak. Můžu se najíst, nemám hlad, nemusím si píchat bayettu, hubnu a užívám si života...