Jed
45
3
Toto je důvod, proč jsou některé okurky hořké.
Pomalu se nám blíží sezóna nakládaček a šťavnatých salátových okurek. Jsou osvěžující a pro léto ideální potravinou. Často se mi ale stává, že narazím na n...
Jídlo pod lupou
klub
71
91
Extrudované chlebíčky a cereálie: toto jste o nich nevěděli!
Je řešení nahradit běžné pečivo extrudovaným? Jsou rýžové polystyreny, kukuřičné a jiné obilné chlebíčky vhodné pro dětskou výživu? A co cornflakes nebo pu...
klub
30
5
Alternativní léčba cukrovky (diabetes)
Proč vzniká cukrovka? Běžná dieta při cukrovce vylučuje celozrnné obilí, luštěniny a je velmi opatrná na sladkou zeleninu. Můžeme je tedy jíst při cukrovce...
klub
16
3
Co mají společného brambory, rajčata a papriky? A proč je omezit?
Co mají společného brambory, rajčata a papriky? Možná vás napadne slovo “chutné”. Nejste daleko od pravdy, tyto 3 druhy zeleniny patří k nejobl...
klub
3
4
Je lepší kváskový chléb nebo extrudované chlebíčky?
Je vhodnější dát si k svačině kváskový chléb nebo pufované výrobky, jako jsou rýžové a jiné chlebíčky, extrudované “žížaly” a různé křupky? A c...
klub
10
5
Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?
Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný pocit n...
3
Naše průměrné IQ pořád klesá: vědci už vědí proč
Myslíte si, že lidé hloupnou dobou? Nový výzkum ukazuje, že vina je v našem jídelníčku. Vědci už urgují za zákaz. Zkontrolujte si svůj jídelníček.
2
Netoxické laky na nehty klamou spotřebitele
Kdo zaznamenal, že klasické laky na nehty obsahují spoustu toxických látek, nejspíše je vyměnil za netoxické (např. tzv. “3-free”) v dobré víře...
128
231
Krutá pravda o bramborách
Možná jste si všimli, že se v našich receptech nevyskytují brambory. Víte proč je nedoporučujeme? Znáte toxin solanin? A víte z čeho se běžně vyrábí hrozno...