Jed
klub
23
5
Alternativní léčba cukrovky (diabetes)
Proč vzniká cukrovka? Běžná dieta při cukrovce vylučuje celozrnné obilí, luštěniny a je velmi opatrná na sladkou zeleninu. Můžeme je tedy jíst při cukrovce...
30
2
Toto je důvod, proč jsou některé okurky hořké.
Pomalu se nám blíží sezóna nakládaček a šťavnatých salátových okurek. Jsou osvěžující a pro léto ideální potravinou. Často se mi ale stává, že narazím na n...
Jídlo pod lupou
klub
52
90
Extrudované chlebíčky a cereálie: toto jste o nich nevěděli!
Je řešení nahradit běžné pečivo extrudovaným? Jsou rýžové polystyreny, kukuřičné a jiné obilné chlebíčky vhodné pro dětskou výživu? A co cornflakes nebo pu...
klub
11
3
Co mají společného brambory, rajčata a papriky? A proč je omezit?
Co mají společného brambory, rajčata a papriky? Možná vás napadne slovo “chutné”. Nejste daleko od pravdy, tyto 3 druhy zeleniny patří k nejobl...
klub
2
4
Je lepší kváskový chléb nebo extrudované chlebíčky?
Je vhodnější dát si k svačině kváskový chléb nebo pufované výrobky, jako jsou rýžové a jiné chlebíčky, extrudované “žížaly” a různé křupky? A c...
klub
8
5
Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?
Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný pocit n...
3
Naše průměrné IQ pořád klesá: vědci už vědí proč
Myslíte si, že lidé hloupnou dobou? Nový výzkum ukazuje, že vina je v našem jídelníčku. Vědci už urgují za zákaz. Zkontrolujte si svůj jídelníček.
Netoxické laky na nehty klamou spotřebitele
Kdo zaznamenal, že klasické laky na nehty obsahují spoustu toxických látek, nejspíše je vyměnil za netoxické (např. tzv. “3-free”) v dobré víře...
106
231
Krutá pravda o bramborách
Možná jste si všimli, že se v našich receptech nevyskytují brambory. Víte proč je nedoporučujeme? Znáte toxin solanin? A víte z čeho se běžně vyrábí hrozno...