Jed

45
3

Toto je důvod, proč jsou některé okurky hořké.

Pomalu se nám blíží sezóna nakládaček a šťavnatých salátových okurek. Jsou osvěžující a pro léto ideální potravinou. Často se mi ale stává, že narazím na n...

Extrudované chlebíčky a cereálie: toto jste o nich nevěděli!

Je řešení nahradit běžné pečivo extrudovaným? Jsou rýžové polystyreny, kukuřičné a jiné obilné chlebíčky vhodné pro dětskou výživu? A co cornflakes nebo pu...
klub
30
5

Alternativní léčba cukrovky (diabetes)

Proč vzniká cukrovka? Běžná dieta při cukrovce vylučuje celozrnné obilí, luštěniny a je velmi opatrná na sladkou zeleninu. Můžeme je tedy jíst při cukrovce...
klub
16
3

Co mají společného brambory, rajčata a papriky? A proč je omezit?

Co mají společného brambory, rajčata a papriky? Možná vás napadne slovo “chutné”. Nejste daleko od pravdy, tyto 3 druhy zeleniny patří k nejobl...
klub
3
4

Je lepší kváskový chléb nebo extrudované chlebíčky?

Je vhodnější dát si k svačině kváskový chléb nebo pufované výrobky, jako jsou rýžové a jiné chlebíčky, extrudované “žížaly” a různé křupky? A c...
klub
10
5

Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?

Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný pocit n...
3

Naše průměrné IQ pořád klesá: vědci už vědí proč

Myslíte si, že lidé hloupnou dobou? Nový výzkum ukazuje, že vina je v našem jídelníčku. Vědci už urgují za zákaz. Zkontrolujte si svůj jídelníček.
2

Netoxické laky na nehty klamou spotřebitele

Kdo zaznamenal, že klasické laky na nehty obsahují spoustu toxických látek, nejspíše je vyměnil za netoxické (např. tzv. “3-free”) v dobré víře...

Krutá pravda o bramborách

Možná jste si všimli, že se v našich receptech nevyskytují brambory. Víte proč je nedoporučujeme? Znáte toxin solanin? A víte z čeho se běžně vyrábí hrozno...