Domů Téma Jed

jed

Toto je důvod, proč jsou některé okurky hořké.

Pomalu se nám blíží sezóna nakládaček a šťavnatých salátových okurek. Jsou osvěžující a pro léto ideální potravinou. Často se mi ale stává, že narazím...

Extrudované chlebíčky a cereálie: toto jste o nich nevěděli!

Je řešení nahradit běžné pečivo extrudovaným? Jsou rýžové polystyreny, kukuřičné a jiné obilné chlebíčky vhodné pro dětskou výživu? A co cornflakes nebo pufované křupky?...

Co mají společného brambory, rajčata a papriky? A proč je omezit?

Co mají společného brambory, rajčata a papriky? Možná vás napadne slovo "chutné". Nejste daleko od pravdy, tyto 3 druhy zeleniny patří k nejoblíbenější zelenině,...

Je lepší kváskový chléb nebo extrudované chlebíčky?

Je vhodnější dát si k svačině kváskový chléb nebo pufované výrobky, jako jsou rýžové a jiné chlebíčky, extrudované "žížaly" a různé křupky? A co...

Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?

Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný...

Naše průměrné IQ pořád klesá: vědci už vědí proč

Myslíte si, že lidé hloupnou dobou? Nový výzkum ukazuje, že vina je v našem jídelníčku. Vědci už urgují za zákaz. Zkontrolujte si svůj jídelníček.

Netoxické laky na nehty klamou spotřebitele

Kdo zaznamenal, že klasické laky na nehty obsahují spoustu toxických látek, nejspíše je vyměnil za netoxické (např. tzv. "3-free") v dobré víře, že teď...

Alternativní léčba cukrovky (diabetes)

Proč vzniká cukrovka? Běžná dieta při cukrovce vylučuje celozrnné obilí, luštěniny a je velmi opatrná na sladkou zeleninu. Můžeme je tedy jíst při cukrovce? Co nás vede ke konzumaci cukru?...

Krutá pravda o bramborách

Možná jste si všimli, že se v našich receptech nevyskytují brambory. Víte proč je nedoporučujeme? Znáte toxin solanin? A víte z čeho se běžně...
Téma: vysoký glykemický index, mrkev, nadváha, lak na nehty, celozrnné obiloviny, měď, dýně, toxické, lak, dezert, zemědělství, kmín, rajče, extrudovaný sója, sezóna léto, element země, dieta, dezerty, překyselení, obilné sirupy, hořká chuť, bio, slezina, obilný slad, nižší IQ, formaldehyd, 13-free laky, centrální nervová soustava, umělá sladidla, bez brambor, cukety, ovoce, Klub Jíme Jinak, free of laky, toulen, poškození mozku, disacharidy, játra, nádory, polysacharidy, noční zelenina, melasa, extrudované luštěniny, alternativní léčba cukrovky, pufované chlebíčky, mozek, inzulín, hypoglykémie, nové brambory, okurek, hroznový cukr, ADHD, strava při diabetes, instantní kaše, děti, minerály, brambor, chuť na sladké, 5-free laky, rulík, hořký okurek, pufované pečivo, jahody, Dagmar Lužná, organofosfáty, regenerace těla, glykemický index, otrava, závislost, chléb z kvásku, extrudované výrobky, 3-free laky, bílkoviny, cornflakes, strava při cukrovce, hořké cukety, revmatismus, cukrovka, tomatin, tuk, hořké okurky, fruktóza, sladká chuť, extrudáty, citrusy, alternativní léčba diabetes, okurky, CNS, čili, laky, nightshade, inteligence, okurka, syntetické vitamíny, třtinový cukr, chemie, insekticidy, vláknina, slinivka, postřiky, pufované luštěniny, burizony, civilizační nemoci, extruze, láska, cukr, složité sacharidy, východní medicína, škroby, polystyreny, kognitivní funkce, chemické látky, dibutylftalát, vlčí hlad, GI, kardiovaskulární nemoci, paprika, diabetes, hlad, jed, kvásek, žaludek, jednoduché sacharidy, nakldačky, sladidla, brambory, tuřín, alkaloid, zdravá sladidla, hlízy, kváskový chléb, nakládané okurky, vývojové zpoždění, kolouby, cuketa, cereálie, pesticidy, kosmetika, bramborový škrob, pufované obiloviny, pufované výrobky, solanin, čím sladit, oxidace, bílý cukr, sladěnka, nehty, sacharidy, IQ, kajenský pepř

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?