Máte zahradu plnou rajčat a nestíháte je jíst? Nadělejte z nich chipsy! I kdy rajčata musíme konzumovat s mírou a v sezoně, tento recept vám určitě neublíží. Jsou to velmi křehké, skoro průhledné chipsy, které vám poslouží i jako dekorace talíře. Chuťově jsou výborné, křupavé, tenké jako papír.

Ingredience
  • 6 středně velkých zralých rajčat
  • sůl podle chuti
  • čerstvé oregano
  • čerstvá bazalka
  • 1 stroužek česneku

Jak připravit křupavé chipsy z rajčat

  1. Omyjte rajčata a byliny, oloupejte česnek.
  2. Do mixéru vložte rajčata a česnek, rozmixujte. Do rozmixované hmoty přidejte oregano a bazalku natrhané na malé kousky a smíchejte je se směsí.
  3. Do vaniček sušičky nalijte směs, asi ve výšce 3-4 mm. Zapněte RAW program a usušte. V polovině sušení, kdy je již možné jej bez problémů vyjmout, otočte plát a sundejte ho z vaničky. Dokončete sušení, prsty nalámejte na kusy a ještě teplé uzavřete do sklenice.

 

Praktické

Členové Klubu mají slevu 25% na skvělou sušičku Yden.

  • Tato porce je pro jednu vaničku do mojí sušičky.
  • Uchováváme ve skleněných dózách, dobře uzavřených aby nenatáhly vlhkost
  • Na tento recept je zapotřebí sušička a vaničky nebo fólie do sušičky.
  • Pokud nemáte sušičku, připravte v troubě.

Obměna

  • Můžete ochutit i jinými bylinkami.
  • Pokud máte více vaniček do sušičky, můžete zvýšit porce ingrediencí.

Děti

  • Vhodné cca od 2 let jako dekorace jídla nebo zpestření jídelníčku. Běžne dětem dáváme, až když už potřebujeme mít nějakou náhradu za křupky, chipsy apod., jinak je na to neučíme.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Díky JJ konečně můžu jíst omáčky, aniž bych přibrala

Táňa M.: Tak si říkám, že konečně můžu svoje...

Dole 2 kg a spoustu cm a pokračuji dál

Ivana L.: Mám dole 2 kg. Ale zato těch...

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...

Potěšilo mě, že jste to vzali za správný konec

Štěpánka: Holky, mate to krasne. Daly jste si hodne...

Obleču šaty, které jsem X let neoblékla

Ilona L.: Mám jednu naprosto luxusní zprávu! Moje 69letá...

Díky JJ mám více energie a 5 kg dole

Libenk: Hlavně chci moc poděkovat za Váš přístup, pořád...

Absolutně luxusní koprovka, po které mě nebolí břicho

Pstoklask: Absolutně luxusní koprovka, po které mě (konečně!) nebolí...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Za 6 dní v kurzu Hubnutí do plavek má dole 1,5 kg a 4 cm v pase!

Dagmar: Jsem 6.den v kurzu Hubneme do plavek a...

Výborné recepty

Zlatka: Již týden vařím podle vašich receptů, výborné!

I po 3 letech na vege stravě mě JJ posunulo mnohem dál

Pavlivlmaeorua: Již jsem prošla kurzem jarní očista, naprosto mě...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Eva: „Jím jinak“ a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

Za týden co jíme jinak o čtyři kila méně

Merci 72: Krásné ráno děvčata. Chtěla bych Vám mockrát...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...
  1. Mám dotaz k sušení rajčatových chipsů i rajčat. Dříve jsem hodně sušila plátky rajčat, placky z rozmixovaných rajčat nebo i chipsy, které jsem mixovala na prášek a používala obdobně jako sladkou papriku na dochucování pokrmů. Pak mi občas při sušení část rajčat nebo placky zčernala. Nikdy jsem nepřišla na to, co bylo příčinou. Rajčata byla dobře zralá a nepoškozená a sušila jsem na stejnou teplotu. Nemáte s tím někdo zkušenost?

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCo jíme na sportovních akcích a na soustředění
Další článekNepečené „tvarohovo-pudingové“ řezy s ovocem