Černá sůl Kala namak má silně vajíčkové aroma, ale tepelnou úpravou se postupně ztrácí. Jak tedy jídlům dodat vajíčkovou chuť, když solení hotového pokrmu syrovou solí není příliš vhodné? Zkuste toto vajíčkové gomasio!
Ingredience
- 70 g sezamu (např. kombinace bílého a tmavého)
- 2,5 g vajíčkové soli kala namak
Jak připravit gomasio se solí kala namak
- Sezam lehce opražíme až začne vonět, přendáme do hmoždíře.
- Na horké pánvi ohřejeme sůl, přidáme do hmoždíře.
- Rozetřeme ve hmoždíři tak, aby část semínek zůstala celých, část byla rozdrcená.
- Skladujeme v lednici.
Praktické
- Gomasiem sypeme jakékoliv pokrmy přímo na talíři – hlavní jídla, polévky, saláty aj.
Obměna
- Místo sezamu můžeme použít i např. dýňová semínka nebo semínka slunečnice.
Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!
cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...
Meditace pro mě je, když si stoupnu ke sporáku a vařím dle JJ
Sidonia: Pro mě meditace je, když přijdu z práce...
Po třech dnech kilo dole a hojí se mi akné (Libuše)
Libuše: Ahoj, dnes začínám čtvrtý den a už se...
Moc nám chutná. I můj masožravec je nadšený (Lebell)
Lebell: Vaše recepty jsou Super! Super! Super! Nečekala jsem,...
Zhubla jsem 5 kg za 3 týdny a 9 cm v pase
Lenka: vaše recepty okukuju již dlouho, až letos jsem vyzkoušela...
S vámi jsem získala pestrý, jednoduchý a lahodný jídelníček
Fpc: Jsem ráda, že jsem tyto stránky objevila těsně...
Už po týdnu mi říkají, že zářím (Julie)
Julie: Zdravím vás všechny. Jsem trošku pozadu, ale nevadí,...
Všechny informace, které jsem si musela přečíst v knížkách, jste shrnuli
Pavlína M.: Ten článek o müsli je prostě, nejde...