Černá sůl Kala namak má silně vajíčkové aroma, ale tepelnou úpravou se postupně ztrácí. Jak tedy jídlům dodat vajíčkovou chuť, když solení hotového pokrmu syrovou solí není příliš vhodné? Zkuste toto vajíčkové gomasio!
Ingredience
  • 70 g sezamu (např. kombinace bílého a tmavého)
  • 2,5 g vajíčkové soli kala namak

Jak připravit gomasio se solí kala namak

  1. Sezam lehce opražíme až začne vonět, přendáme do hmoždíře.
  2. Na horké pánvi ohřejeme sůl, přidáme do hmoždíře.
  3. Rozetřeme ve hmoždíři tak, aby část semínek zůstala celých, část byla rozdrcená.
  4. Skladujeme v lednici.

Praktické

  • Gomasiem sypeme jakékoliv pokrmy přímo na talíři – hlavní jídla, polévky, saláty aj.

Obměna

  • Místo sezamu můžeme použít i např. dýňová semínka nebo semínka slunečnice.

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...

Lituji, že jsem vás neobjevila dřív. Měníte můj život k lepšímu

Eva: Jsem s vámi moc ráda! Měníte mi život...

Největší hubnutí nastalo po vysazení cukru a bílého pečiva

Mrask: Dobrý den, začala jsem asi 14 dní před...

Jeden z nejsilnějších zážitků…

Kateřina: Milá Evi, také jsem chtěla poděkovat za celý kurz....

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

Díky vám trávím v kuchyni víc času

Pavlaoanv0: Díky vám v kuchyni trávím víc času a...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Můj 19letý syn začal sám vařit dle JJ

Magda: Před chvílí se starší syn (19 let) ptá,...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

Zatím každé jídlo, které jsem dle JJ vařila, bylo mňam

Kattru: Zatím každé jídlo bylo moc dobré a ani...

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCoca Cola Zero – 0 % cukru a kofeinu, 100 % chemie
Další článekNo Poo aneb jde to i bez šampónu II.