Tabbouleh máme rádi, ale v zimě potřebujeme spíše zahřát než osvěžit. Vymysleli jsme proto zimní verzi tohoto salátu s pečenou zeleninou a ještě ho udělali bezlepkový.
4 porce
- 120 g čiroku
- 1/2 brokolice
- kus dýně
- 2 batáty (např. fialové)
- 40 g petrželky
- šťáva z 1/2 citronu
- olej
- sůl
Jak připravit zimní tabbouleh
- Rozehřejeme troubu na 180°C.
- Brokolici rozebereme na růžičky, dýni a batát nakrájíme na kostky.
- Zeleninu smícháme s olejem a solí a dáme péct na cca 20-25 minut.
- Uvaříme čirok.
- Čirok smícháme s pečenou zeleninou, najemno nasekanou petrželkou a citronovou šťávou, případně i troškou oleje (např. dýňový).
- Podáváme například s pečenou cizrnou nebo jinou luštěninou/tofu/tempehem.
Praktické
- Salát můžeme ještě posypat praženými semínky (např. slunečnice nebo dýně) nebo ořechy.
- V létě můžeme podávat s nasekanou mátou.
Obměna
- Místo čiroku můžeme použít tradiční bulgur, anebo třeba kuskus, quinou, kroupy či slzovku.
- Místo pečení můžeme i zeleninu orestovat nebo napařit.
- Pečenou zeleninu můžete posypat tymiánem.
- Salát lze ještě dochutit třeba tahini, ale už se nebude jednat o tabbouleh.
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 2. roku.
PS: V pondělí 13.2. startujeme Jarní očistu!
Pokud zažíváte stres, únavu, necítíte se dobře nebo máte pár kil navíc, pojďte s tím zatočit. Začínáme
8 týdenní Jarní očistu.
Pročistíme tělo,
zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊
Komentáře
Ještě jsem nevařila, zkusím, ale… Lze jednotlivé recepty označit jako “oblíbené”? Pro snadnější přístup v budoucnu? Děkuji
Ahoj, dnes jsem vařila. Móc dobré. Přidala jsem starším dneska trochu hořtice, aby měly něco chuťově výraznějšího. Jindy jíme to samé, co naše nejmenší batole…ale i jeho porce byla fantastická.