Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Rychlý salát ze dvou ingrediencí se šťavelem

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna jaro

Potřebujete rychle udělat salát a nemáte čas vyrábět zálivku? Tak si udělejte tento rychlý a skvělý salátek ze dvou ingrediencí doplněný o šťavel, který je krásný a léčivý. A už roste!

Ingredience
4 porce

S Jíme Jinak jsem od jara loňského roku shodila 10 kg. Protože jsem si na sobě ověřila, že zdravá strava má smysl a v...

Jak využít šťavel při přípravě salátu

  1. Ledový salát pokrájíme na tenké proužky a dáme do mísy.
  2. Přidáme trochu kvašené zeleniny (my jsme použili směs zelí, mrkev, cibule) a pořádně promícháme.
  3. Na závěr přidáme lístky šťavelu, opatrně promícháme.
  4. Květy a pár lístků dejte na vrch. Květy jsou citlivé, ty nemícháme do salátu.

Praktické

  • Tento salát je díky kvašené zelenině a kyselému šťavelu šťavnatý i bez zálivky, ale pokud máte kvašenou zeleninu příliš suchou a šťavelu málo, můžeme přidat zálivku nebo tofunézu.
  • Salát můžeme ještě posypat praženými semínky (např. slunečnice nebo dýně) nebo ořechy.
  • V létě můžeme podávat s nasekanou mátou.

Obměna

  • Do salátu můžete přidat pampelišky, bršlici, žabinec a další planou zeleninu, která zrovna roste.
  • Salát můžeme obohatit o další pěstovanou zeleninu jako jsou ředkvičky.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku.

PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

6 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Dal makhani – černé fazole s batátem a špenátem

V klasickém indickém receptu se používá máslo a kombinace čočky a černých fazolí. Nám moc chutná tahle zjednodušená rychlovka – velmi chutná omáčka s...