Ingredience a pomůcky

  • celozrnné nebo bezlepkové špagety
  • 50 g čerstvé bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • 6 lžic olivového oleje
  • 100 – 200 g bílého tofu
  • malá cibule
  • 1 lžíce piniových oříšků, můžeme nahradit vlašskými
  • trošku sojové omáčky
  • trošku oleje na osmažení cibulky
  • sůl
  • nějaká pražená semínka na posypání (např. sezamové)

Postup

  1. Na trošce oleje osmahneme cibulku a na ní bílé tofu nakrájené na kostičky.
  2. Do mixéru dáme bazalku, olej, česnek, trochu soli a oříšky, mixujeme až vznikne pyré.
  3. Pak směs přendáme do kastrolu, kde jsme osmažili na cibulce tofu.
  4. Uvaříme špagety.
  5. Hotové špagety smícháme s hotovým pestem a podáváme se lžící kvašeného zelí nebo jiné zeleniny, s dušenou zeleninou a posypeme praženými sezamovými semínky, abychom měli kompletní talíř.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPečené karbanátky z ovsa s rýží, lněným semínkem s omáčkou z červené řepy
Další článekCizrna s pórkem