Červená čočka
Červenou čočku propláchnout a vařit s kombu a bobkovým listem v hrnci do změknutí. Na oleji orestovat cibulku se solí, přidat mrkev a petržel tvaru “ostrouhané tužky”, osolit, podlít vodou nebo vývarem a dusit do změknutí. Poté přidat čočku, majoránku a dochutit umeoctem.
Knedlíky
Uvařené kroupy a další zbylé obiloviny (zde ještě rýže s jáhlami) smíchat s namočenými jemnými ovesnými vločkami, solí, nakrájenou petrželkou a burizony. Tvarovat knedlíky (těsto musí být hutné) a vařit v osolené vodě do vyplavání.
Kondiment z řasy Nori
Řasu Nori nastříhat na čtverečky. Do hrnce dát vodu, shoyu a mirin (množství jednotlivých ingrediencí dle Vašich chutí – zálivku ochutnejte), přidat Nori a vařit do vyvaření tekutiny, zasypat sezamovými semínky.
K tomu byla ještě napařená brokolice a list čínského zelí. Čočka posypána pažitkou, knedlíky smaženou cibulkou.
PS: Cítíš se v plavkách sebevědomě?
Pokud letos nechceš schovávat zadek pod ručník, pojď na to s námi jinak.
Chci lepší postavu!
Komentáře
Dobrý den, kolik te kombu se má dávat, nemám váhu a než se da k čočce má se s ní předtím něco udělat?Děkuji
můžu se zeptat, jak to může být poměrově kroupy vs. vločky?