Ingredience
  • 600g cukety nakrájené na kostky cca 1×1 cm
  • 3 cibule nakrájené na větší půlměsíce nebo kolečka
  • 3 bílé papriky nakrájené na kolečka
  • 1 marinované tofu nakrájené na menší kostečky
  • sůl, olej, radegast 12′ (život je hořký bohu dík :-))
  • marináda: 1/4 hrnku oleje, 2PL medu, 4 PL tamari, umeocet

Postup

  1. Cuketu, cibuli a papriku smažíme v hrnci s trochou oleje, posolíme, aby pustila zelenina šťávu.
  2. Cca po dvaceti minutách přidáme tofu, dalších 5 minut vaříme, poté přidáme marinádu.
  3. Ještě chvíli obracíme a nakonec přelijeme směs cca 100 ml piva, počkáme až se tekutiny vypaří a můžeme servírovat.

Praktické

  • Dobrotu jsme si dávali spolu s čerstvě upečeným kváskovým chlebem a kvašákem.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Absolutně luxusní koprovka, po které mě nebolí břicho

Pstoklask: Absolutně luxusní koprovka, po které mě (konečně!) nebolí...

Splaskla jsem v obličeji a mám lepší náladu

Stipl2: Po týdnu mám 2,5 kg dole a vidím,...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

Kojené dceři se rapidně zlepšil ekzém

Veronbak: Následkem jídla dle JJ se mé 0,75 kojené...

Potěšilo mě, že jste to vzali za správný konec

Štěpánka: Holky, mate to krasne. Daly jste si hodne...

Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...

Můj 19letý syn začal sám vařit dle JJ

Magda: Před chvílí se starší syn (19 let) ptá,...

Této cesty dle JJ se budu držet už navždy!

Luci88: Chtěla bych poděkovat za báječný kurz. Moc jsem...

Bez ranní polévky to u mě už nejde

Zdlang: Devcata, jsem spokojena, jak to valim a zvladam,...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Mám víc energie a čistší hlavu

Neli: S úklidy řádím od úterka, pěkně využívám dynamickou...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

Rychlá příprava jídel, které mi chutnají

Pribe: Mám dole 4,8 kg a pokračuji dál. Je...

Díky JJ mám více energie a 5 kg dole

Libenk: Hlavně chci moc poděkovat za Váš přístup, pořád...
        • Evi, můžeš si je ukládat k sobě do počítače – v menu prohlížeče si dáš buď uložit nebo pokud nemáš, tak tisk a tam do pdf a to si uložíš. Přímo na stránkách takovou personifikaci nemáme, že bys to měla po přihlášení vidět. Někdo si je ukládá do záložek. Já používám na všechno naše hledací okénko 🙂

  1. Děkuji moc, mám velkou radost..Tuto dobrotu jsme si dělali třikrát a pozvali jsem známé na ochutnávku, bohužel zarytý odpůrce vegan stravy to ani neochutnal a celou radost z dobrého jídla nám pokazil..(a ještě nám dal přednášku, jak se takové jídlo má upravovat, kuchař totiž),taky bych mu nejraději ukázala, že jsem s tímto receptem vyhrála…ale kašlu na něj nemá to cenu..někteří lidé nejsou vůbec otevření novým věcem…hlavně, že nám to chutná a je nám dobře i na duši 🙂

    • S kuchařema to bývá těžké, Dano. Já jednou dala sousedovi, kuchařovi, zbytek výborného jídla, které bylo fakt dost ochucené (sojovka, ume, bylinky, smetana) a které jsem přehnala v množství. Vracel mi hrnec se slovy, že to nešlo, že něco tak chuťově nevýrazného ještě nejedl. Mě to tehdy teda rozesmálo, protože on měl 100 kg, pajdal a měl různé zdravotní problémy. Ale když jsem ho viděla solit, tak jsem to pochopila :-))) Tomu vašemu byste měla poslat info o výhře, tam je totiž jasné, že ostatním to chutná a dali tomu hlas 🙂 Anebo si šetřte energii na další dobroty 🙂

  2. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMíchaná cizrnová „vajíčka“ s cuketou
Další článekUž žádné klobásy ani hranolky na stadionu! Fotbalový klub přešel na veganství