Ingredience
  • 600g cukety nakrájené na kostky cca 1×1 cm
  • 3 cibule nakrájené na větší půlměsíce nebo kolečka
  • 3 bílé papriky nakrájené na kolečka
  • 1 marinované tofu nakrájené na menší kostečky
  • sůl, olej, radegast 12′ (život je hořký bohu dík 🙂
  • marináda: 1/4 hrnku oleje, 2PL medu, 4 PL tamari, umeocet

Postup

  1. Cuketu, cibuli a papriku smažíme na kotlíku s trochou oleje, posolíme, aby pustila zelenina šťávu..cca po dvaceti minutách přidáme tofu, dalších 5 minut kotlíkujeme, poté přidáme marinádu. Ještě chvíli obracíme a nakonec přelijeme směs cca 100 ml piva, počkáme až se tekutiny vypaří a můžeme servírovat.
  2. Dobrotu jsme si dávali jako venkovní jídlo (na venkovním kotlíku) spolu s čerstvě upečeným kváskovým chlebem a kvašákem.
  3. Mňam 🙂

4 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Děkuji moc, mám velkou radost..Tuto dobrotu jsme si dělali třikrát a pozvali jsem známé na ochutnávku, bohužel zarytý odpůrce vegan stravy to ani neochutnal a celou radost z dobrého jídla nám pokazil..(a ještě nám dal přednášku, jak se takové jídlo má upravovat, kuchař totiž),taky bych mu nejraději ukázala, že jsem s tímto receptem vyhrála…ale kašlu na něj nemá to cenu..někteří lidé nejsou vůbec otevření novým věcem…hlavně, že nám to chutná a je nám dobře i na duši 🙂

    • S kuchařema to bývá těžké, Dano. Já jednou dala sousedovi, kuchařovi, zbytek výborného jídla, které bylo fakt dost ochucené (sojovka, ume, bylinky, smetana) a které jsem přehnala v množství. Vracel mi hrnec se slovy, že to nešlo, že něco tak chuťově nevýrazného ještě nejedl. Mě to tehdy teda rozesmálo, protože on měl 100 kg, pajdal a měl různé zdravotní problémy. Ale když jsem ho viděla solit, tak jsem to pochopila :-))) Tomu vašemu byste měla poslat info o výhře, tam je totiž jasné, že ostatním to chutná a dali tomu hlas 🙂 Anebo si šetřte energii na další dobroty 🙂

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMíchaná cizrnová “vajíčka” s cuketou
Další článekUž žádné klobásy ani hranolky na stadionu! Fotbalový klub přešel na veganství