- 600g cukety nakrájené na kostky cca 1×1 cm
- 3 cibule nakrájené na větší půlměsíce nebo kolečka
- 3 bílé papriky nakrájené na kolečka
- 1 marinované tofu nakrájené na menší kostečky
- sůl, olej, radegast 12′ (život je hořký bohu dík :-))
- marináda: 1/4 hrnku oleje, 2PL medu, 4 PL tamari, umeocet
Postup
- Cuketu, cibuli a papriku smažíme v hrnci s trochou oleje, posolíme, aby pustila zelenina šťávu.
- Cca po dvaceti minutách přidáme tofu, dalších 5 minut vaříme, poté přidáme marinádu.
- Ještě chvíli obracíme a nakonec přelijeme směs cca 100 ml piva, počkáme až se tekutiny vypaří a můžeme servírovat.
Praktické
- Dobrotu jsme si dávali spolu s čerstvě upečeným kváskovým chlebem a kvašákem.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Moc velká dobrota! S recepty jako je tento doporučuji v rodině začínat, když chceme blízké učit jíst jinak 👍
Opravdu vynikající recept! MOC nám chutnalo.