Ingredience
  • 1 středně velká cuketa
  • rajská jablka
  • uzené tofu
  • cibule
  • slunečnicová semínka
  • kukuřičná mouka
  • lněné semínko
  • čerstvá bazalka
  • majoránka
  • pepř
  • sůl
  • + dle chuti/potřeby umeocet, sojovka apod.

Postup

Těsto:

  1. Oloupanou a jader zbavenou cuketu nastrouháme na drobno, lehce osolíme a po cca 10 min zbavíme nadbytečné vody. Přidáme kukuřičnou mouku dle potřeby, tak aby byla směs sypčí, poté rozmixované lněné semínko (náhrada vajec), slunečnicové semínko dle chuti (spíše méně) a osmaženou cibulku.
  2. Na, pečicím papírem, vyloženém plechu vytvoříme cca 0,5-1 cm placku,
  3. zapečeme na 200 stupňů cca 20 min, dokud se nebudou lopat okraje.

Marináda:

  1. V mixéru rozmixujeme celá rajčata (doporučím ideálně do velikosti keříkových) a vmíchám majoránku a další případná ochucovadla (každý co snese ;)), potřu těsto.
  2. Finálně pokladu plátky tofu a nasekanou bazalkou a nechám dopéct, do chvíle než tofu zezlátne.

 

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Jako low-carb/nízkosacharidový oběd asi super, ale mně k tomu chybělo nějaké obilí. Měli jsme jen chleba, ale kopeček rýže by byl asi vhodnější…

    • To si k tomu, Aleno, klidně dejte. Je to přesně jak píšete, my taky máme ke všemu obilí 😉

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek13 chyb, kterým se chceme při detoxikaci vyhnout
Další článek5 tipů jak vydržet Jíst Jinak