Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Jahodovo-tvarohový koláč

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec
Ingredience
Na korpus:
  • 130g mletých ovesných vloček
  • 50g slunečnicových semínek
  • 120g kokosové mouky
  • 1lžíce kešu másla (není nutné)
  • 50g rýžového oleje
  • rýžový sirup podle chuti
„Tvarohová vrstva“:
  • 1 tofu natural
  • 2 lžíce maizeny/kukuřičného škrobu
  • voda/rostlinné mléko
  • rýžový sirup podle chuti
  • trocha citronové šťávy
  • ½ lžičky vanilky
Jahodová vrstva:
  • hrnek jahod
  • 2 lžíce maizeny/kukuřičného škrobu
  • voda
  • rýžový sirup podle chuti

Timea bojovala se synkovým ekzémem přes rok. Nechtěla kortikoidy, tak zkoušela všechno možné. Když zkusila vařit a jí...

Postup

  1. Nejdříve si vytvoříme korpus. Smícháme všechny ingredience a pořádně propracujeme v těsto. To natlačíme do pečícím papírem vyložené formy (já použila průměr 22 cm) a část si necháme na „drobenku“. Pokud je těsto příliš sypké, přidáme ještě trochu oleje nebo rýžový sirup.
  2. Na tvarohovou vrstvu dáme vařit na kostičky nakrájené tofu v troše vody/rostlinného mléka. Vody tolik, aby tofu nebylo úplně ponořené.
  3. Vaříme zhruba 10 min, poté rozmixujeme spolu s rýžovým sirupem, citronovou šťávou a vanilkou.
  4. Maizenu rozmícháme v trošce vody a přidáme k tofu krému, ještě chvíli povaříme.
  5. Tofu krém naneseme na korpus a necháme chvilku vychladnout.
  6. Připravíme si jahodovou vrstvu – jahody podlejeme trochou vody, přidáme špetku soli, rýžový sirup a vaříme do změknutí.
  7. Poté rozmixujeme, přidáme rozmíchanou maizenu ve studené vodě a ještě pár minut povaříme.
  8. Jahodovou vrstvu nalejeme na „tvaroh“ , posypeme drobenkou a pečeme 20 minut na 180°C.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Dnes som robila. Miesto jahôd som dala postrúhané jablká. Podaril sa a všetkým odporúčam!

Jaroslav Hlávka
28. 6. 2021

Další testování nového receptu od Jindry 🙏🌻 Příprava chce trochu času, ale výsledek stojí za to 😀

Ukázat další komentáře