Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Jahodovo-tvarohový koláč

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec
Ingredience
Na korpus:
  • 130g mletých ovesných vloček
  • 50g slunečnicových semínek
  • 120g kokosové mouky
  • 1lžíce kešu másla (není nutné)
  • 50g rýžového oleje
  • rýžový sirup podle chuti
„Tvarohová vrstva“:
  • 1 tofu natural
  • 2 lžíce maizeny/kukuřičného škrobu
  • voda/rostlinné mléko
  • rýžový sirup podle chuti
  • trocha citronové šťávy
  • ½ lžičky vanilky
Jahodová vrstva:
  • hrnek jahod
  • 2 lžíce maizeny/kukuřičného škrobu
  • voda
  • rýžový sirup podle chuti

Ubehlo veľa mesiacov, čo ma kamarátka pozvala do Jíme Jinak a budem jej za to navždy vďačná. Taktiež patrím medzi veg...

Postup

  1. Nejdříve si vytvoříme korpus. Smícháme všechny ingredience a pořádně propracujeme v těsto. To natlačíme do pečícím papírem vyložené formy (já použila průměr 22 cm) a část si necháme na „drobenku“. Pokud je těsto příliš sypké, přidáme ještě trochu oleje nebo rýžový sirup.
  2. Na tvarohovou vrstvu dáme vařit na kostičky nakrájené tofu v troše vody/rostlinného mléka. Vody tolik, aby tofu nebylo úplně ponořené.
  3. Vaříme zhruba 10 min, poté rozmixujeme spolu s rýžovým sirupem, citronovou šťávou a vanilkou.
  4. Maizenu rozmícháme v trošce vody a přidáme k tofu krému, ještě chvíli povaříme.
  5. Tofu krém naneseme na korpus a necháme chvilku vychladnout.
  6. Připravíme si jahodovou vrstvu – jahody podlejeme trochou vody, přidáme špetku soli, rýžový sirup a vaříme do změknutí.
  7. Poté rozmixujeme, přidáme rozmíchanou maizenu ve studené vodě a ještě pár minut povaříme.
  8. Jahodovou vrstvu nalejeme na „tvaroh“ , posypeme drobenkou a pečeme 20 minut na 180°C.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Klub

Dnes som robila. Miesto jahôd som dala postrúhané jablká. Podaril sa a všetkým odporúčam!

Klub
Jaroslav Hlávka
28. 6. 2021

Další testování nového receptu od Jindry 🙏🌻 Příprava chce trochu času, ale výsledek stojí za to 😀

Ukázat další komentáře

Čtěte více na toho téma