PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Nemůžu jíst podle Jíme Jinak, protože si občas dávám jídla, které na Jíme Jinak nedoporučujete. Opravdu? Tak to se podívejte na toto video.
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Milá Evo a celý týme, kurz byl super! Sleduji vaše stránky asi od 2012, tak jsem se zařadila do skupiny “Pokročilí”. Ale byl to hukot.
Je skvělé, že kurz je načasovaný na dobu postní – logicky – jarní očista :-)
Některé speciální potraviny kupuju léta, tak vím, o co jde, a vždy mě u vás motivovaly příběhy lidí a jejich doslova zázračná uzdravení. Nikdy mě úplně nelákaly některé potraviny jako tofu natural, seitan, hrách a kroupy…. Ale! V kombinaci s kořením, a ostatními složkami na talíři to chutná skvěle a mnohem, mnohem lépe, než to zní.
Do jarní očisty jsem se dala, abych si zvedla energii, náladu, přestaly mě bolet klouby, naučila se nová jídla, … bylo pro mě důležité, že je k dispozici jídelníček a nákupní seznam. K tomu připomínka – namočit něco na druhý den. Jen se pustit do vaření a nemuset vymýšlet co. Nechtěla jsem hubnout, to je u mě jediný malý nežádoucí vedlejší účinek kurzu :-)), ale podle vašich článků vím, že se to srovná.
Manžel (konzervativní masožravec:-), oceňoval barevnost a rozmanitost, a často se přidal ke mně a k dětem. A po jídle prohlásil:” to je vynikikající, to budeme také vařit častěji”.
Mě osobně to vaření i moc bavilo. Vaření jsem zvládala tak, že jsem vařila vždy navečer – polévku a hlavní chod – k večeři. A co zbylo, jsem si nosila na druhý den do práce k obědu. Během vaření jsem stihla připravit obilí na kaši k snídani, a zeleninu k ranní úpravě. Ještě musím doladit to ohřívání zeleniny k obědu – celá příprava ráno není vždy možná. Plánuji si pořídit do práce jednu plotýnku a nosit si zeleninu připravenou jen k tepelné úpravě. O víkendech připravuji semínka, kváskový chléb, pickles, klíčky….
Nemůžu říci, že bych zanevřela na maso, cukr, a jiné “chuťovky”. Je fakt, že už mě až tak moc nelákají. Ale třeba chuť a vůně upečeného masa, nebo vymazlený dort k narozeninám – to jsou právě ty svátky, které ten zdravý základ zpestří. A každý ví, že svátek není každý pátek :-))
Přijde mi, že způsob stravování „Jíme jinak“ je správný, přirozený. To je základ. Možná se k tomu jednou jako lidstvo dopracujeme hromadně :-).
A úplně nejvíc nejlepší pro mě bylo, že ta jídla jsou šíleně dobrá!!!
Díky moc za skvělý projekt!