Ingredience
  • Instantní kukuřičná kaše
  • Voda
  • Kukuřičná mouka
  • Sůl
  • Dýně
  • Cibule
  • Cizrna
  • Celer
  • Voda

Postup

  1. Kukuřičné noky vznikly jako nouzovka, když nebyla kukuřičná krupice. V hrnci ohřejeme 2 dc slané vody a přisypeme kukuřičnou kaši tak, aby vzniklá hustší hmota. Po vychladnutí přisypeme kukuřičnou mouku do husté konzistence a necháme 10 min stát. Po- té vyválíme a tvoříme libovolné tvary, které ještě trochu obalíme v kukuřičné mouce, já udělala úzké noky, dáme do osolené vody vařit zhruba minutu. Vytáhneme a ochladíme vodou. Noky drží krásně tvar.
  2. Na zelí si nastrouháme dýni, kterou osmažíme na cibulce. Pod pokličkou dusíme doměkka. Ochutíme solí, citronovou šťávou.
  3. Celerový špek uděláme tak, že si na osmaženou, osolenou cibuli dáme na kostičky nakrájený celer a pomalu smažíme do hněda. A aby byl talíř kompletní přidáme na závěr pár lžic uvařené cizrny. Dobrou chuť

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

  1. Moc díky za tuto inspiraci. Zdržela jsem se u pc a měla uvařené jen fazole černé oko a najednou 11:05 hod! Rychle jsem narazila na tohle: S dýní mi pomohly děti. Polévku jsem udělala brokolicovou , místo noků jsem vůbec poprve udělala kukuřičnou kaši,ochucenou jen solí a pestem z medvědího česneku(Byla zelená a talíř byl hezky barevný. To máme rádi.). Nakonec jsem osmažila celer a přidala k fazolím. Vše jsem posypala jarní cibulkou. Chutnalo všem. Jedli jsme 12:15. Děkuji:).

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSkleněné nádobí na vaření, pečení i servírování s 25% slevou
Další článekRýže Nerone se zimní zeleninou