Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Noky, dýňové zelí a celerový špek

Uvařeno
Ingredience
  • Instantní kukuřičná kaše
  • Voda
  • Kukuřičná mouka
  • Sůl
  • Dýně
  • Cibule
  • Cizrna
  • Celer
  • Voda

Díky správné výživě jsem se dostala z makulární degenerace a jako bonus se mi zlepšil ...

Postup

  1. Kukuřičné noky vznikly jako nouzovka, když nebyla kukuřičná krupice. V hrnci ohřejeme 2 dc slané vody a přisypeme kukuřičnou kaši tak, aby vzniklá hustší hmota. Po vychladnutí přisypeme kukuřičnou mouku do husté konzistence a necháme 10 min stát. Po- té vyválíme a tvoříme libovolné tvary, které ještě trochu obalíme v kukuřičné mouce, já udělala úzké noky, dáme do osolené vody vařit zhruba minutu. Vytáhneme a ochladíme vodou. Noky drží krásně tvar.
  2. Na zelí si nastrouháme dýni, kterou osmažíme na cibulce. Pod pokličkou dusíme doměkka. Ochutíme solí, citronovou šťávou.
  3. Celerový špek uděláme tak, že si na osmaženou, osolenou cibuli dáme na kostičky nakrájený celer a pomalu smažíme do hněda. A aby byl talíř kompletní přidáme na závěr pár lžic uvařené cizrny. Dobrou chuť

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda vařím, peču kváskové chleby, když je čas,tak si namaluji obrázek a mým koníčkem jsou masáže, kterým se i věnuji.

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Je zde i článek přímo o celerovém špeku, ale nemá otevřený chat, tak to dávám sem. Musím!! Celerový špek znám, miluju a dělám už roky, na halušky, na nudle, na ledacos,… no a teď mi ho prostě nějak hodně přebylo. I když se to tu nemusí setkávat s potleskem, protože zásada je jíst vše čerstvě uvařené, nebyla jsem dokonalá, bylo mi líto to vyhodit a dala jsem prostě zbytek do ledničky, a pak si ho později snědla na krajíčku chleba. A lidi, to byla taková mana, že mě zas po týdnech přiměla vlézt sem na stránky a svěřit se. Studené ještě nad čerstvým,teplým, tedy chuťově ;-) Poněkud rebelský příspěvek to je, ale lidi, já si tak pochutnala… sláva pravidlům, čest výjimkám!!!

Moc díky za tuto inspiraci. Zdržela jsem se u pc a měla uvařené jen fazole černé oko a najednou 11:05 hod! Rychle jsem narazila na tohle: S dýní mi pomohly děti. Polévku jsem udělala brokolicovou , místo noků jsem vůbec poprve udělala kukuřičnou kaši,ochucenou jen solí a pestem z medvědího česneku(Byla zelená a talíř byl hezky barevný. To máme rádi.). Nakonec jsem osmažila celer a přidala k fazolím. Vše jsem posypala jarní cibulkou. Chutnalo všem. Jedli jsme 12:15. Děkuji:).

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Meloun více chutí

Zbyla už po melounu jen slupka? Tak ji znovu naplňte novým melounem – tentokrát agarovým s ovocem.

Krtkovy hromádky s náplní (bez lepku)

Lahodný svěží dezert bez lepku, mléka i vajec. Krtkovy hromádky potěší nejen děti a je skvělý i jako zdravé pohoštění pro vaše hosty.