Protože mi zbyly kroupy od včerejšího oběda a venku je ještě zima, rozhodla jsem se s nimi zatočit…
- 1 /2 menšího hrnce uvařených krup
- špaldová mouka na zahuštění, asi 1/2 hrnku
- 1 vejce, lze vynechat
- sladěnka nebo jiné sladidlo, jak je kdo zvyklý (1 lžíce)
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky kypřicího prášku bez fosfátů
- Hrst omytých rozinek
- olej na smažení
- Uvařené kroupy (musí být řádně zcezené) pomeleme nebo rozmixujeme, zahustíme moukou, přidáme rozinky, příp. Vejce, skořici, osladíme a zamícháme prášek do pečiva.
- Malou lžičkou dáváme smažit malé kopečky, pěkně dozlatova, aby byly křupavé.
- Po usmažení vysušíme ubrouskem, dost nasákají tuk.
- Pak už stačí nechat zchladnout a ochutit dle libosti…natřít marmeládou, polit sirupem atd….
U smažení je třeba trpělivosti, je potřeba placičky řádně prosmažit. Těsto by mělo být poměrně husté.
Dobrou chuť!
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Komentáře
Vlaďko, díky moc za tip! Zbyly mi taky nějaké kroupy a představa, že si je budu ohřívat jako přílohu k obědu mě moc nenaplňovala touhou. řekla jsem si, že je zkusím udělat třeba pro děti na odpolední svačinu a tak jsem ochutnávala a ochutnávala, až jsem zjistila, že jsem po obědě. Super, dvě mouchy jednou ranou. Placičky na sladko jsou výborné. Příště zkusím udělat jako karbanátky.
Zrovna si rikam co s kroupama. Placicky me oslovily, ale ty karbanatky jeste vic. Diky za inspiraci.