Oblíbená akce s firmou Danfood je opět tady. Až do Vánoc můžete využít slevu na nákup potravin, dochucovadel, ekodrogerie a dalšího sortimentu. Z Danfoodu můžete připravit zdravé mikulášské balíčky a hezké vánoční dárky. Exkluzivní zboží, které nikdo jiný nenabízí, najdete právě zde. Majitele jsme se tentokrát zeptali, v čem je jeho zboží výjimečné. Víte, jak má vypadat správné miso nebo jak vznikají pravé umebošky?

O firmě Danfood 830-1471-home

Firma Danfood je na trhu 13 let. Daniel Doležal, majitel firmy, si zakládá na tom, že produkty, které prodává, jsou primárně kvalitní, nikoli levné. Na adresu svého sortimentu říká: „Všechno zboží, které nabízím dál zákazníkům, mám osobně prověřené. Důraz kladu spíše na kvalitu produktu, nežli na jeho kvantitu, to se projevuje i na ceně.“ Firma je na trhu známá jako dodavatel prvotřídních biopotravin. Jak říkají ti, co v Danfoodu nakupují, je to to nejlepší ze zdravé výživy, co se dá u nás koupit.

V čem je Danfood jiný

Cena výrobku se tvoří z nákupní ceny surovin, která u prvotřídních potravin není malá, ale přesto je chytré do nich investovat. Uvedu alespoň několik případů:

  • Miso pastu do ČR dováží více distributorů – 837-1187-homevětšina lidí se o misu dozvěděla z kuchařek a knih o makrobiotice, zejména kvůli léčivému a ozdravnému efektu na lidský organismus a právě pro tento účinek miso lidé kupují. Dobré miso je plné živých organismů, bílkovin, vitamínů a enzymů. Tyto předpoklady splňuje pouze živé miso, tedy nepasterované,nesterilované a dále nijak neupravované. Přesně takové miso oganismus posiluje, pomáhá v očistě a v regeneraci. Levná misa v plastových sáčcích nejsou živá, jelikož by sáčky praskly. Také pro dopravu a trvanlivost je snazší, je-li miso upravené. V tomto případě však zákazník kupuje pouze drahé „něco“, co přidá slanou chuť do jídla. Jako jediný dovážím do ČR miso od rodiny Yamaki, které je opravdu živé a navíc oproti běžnému standardu kvašené 2x déle. Rodina Yamaki také vyrábí velice kvalitní sojovou omáčku a tamari, které jsou opět plné živých kultur.
  • Když mně zákazníci volají čím to je, že umebošky už nezabírají – jednou z příčin je, že kupují to nejlevnější, co se pod tímto názvem prodává. Vysvětlím jim, že je to něco jako u nás v ČR výroba piva. Jsou piva, která do 14 ti dnů opouští výrobní linku, tedy něco, co neproběhlo správným výrobním procesem, natož kvašením. S umeboši je to stejné – potom to může být samozřejmě levnější, ale efekt, pro který daný produkt kupujeme, se dostaví jen částečně nebo vůbec. S umeoctem je to podobné. Správný umeocet má být spíše kyselý a nemá v něm převládat extrémně slaná chuť. Bohužel na našem trhu na takový téměř nenarazíte. Navíc s kvalitním výrobkem ušetříte a ještě pomůžete svému zdraví,a to tím, že nepotřebujete na dochucení tak velkou dávku,ale stačí menší množství.

Danfood a exkluzívní nabídka – tedy výhradní dovoz

Nabízíme produkty, které do ČR nikdo nevozí, příkladem jsou:

  • Bonbóny Seitenbacher – naprosto bez cukru a přídatných látek, kde se unikátním procesem výroby zahušťuje pouze jablečnou šťávou. Dobrý tip teď pro děti na Mikuláše.
  • Povidla bez cukru z malé rodinné firmy, kdy základ tvoří jablko a hruška, přidávané jsou maliny, meruňky a švestky.
  • Kaštany restované, konvenční i v bio kvalitě za dobrou cenu, které jsou vhodným základem dezertů, na kaši a jídel hlavně v chladném období.
  • Lotosový kořen čerstvý i sušený čistí plíce, odhleňuje organismus, zklidňuje průdušky a je vhodný k běžnému pití na suchou podrážděnou sliznici._vyrn_305chico_sklo
  • Lopuchový kořen biologicky pěstovaný– opět velice vzácná zelenina,posilující organismus díky největší schopnosti ze všech kořenů vázat na sebe minerální látky přímo z půdy. Proto je tento kořen vhodný nejen pro přípravu polévky koi koku, která je doslova životabudičem.
  • Kávovina CHICO bio– jediná bezlepková, protože je připravena pouze ze zeleniny – čekankového kořene, který nepřekyseluje jako podobné kávoviny, kde základem je naopak obilovina.
  • Sladké jáhly bio nechtějí dovozci prodávat, jelikož zákazníkům nechutná nahořklá chuť, která je mimochodem velice vhodná, protože hořké potraviny nám z jídelníčku za posledních sto let téměř vymizely. Přitom tyto jáhly posilují slinivku,která je důležitým orgánem trávícího traktu a slezinu, která hlídá kvalitu červených krvinek v těle. Když správně nefunguje,může být příčinou velké únavy, efektru studených rukou či nadměrné chuti na sladké. Oba orgány je třeba podporovat preventivně, jelikož při vážném onemocnění není léčba jednoduchá.
  • Citronová šťáva bio – tu dovážím právě proto, že máte po ruce levné a kvalitní kyselé dochucovadlo jídel, salátů i dezertů. Osobně znám pěstitele a producenta – u této firmy se vždy jedná o citrony vypěstované na Sicílii – tedy v Evropě, ale ne všechny firmy v Itálii používají k lisování evropské citrony, které jako jediné za doby kolonizace byly silným prostředkem proti kurdějím, kde prokazatelně citrony z Afriky tuto vlastnost neměly.

V sortimentu Danfoodu dále najdete

Sortiment je skutečně široký: sojové omáčky, miso pasty, umeboshky, ume ocet a jiná zdravá dochucovadla, lahodné džemy a kompoty bez cukru, široký výběr obilovin, luštěnin, olejů, kávovin, sladkých i slaných dobrot a mnoho dalších biopotravin. Součástí nabídky je také rozšířený sortiment eko-kosmetikyeko-drogerie a originální pomůcky do kuchyně jako suribashi na výrobu domácího gomasia, kartáček na zeleninu,  presovač na výrobu kvašené zeleniny a presovaných salátů, lis na olej a další. A když už budete u nákupu dárků, můžete se inspirovat a pořídit se slevou i kvalitní prádlo z bio bavlny.1027-1097-home_vyrn_48calaspara_1kg

Tip na dárky

Blíží se vánoční svátky i mikulášská nadílka a ve většině rodin se bude řešit, jaké dárky dát našim blízkým a jaké dárky bychom chtěli dostat my. Co byste řekli na balení lahodné rýže calasparra nebo nově na italskou rýži LA Gallinella, obilnou kávu Yannoh nebo sklenku umeboshi pasty či misa nebo dárkový balíček bio kosmetiky? Že by se z toho daly udělat krásné a navíc zdravé potravinové balíčky?

 

Výhoda pro registrované čtenáře, účastníky programu Vánoce jinak a členy Klubu

Všichni registrovaní čtenáři mají slevu 5% a členové Klubu Jíme Jinak a účastníci programu Vánoce jinak mají 15%. Slevu je možno uplatnit na celý sortiment eshopu. Pro uplatnění slevy zadejte při nákupu svůj registrační email na Jíme Jinak a kód [ přihlaste se ]  [ přihlaste se ]

Zboží si lze buď osobně vyzvednout ve velkoobchodě Danfood v Rychnově na Moravě 166, nebo vám jej zašlou dobírkou či PPL. Při nákupu nad 3.000 Kč bez DPH (čili při nákupu potravin 3.450 Kč a při nákupu jiného zboží 3.630 Kč) je poštovné zdarma.

Jsou schopni vám přibalit i čerstvý lotos, lopuch či shiro miso. Doručení zásilky poštou probíhá zpravidla do 3 pracovních dnů.

Akce trvá do 24.12. 2017.

Vánoční nákup

Objednávky zaslané do 18.12. budou dodány do 22.12. Objednávky zaslané od 19.12. 2017 zákazníci obdrží až po novém roce.

Ještě nemáte registraci? Získejte výhody.
REGISTROVAT ZDARMA

  1. Ahoj holky,
    zajímá mě váš názor na miso.
    Píše se zde o živých kulturách v něm atd.
    Co mě překvapilo je, že v plast. sáčcích nejsou živé kultury a je nekvalitní, nebo méně kvalitní.Kupuji miso, shoyo bio i umeocet spolu s mnoha dalšími potravinami z Countrilifu, většinou v bio kvalitě.
    Tento shop mám ráda a myslím, že na má kvalitní zboží..Misa ale maji pravě v sáčcích, dost druhů, střídám je a myslím si, jak mám dobré miso. No lepší nějaké, než žádné.
    Je tedy méně kvalitní a bez živých kultur?
    Zřejmě ano.
    U nás ve zdravé výživě mají ze Sanfoodu ve skle, ale zase jen dva druhy, shiro ne.
    Že to ti Japonci do těch pytlíků dávají.
    To mi připomíná naše mléko. To je děs…
    Jaké kupujete vy?
    Díky.

    • Ahoj Evi, Tvůj komentář jsem přehlédla, proto reaguji až teď. Prohlédla jsem všechna misa, co mám aktuálně doma a na všech je napsáno „nepasterizováno“. Podívej se schválně na ty svoje, co se na nich píše. Já taky občas koupím kilo misa v plastovém sáčku, ale hned ho přendám do skla, plasty jídlu všeobecně nesvědčí. Nemůžu se tedy podívat, co se na nich píše. Zkusím to prověřit a poreferuji jako o těch bio potravinách z Asie. Já kupuji nejčastěji od Sunfoodu a Danfoodu, Helča též. Jinak bílé miso je, myslím, pokaždé pasterizované protože je v něm méně soli a kazilo by se. Domnívám se, že ani pasterizované miso nebude beu užitku, protože je to pořád doplněk výživy plný minerálů, které nám obecně velmi chybí. A navíc u některých lidí se radí miso řádně převařit právě proto, aby se zastavila práce enzymů. Je to tam, kde někdo trpí na průjmy, velmi slabou slinivku-slezinu, kterou enzymy ještě více nastartují. Takže všechno má své pro a proti :-)

      • Diky za odpověđ , dobry napad přendat do sklenice. Dodělám ještě dva sáčky a budu kupovat už jen ve skle. Hned po přečtení jsem využila slevu a koupila 3 velká misa od Danfoodu.
        Díky za článek a nový poznatek.
        Hezké adventní dny.

  2. dobrý den,
    mají tedy být jáhly hořké nebo ne?
    Vždycky jsme si myslela, že čerstvé jáhly hořké být nemají.
    Z Danfoodu asi něco objednám, ale nemáte zkušenost, kde sehnat NEhořké jáhly? (děti je pak nejedí)

    • Běžně jsou k dostání ve všech eshopech a zdravých výživách právě ty sladké :-)

  3. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

SDÍLEJTE PŘÍSPĚVKY - získejte členství v Klubu JJ nebo jeho prodloužení. Jak to funguje?
Autorem článku je Eva Cikrytová
Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh
Předchozí článekRetro: Proč nás pořád šidí? (1. část)
Další článekTeplé oříškové mléko s kurkumou