7 tipů, které byste měli vědět při vaření chřestu

0
Chřest je specifická zelenina, kterou je třeba pečlivě vybírat i skladovat. Mrkněte, na těchto 7 tipů.

1Zpracujte ho nejpozději do 2 dnů od nákupu

Jeho kvalita a chuť totiž rapidně klesá.

2Nejdéle vydrží uchovaný ve vodě

I zvadlý pookřeje, když ho dáte do sklenice s vodou.

4Starý chřest je zvadlý a má nažloutlé až nahnědlé zbarvení

Také pozor na tmavé skvrny.

5Je křehký, vyžaduje opatrné zacházení

Při nákupu ho proto dávejte až na vrch tašky, aby se nepolámal.

6Vařte ho svázaný hlavičkami nahoru

Anebo hlavičky uvařte zvlášť. Jsou velmi křehké a snadno se rozvaří.

7Čerstvý chřest je svěží, nelze ho ohnout a po naříznutí z něj teče tekutina

Chřest, který si přinesete domů, by měl vypadat čerstvě a svěže.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSportujete? Tyto rostlinné potraviny obsahují nejvíce bílkovin
Další článekSoutěž o balíček potravin od Probio