7 tipů, které byste měli vědět při vaření chřestu

Chřest je specifická zelenina, kterou je třeba pečlivě vybírat i skladovat. Mrkněte, na těchto 7 tipů.

1Zpracujte ho nejpozději do 2 dnů od nákupu

Jeho kvalita a chuť totiž rapidně klesá.

2Nejdéle vydrží uchovaný ve vodě

I zvadlý pookřeje, když ho dáte do sklenice s vodou.

4Starý chřest je zvadlý a má nažloutlé až nahnědlé zbarvení

Také pozor na tmavé skvrny.

5Je křehký, vyžaduje opatrné zacházení

Při nákupu ho proto dávejte až na vrch tašky, aby se nepolámal.

6Vařte ho svázaný hlavičkami nahoru

Anebo hlavičky uvařte zvlášť. Jsou velmi křehké a snadno se rozvaří.

7Čerstvý chřest je svěží, nelze ho ohnout a po naříznutí z něj teče tekutina

Chřest, který si přinesete domů, by měl vypadat čerstvě a svěže.

 

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Zlepšily se mi vlasy, nehty i kůže (Lidka)

Lidka: Kila dole jsou super, ale víc se mi...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Konečně mě přešly chutě na sladké „z nudy“

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...

Díky kurzu mám řád a disciplínu

Iva: Zdravím všechny v tomto kurzu už potřetí? A...

Zlepšilo se mi trávení a zhubla jsem (Zuzana)

Zuzana: Výzvu do plaviek som skončila včera. Viem, že...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

Den bez kávy jsem si dříve neuměla představit (Lucie)

Lucie: Nedovedla jsem si dříve představit jediný den bez...

MŇÁM! Zatím nejlepší polévka! I manžel profík kuchař chválil

Gitaberangb: MŇÁÁÁM!!!! Zatím pro mě nejlepší polévka - JJ...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Je to skvělé a jednoduché vaření (Veronika)

Veronika: Ahoj Evi, dnes poslední den vaření kurzu Hubneme...

Po 5 letech bílé krvinky v normě (Jana)

Jana: Ahojky Evi, Romane, všichni, moc děkuji za milou...

Jak mi to jde? Parádně. (Radka)

Radka: Jak mi to jde s kurzem Vánoce jinak?...

Jídlo je perfektní, i děti uždibují (Lada)

Lada: Dneska třetí den a jídlo za mě perfektní....

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...

Můj jídelníček se díky vám úplně změnil

Petr C.: Nováček již nejsem, čerpám z Vašich volně dostupných...
  1. Zdravím Jano ,tuhle samou zkušenost jak máš ty tak jsem prožívala i já.Ale časem si lidé zvyknou.A když se já cítím dobře a mám perfektní výsledky krve ,tak není co řešit.Je to me zdraví a můj život o ,kterém si rozhodují sama Dnes vím, že jdu tou nejlepší cestou.Ať se ti daří…❤

  2. Jani, je to tak, že okolí rádo komentuje své blízké, jak píšeš. Mám s tím zkušenost a současně si uvědomuji, že já si také všímám, jak lidi žijí, co dělají, jak se mění a jestli jsou na tom hůř nebo líp… To už tak je. Myslím, že 5 měsíců je poměrně dlouhá doba, aby člověk věděl, jestli mu tahle změna dělá dobře, nebo ne. Je možné, že se přechodně nějaké laboratorní hodnoty změnily, nebo je málo sluníčka, všichni jsme bledí. V alternativní medicíně se někdy víc dává na to, jaký máš „životní pocit“, než jestli máš hodnoty v normě a děláš něco „předpisově“, jak je to běžně zavedené. Psychika je totiž o krok napřed před tělem. Cítíš se dobře, ale tělo tak ještě nevypadá. Vybočit z řady a dělat věci jinak než ostatní vždycky přináší zvýšenou pozornost a snahu zase vrátit člověka tam, kde byl – komentáři, které člověka znejišťují, nebo i srážejí. A od nejblizších je to vždy nejbolavější. Může se stát, že ti, co dnes nechápou se časem sami připojí. Jakmile se někdo zdravotně rozsype, pak hledá a zkouší leccos, co by dřív ani náhodou… A navíc, dnešní doba je o hledání zdravějšího a udržitelnějšího životního stylu, jen to každému z nás trvá jinak dlouho. Je dobré dostat se do nadhledu a vědět, že pokud by bylo něco špatně, tak je možné to začít dělat zase jinak. …to je moje úvaha k Tvému komentáři…Měj se a nedej se! (:-))

  3. Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jestli se taky setkáváte s otázkami tipu: ty jsi strašně zhubla, ty jsi bílá , vypadáš nezdravě, já už nevím jak na to reagovat😔. S jíme jinak jsem už 5 měsíců, vaření mě moc baví, každé jídlo je takový malý zázrak. Jen ty zbytečné komentáře od lidí, máte někdo podobnou zkušenost . Děkuji za odpověď a krásné vaření Jana

  4. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJáhlová kaše s pečenou řepou a černou čočkou
Další článekPečený květák se špaldou a tofu smaženicí